Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Blacklivesmatter; Almada och Sancho; Träningsmatcher

I kvällens nyhetssvep så blir det en hel del om United och dess spelare som tar avstånd till händelserna borta i USA med George Floyd. Samtidigt kommer det en del väntade och oväntade rykten runt United.

#Blacklivesmatter

Manchester United själva har promotat med denna bild att vi behöver tillsammans avstå från rasism.

FA har också gått ut med uttalanden om att de fördömer detta. De meddelar även att dem inte kommer bestraffa spelare för att ta åtgärder emot detta.

“FA är starkt emot diskriminering av alla slag och vi har strävat efter att fotboll i England ska bli fritt från diskriminering de senaste åren.

“Alla spelares beteenden eller gester som utförs på planen och som kan ses som ett brott mot spelets lagar och regler måste bedömas, men de skulle granskas från fall till fall med sunt förnuft och förståelse för dennes sammanhang.

“Fotbollens makt  kan bryta ner barriärer och hinder i samhällen och vi kommer förbli djupt engagerade i att ta bort alla former av diskriminering från hela sporten som vi alla älskar.”

Spelare i United tar avstånd

Marcus Rashford är en av flera som väljer att ta avstånd från detta och gör även det med en liten text

“Jag vet att ni inte har hört av mig på ett par dagar. Jag har försökt att bearbeta vad som pågår i världen. Under en tid där jag har frågat människor om att komma tillsammans, arbeta tillsammans och att vara förenade, så verkar vi vara mer delade än någonsin. Människor gör illa människor och människor behöver svar.

“Black lives matter.

“Black culture matters.

“Black communities matter.

“We matter.”

Paul Pogba är en annan spelare som väljer att använda sig av några väl valda meningar i denna tid.

“Under de senaste dagarna har jag tänkt mycket på hur jag ska uttrycka mina känslor om vad som hände i Minneapolis. Jag kände ilska, medlidande, hat, upprördhet, smärta, sorg.

“Sorg för George och alla svarta människor som lider av rasism VARJE DAG!

“Hurvida det är i fotboll, på jobbet, i skolan, ÖVERALLT!

“Detta måste upphöra, en gång för alla! Inte imorgon eller nästa dag, det måste upphöra IDAG!

“Våld och rasistiska handlingar kan inte längre bli tolererat.

“Jag kan inte tolerera det.

“Jag kommer inte tolerera det.

“VI KOMMER INTE TOLERERA DET.

“Rasism är okunnighet.

“KÄRLEK är kunnighet.

“UPPHÖR med tystnaden.

“UPPHÖR med rasism.”

Fred vidtar också åtgärder.

Dagens Sancho

Ja, nu börjar jag själv få lite av en “Bruno” känsla över dessa ständiga rykten och skrivande runt Jadon Sancho. Jag trodde på det förra sommaren, nu är det mycket mer oklart. Kommer han innan fönstret stänger? Kommer han i januari? Kommer han alls?

Enligt Independent så ska Jadon Sancho fortfarande vara Uniteds största prioritet tillsammans med Jack Grealish. Nästan alla tror att Sancho kommer att lämna Dortmund i nästa fönster. Många tror även att det kommer att bli till Old Trafford och United.

Manchester Evening News påstår att United ska ha en reserv ifall att en värvning av Jadon Sancho inte går att genomföra. De skulle i så fall vara argentinaren Thiago Almada 19-åringen som just nu spelar för Vélez Sarsfield i den argentinska ligan. Han kan spela till höger och i mitten på mittfältet. Han har stått för 6 mål och 2 assist denna säsongen innan den blev pausad av corona.

Andra rykten enligt Independent ska vara att United har två mittbackar på önskelistan i form av RB Leipzigs unga franska mittback Dayot Upamecano och Napolis Kalidou Koulibaly.

Sen ska även det finnas två till “lägre” prioriterade värvningar i Wolverhamptons Raul Jimenez och West Ham Uniteds Declan Rice.

Ett mer kanske spännande rykte sägs var Manchester Citys Raheem Sterling! Detta påstår Independent också. Även om detta rykte kan kännas lite långsökt så sägs det kunna bli en möjlighet om Manchester City skulle bli bannade i två säsonger från Europaspel.

Embed from Getty Images

Träningsmatcher

Enligt The Telegraph så ska Premier League-klubbarna ha fått grönt ljus för att spela träningsmatcher inför uppstarten av ligan. Detta ska dock behöva ske under strickta förhållanden.

  • Klubbar ska vara förbjudna att köra längre än 90 minuter för att ta sig till match. Lag som Newcastle ska ha blivit erbjudna dispens för att färdas längre.
  • Inga officiella domare kommer vara tillåtna, tränare inom klubbarna kommer döma.
  • Full riskbedömning av arenorna och träningsplanerna ska genomföras innan eventuell match.
  • Alla spelare måste färdas i sina bilar till match, kanske även ombytta för match.

Championshipklubbar ska redan ha blivit kontaktade för att genomföra dessa matcher.

Även BBC uppger detta.