Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United hugger på Van de Beek när Real velar; målrik internmatch på Old Trafford

Igår spelades det återigen fotboll på Old Trafford och det rapporteras ha varit en målrik tillställning. Vi bjuder på ett stort antal bilder. Samtidigt blossar det upp rykten om att Manchester United ger sig in i kampen om Donny van de Beek.

I dagens ryktessväng också lite Jack Grealish.

Annars noterar vi idel negativa svar i den senaste testrundan medan Fifabossen pratar lönetak samtidigt som Marcus Rashford pratar om diverse.

United redo att hugga på Van de Beek

Ajax eftertraktade mittfältare Donny van de Beek tippades lämna den holländska klubben för Real Madrid. Den spanska klubbens ekonomi har emellertid försämrats kraftigt av coronakrisen, varför det nu spekuleras i att klubben inte kan lösa spelaren till nästa säsong.

För Manchester United är det ekonomiska läget bättre och både De Telegraaf i Holland (engelsk version hos Football Oranje) och Times i England menar att United ska vara beredda att utnyttja situationen.

Mike Verweij kan Ajax bättre än de flesta och menar att klubben har blivit otålig då Real Madrid har tystnat i förhandlingarna. Skulle United erbjuda en bra övergångssumma ska Ajax vara villiga att sälja spelaren till England.

United och Ajax har en bra relation efter förhandlingarna om Daley Blind och det hela underlättas ytterligare då Ajax VD Edwin van der Sar givetvis har god kontakt med sin gamla klubb.

Fortfarande finns många frågetecken att räta ut. Kanske framför allt om Van de Beek verkligen är en spelartyp United behöver. Å andra sidan finns det alltid plats för bra spelare.

Grealish huvudspåret

Medan ryktena om Van de Beek kommer från respekterade källor så tar vi fram det stora saltkaret när Neil Moxley på Mirror påstår att Jack Grealish toppar Uniteds lista inför nästa säsong. Moxley menar att United kommer att prioritera Grealish istället för Jadon Sancho, då Sancho blir betydligt dyrare.

Infantino vill diskutera löne- och transfertak

Fifas president Gianni Infantino vill att löne- och transfertak i fotbollen ska diskuteras, rapporterar Sky Sports. Vidare vill Infantino se tydligare och striktare finansiella regler med full transparens inom hela fotbollen.

Inga positiva test

Premier League meddelade igår att den sjätte testrundan levererade noll positiva test för coronaviruset. På de sex testrundorna har tretton av ungefär sextusen test varit positiva. Så i det avseendet ser det väldigt bra ut inför återstarten av ligan den 17 juni.

Rashford: Min bästa säsong före skadan

En som verkligen har visat sig från sin bästa sida under coronakrisen är Marcus Rashford. Framför allt har han jobbat för hjälpa utsatta barn att få gratis måltider i samarbete med FareShare.

I en intervju med Stretty News pratar Rashford om sitt välgörenhetsarbete. Anfallaren indikerar att det kan bli något han ägnar sig åt på heltid i framtiden.

Rashford pratar också fotboll. “Jag tycker att vi kommer ut ur den här karantänperioden i en mycket starkare position än vi var i när vi gick in i den,” säger han.

“För mig personligen kände jag att jag gjorde min bästa säsong hittills före skadan. Så nu är jag tillbaka helt frisk och bestämt att fortsätta på den inslagna vägen.”

Målrik internmatch på Old Trafford

Manchester United, i rött, mötte igår Manchester United, i beiget, i en internmatch på Old Trafford. Från officiellt håll har vi fått bilder från tillställningen, men egentligen ingenting om själva matchen.

Rapporter berättar emellertid att matchen slutade 4-4. Marcus Rashford ska ha gjort hattrick för det röda laget med ett mål från Paul Pogba. För det beigea laget gjorde Bruno Fernandes två mål medan Anthony Martial och Scott McTominay bidrog med varsitt mål.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images