Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reservplanen Joshua King; Ighalo återvänder till Kina; United river fakturor

Embed from Getty Images

Ny vecka, nya möjligheter och kanske nya besked om framtiden? I väntan på beslut om huruvida fotbollen startar upp i England igen nöjer vi oss med en hel del transferrelaterade nyheter. De involverar bland andra Joshua King och Odion Ighalo.

Kontakt på träning

I nuläget tränar Premier League-klubbarna i grupper om fem spelare som ett led i att komma igång inför en eventuell omstart av säsongen. Nu kommer rapporter om att spelarna kommer att få träna med kroppskontakt inledningsvis i grupper om 2-3 spelare, vartefter det successivt skulle bli fler spelare involverade. Något besked kring en omstart finns inte, men datumen 19 eller 26 juni ses fortsatt som de troliga.

King en jagad man

Joshua King intresserade Manchester United under transferfönstrets sista timmar i januari. Ett bud på 20 miljoner pund nekades av Bournemouth då och United lånade istället in Odion Ighalo. Nu, när sommaren närmar sig, menar SkySports att King intresserar fyra av sex toppklubbar i England. Man nämner enbart United och Chelsea som intresserade och utan att desto mer konkretisera hur starkt intresset är.

King går att använda både på en kant och på topp, vilket ska göra att toppklubbarna ser honom som ett bra komplement i sina trupper. I Uniteds fall ska det handla om att King och lagkamraten David Brooks är reservalternativ om klubbens förstaval inte går att lösa. Kings nuvarande kontrakt med Bournemouth löper ut om drygt ett år, varför det får ses som sannolikt att det blir en försäljning innan september.

Rapporter från Norge gör också gällande att King bytt agent. Norrmannen har tagit tillbaka Jim Solbakken som som av en händelse även representerar Ole Gunnar Solskjaer.

Ighalo lämnar?

Odion Ighalo, ja. Nödlösningen i anfallet ser ut att ha gjort sitt i Manchester United, i alla fall om vi ska tro rapporter från England. Låneavtalet, som löper ut på söndag, ser inte ut att förlängas då man från kinesiskt håll nu är optimistiska kring att återuppta spelet i den inhemska superligan. Ighalo tillhör Shanghai Shenhua och rapporterna kring huruvida United faktiskt velat behålla 30-åringen längre än till den 31 maj har varierat.

En medelväg hade varit att förlänga lånet så länge säsongen 2019/20 skulle pågå, men uppstarten i Kina planeras till juni-juli, varför de planerna fallerar. Parallellt med detta är Marcus Rashford tillbaka i träning efter sin ryggskada, vilket förstås talar emot en förlängning med Ighalo.

Rob Dawson på ESPN menar å sin sida att United och Shanghai Shenhua förhandlat om en förlängning för Ighalo, men att förhandlingarna kört fast och att det nu är sannolikt att spelaren återvänder.

Simon Stone, som får sägas ha bra koll på Uniteds förehavanden, menar att United inte gett upp hoppet om att behålla Ighalo tills dess att säsongen formellt tar slut. En av Stones källor talar om att det är 50/50 kring huruvida det blir en förlängning och att bollen fortsatt ligger hos kineserna.

“Riv fakturorna”

Att Manchester United är en klubb med starka finansiella muskler har knappast undgått någon den här våren. Klubben har visat sig generös mot supportrar och anställda i lägen då andra klubbar valt att dra åt svångremmen. Nu rapporteras det att man även visar sig generösa mot andra klubbar. Hearts, Bolton och Burton kommer att slippa betala för lånen av Joel Pereira, Ethan Hamilton och Kieran O’Hara. Detta då United ser det som orättvist att lägga ekonomisk press på mindre klubbar. 130 000 pund är den totala summa som nämns i sammanhanget.

United ville ha Tolisso?

Tror vi Christian Falk, fotbollschef på tyska tidningen Bild, så var Manchester United intresserade av Bayern Münchens franske mittfältare Corentin Tolisso under januarifönstret. Falk, som brukar ha rätt i frågor som rör Bayern München, menar att det inte pågår några diskussioner klubbarna emellan just nu, men att Bayern kan tänka sig sälja spelaren om ett intresse konkretiseras framöver. Tolisso trivs bäst som central mittfältare och kom till Bayern från Lyon år 2017.