Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ighalo; Saul Niguez ”nya klubb”; Ed Woodward om nedflyttningar

Välkommen till dagens tidiga nyhetssvep där vi bland annat kommer beröra Odion Ighalo, rykten kring United, Ed Woodvard om Premier League, kvarvarande matcher i ligan och mer där till.

Odion Ighalo, MUTV

Odion Ighalo, som numera är kvar i Uniteds trupp minst fram till 31 januari 2021, säger att han tror att truppen börjar vänja sig vid dessa nya villkor som är en del i uppstarten av Premier League, säger han på United egna hemsida.

Ighalo har pratat med MUTV Group Chat med Stewart Gardner som programledare, där han bland annat säger att både Paul Pogba och Marcus Rashford har börjat träna för fullt igen efter deras långvariga skador.

”Jag börjar bli bättre och bättre för varje dag. Jag jobbar fortfarande varje dag och vi har tränat tillsammans i två veckor nu, så nu närmar sig det för matchstart. Kylan och konditionen börjar komma och allting går väl med träningen.

”Det har varit konstigt, du vet, för att man måste stå två meter ifrån varandra och prata med lagkompisarna. Ibland behöver man komma nära för att ge varandra tecken, men nu är det två meter mellan och det känns konstigt. Men detta är vad vi måste göra för att vara säkra och för att matcherna ska få fortsätta. Vi är redo att göra det och vi kommer vara glada att göra det.

”Alla är tillbaka, till och med Paul (Pogba) och Rashy (Marcus Rashford) är tillbaka i full träning. Alla tränar normalt och för fullt, så laget och alla är redo, tror jag.”

Embed from Getty Images

Saul Niguez ”nya klubb”

Under sista dagarna så har det ryktas att Saul ska kunna vara på väg att flytta till United då han själv har gått ut på sociala medier och skrivit ”ny klubb” och detta ska ha fått många United fans att bli lite funderasamma om detta ska kunna hända, ännu mer med tanke på vilka han börjat följa på instagram.

Men i själva verket så var det bara så att Saul och hans bror bildat en ny klubb. Den klubben går under namnet ”Club Costa City” och har deras hemort i Elche i Spanien. En klubb med 30 lag och 500 spelar mellan åldrarna 4-18 år.

Så vad det ser ut som just nu så kommer det inte bli någon Saul i United. Man kan även läsa mer om detta på Sky Sports.

Transferrykten

Timo Werner ska ha en klausul i sitt kontrakt som går ut den 15 juni som gör att han kan innan dess lämna RB Leipzig för 49 miljoner pund, vilket jag kan tycka är ett klipp. Werners förstaval att flytta till sägs vara Liverpool. Men två klubbar som också sägs vara intresserade är Manchester United och Chelsea.

Werner egna krav sägs vara att få spela regelbundet och spel i Champions League. Just nu har han ett kontrakt till 2023 med RB Leipzig. Detta rapporterar Sky Sports. Så inom 12 dagar kanske vi vet vart Werner tar vägen?

Premier Leagues nedflyttningar

Ed Woodward ska ha sagt att det inte kommer gå att undvika att tre klubbar ska måsta flyttas ner oavsett om ligan kommer kunna fullföljas eller inte. Det påstår i alla fall The Telegraph.

United är bland de ledande klubbarna som då känner att det inte ska finnas något annat alternativ än nedlflyttningar som vanligt. Detta ska var dels på grund av tv-sändarnas rättigheter och deras avtal. I detta avtal ska det stå att oavsett om en säsong fullbordas på planen eller inte. Så på torsdagens möte med Premier League ägarna så ska detta vara en av de främsta punkterna att diskuteras uppger The Telegraph.

Embed from Getty Images

Återstående motståndare

Ja nu närmar sig Premier League uppstarten rätt så snabbt, så jag tänkte det kunde vara trevligt med en lite uppdatering med våra resterande motståndare i ligan. Vår första match i omstarten kommer var borta mot Tottenham Hotspur. Så här kommer alla kvarvarande matcher:

  • Tottenham – Manchester United
  • Manchester United – Sheffield United
  • Brighton and Hove Albion – Manchester United
  • Manchester United – Bournemouth
  • Aston Villa – Manchester United
  • Manchester United – Southampton
  • Crystal Palace – Manchester United
  • Manchester United – West Ham United
  • Leicster City – Manchester United

Så United har alltså som man kan räkna denna säsong tre stycken ”topplag” att möta i Tottenham, Sheffield United (varit topplag denna säsongen) och avsluta mot ett starkt Leicster på bortaplan. Så vi har rätt bra spelschema kontra andra av våra toppkonkurrenter denna säsongen som många av dem har fler ”topplag” att möta kvar.

Några icke bekräftade uppgifter säger att matchen mot Tottenham kommer spelas på midsommaraftons kväll, detta kommer till oss vi Oli Winton på Twitter.

Uniteds A-Z

Så nu i slutet tänkte jag avsluta med att bjuda på en länk till Uniteds A-Z där dem varje dag visar ett mål från en spelare som spelat i United och går i bokstavsordning. Idag har dem kommit fram till bokstaven E så då har dem valt Patrice Evra och hans mål i Champions League mot Bayern Munchen.

Slänger även med länken till United egna hemsida där dem skrivit lite kort och gott om det hela.