Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Premier League återupptas den 17 juni, midsommarhelgen för United

Premier League bekräftar idag att säsongen, provisoriskt, kommer att återupptas onsdagen den 17 juni. Då kommer två hängmatcher att spelas och sedan får vi en full omgång under midsommarhelgen, 19-22 juni, då Manchester United gör sin första match efter uppehållet. Återupptagandet av säsongen kräver att alla säkerhetskrav uppfylls.

Den 17 juni kommer två hängmatcher att spelas, då Aston Villa tar emot Sheffield United medan Manchester city möter Arsenal. Sedan följer en full omgång med start på midsommarafton. Bortsett från att de två hängmatcherna spelas först fick vi idag inga besked om det återstående spelschemat.

Premier League bekräftar, föga överraskande, att alla matcher kommer att spelas bakom stängda dörrar. Det bekräftas också att samtliga matcher kommer att tevesändas i England, vilket rimligen betyder att vi även i Sverige kommer att kunna se alla matcher.

”Idag har vi provisoriskt beslutat att återuppta Premier League onsdagen den 17 juni,” säger Premier Leagues VD Richard Masters.

”Men det här datumet kan inte bekräftas förrän vi har uppfyllt alla säkerhetskrav som behövs, då hälsa och välmående för alla våra utövare och supportrar är vår prioritet.

”Olyckligtvis kommer alla matcher att behöva spelas utan fans på arenorna, så vi är glada att ha kommit med en lösning där supportrarna kommer att kunna se alla de 92 återstående matcherna.

”Premier League och våra klubbar är stolta över att ha otroligt passionerade och lojala supportrar. Det är viktigt att säkerställa att så många människor som möjligt kan se matcherna hemma.

”Vi kommer att fortsätta arbeta steg för steg och under konsultation med alla våra intressenter då vi närmar oss att återuppta säsongen 2019/20.”

Avsparkstider

Under den här perioden kommer matcherna att spelas på tider som avviker något från de traditionella tiderna för engelsk fotboll.

Helgmatcher

  • Fredag 21.00
  • Lördag 13.30, 16.00, 18.30 och 21.00
  • Söndag: 13.00, 15.00, 17.30 och 20.00
  • Måndag: 21.00

Vi får alltså tio separata avsparkstider, vilket innebär att den som vill kommer att kunna se samtliga matcher i direktsändning.

Veckomatcher

  • Tisdag till torsdag 19.00 och 21.00

Här får vi då sex separata tider, vilket betyder att några matcher varje omgång kommer att spelas samtidigt.

FA-cupen och Europa League

Premier Leagues uttalande kommer utan någon ny information gällande FA-cupen och Europa League. När det gäller FA-cupen rapporteras det vara aktuellt med veckomatcher de veckor då det inte blir någon veckoomgång i Premier League. När det gäller Europa League så tyder det mesta på att turneringen kommer att återupptas i augusti, när de inhemska ligorna är avslutade. Men detta är fortfarande obekräftat.