Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Transferfönstret; CL och EL slutspel; Chiesa; Raheem Sterling

Dagens nyhetssvep kommer innehålla nyheter om transferfönstret, Champions- och Europa Leagues slutspel, nya ansikten i truppen och sen avslutar vi med lite rykten om spelare kring United.

FA pratar om att flytta transferfönstret

I skrivande stund så ska transferfönstret i England öppna den 18 juni. Men just nu så ska FA prata om att flytta fönstret framåt till augusti fram till oktober skriver Sky Sport idag.

Säsongen 2019-20 av Premier League ska återtas den 17 juni, samma vecka som transferfönstret är planerat att öppna egentligen. Ligan ska fortsätta till i slutet av juli då alla matcher är planerade att ha spelats. FIFA och FA håller på att kolla över läget med transferfönstret, när man anser att det så smidigt som möjligt ska gå att ha transferfönstret öppet under sommaren/hösten. De verkar se det som att fönstret nu kommer att kunna stänga fredag den 2 oktober 2020.

I Frankrike så ska fönstret öppna på måndag den 15 juni då deras liga redan är avslutade i förtid. Men de ska också fundera på en augusti till oktober lösning där borta. I Italien har de redan bekräftat att transferfönstret ska vara öppet mellan 1 september och 5 oktober.

CL och EL slutspel

Champions- och Europa Leagues slutspel verkar mer och mer troligt komma att spelas över enkelmöten och på en och samma plats för alla matcher, likt ett VM-slutspel. Detta påstår i alla fall The Telegraph.

För Champions League så verkar det mesta tyda på att slutspelet kommer att spelas i Portugal och närmare bestämt i Lissabon, medan Europa League ska titta närmare på Portugal eller Tyskland i Frankfurt.

Embed from Getty Images

De nya förslagen säger att Lissabon kan hålla i CL bakom stängda dörrar, med final den 22 eller 29 augusti och att kvartsfinaler och semifinaler ska spelas över singelmöten. Alla matcher ska spelas över en period av 11-12 dagar. Läs mer om detta hos The Telegraph.

Transferrykten

Idag fortsätter Sport Witness på spåret om att Fiorentinas Fedrico Chiesa ska vara ett allt mer intressant namn för Manchester United, där de påstår att det till och med är 50 % chans att han spelar för United nästa säsong.

Anledningen till att United ska leda dragkampen om Chiesa före Inter och Juventus sägs vara för att de ska kunna erbjuda en hel summa till Fiorentina utan att ha några spelare att ingå i dealen, då Fiorentina bara vill ha rena pengar och inga spelare med i denna affär. Därför påstår de att United har 50 % chans, Inter 30 % chans och Juventus 20 % chans.

United ska ha erbjudit upp emot 50-60 miljoner euro. Fiorentina sägs överväga detta men samtidigt ska de försöka hålla ut för att få så mycket som möjligt ur affären då de hoppas få närmare 70 miljoner euro.

Donny van de Beek

Ja, vi skrev om Donny van de Beek igår också. Men nu verkar denna affären bara komma närmare och närmare. Även här är det Sport Witness som skriver om affären idag.

Embed from Getty Images

Donny van de Beek var med i Ajaxlaget som United vann över i Europa League finalen 2017. Där började en då 20 år ung Van de Beek på bänken men fick hoppa in i den 70 minuten i finalen mot United. Sedan dess har han växt ännu mer och blivit en av Ajaxs bästa mittfältare. Framförallt fjolårets säsong var han väldigt framstående i deras framgångar i Champions League och stod för många poäng.

Nu ryktas det som att han ska komma att lämna Ajax och vad läget ser ut som just nu så står det mellan United och Real Madrid. United sägs vara väldigt nära att lägga ett bud på runt 40 miljoner euro. Det sägs dock att Real Madrid redan ska ha fått ett bud på runt 50 miljoner euro plus bonusar accepterat av Ajax. Samtidigt så ska Ajax vilja göra klart med affären så fort som möjligt, annars ska det finnas möjlighet att Van de Beek blir kvar i klubben en säsong till.

Ansu Fati

Spanska Sport ES som ska vara ganska säkra i dess uppgifter runt Barcelona skriver att Manchester United ska ha erbjudit Barcelona 100 miljoner euro för Ansu Fati. Barcelona ska dock ha tackat nej till detta och sagt att Fati inte ska vara till salu. Även BBC Sport rapporterar om detta.

Barcelona ska ha blivit kontaktade av agenten Jorge Mendes på uppdrag av United. Barcelona ska ha blivit helt förvånade av detta och att dem direkt ska ha tackat nej. Just nu har han en klausul på 170 miljoner euro just nu. Men efter säsongen ska den komma att hamna på 400 miljoner euro. Så en övergång i dagsläget känns långt bort.

Dagens träningstrupp

Metro sport skriver idag att tonåringen Teden Mengi ska ha blivit uppflyttad till A-laget på heltid nu i United. Han var med i Uniteds förlust mot Astana i Europa League 2019, då han satt på bänken hela matchen.

Solskjaer har just nu Maguire, Lindelöf, Bailly och Tuanzebe i truppen som mittbackar. Man kan ju ställa sig frågan om Phil Jones då? Han har fortfarande inte setts till på träningsanläggningen sedan United börjat om med deras träning. Så Solskjaer ser detta som en väg att hålla ungdomslaget väg till A-laget kort och öppen.

Ryan Giggs

Giggs har tagit del av lång och framgångsrik karriär hos Manchester United, och har nyligen varit med i Uniteds egna podcast. Där berättade han om att han var rädd att Sir Alex Ferguson skulle sälja honom då han hade haft en liten tuffare tid säsongen 2002-03. Det är Metro Sport som har skrivit om denna podcast som man kan hitta på United egna hemsida.

”Det var när Becks (David Beckham) lämnade, i slutet av säsongen. Jag kände att det var den tiden jag kände: ja, kanske kommer tränaren kunna göra sig av med mig.” säger Ryan Giggs.

Embed from Getty Images

Under säsongen 2002-03 så missade Giggs ett rejält öppet läge mot Arsenal i 2-0 förlusten i FA-cupen. Det var efter den matchen som Beckham fick skon sparkad på sig av Ferguson.

Men två veckor senare den säsongen kom Giggs in från bänken mot Juventus och gjorde två mål i vinsten i Champions League och fick förnyat förtroende i United.

Raheem Sterling om rasism

Ja förra veckan skrev vi om upproren angående #Blacklivesmatter och detta kan ses som lite en förlängning i detta. Igår så har BBC Sport skrivit om en intervju med Raheem Sterling. Detta kanske inte handlar så mycket om United men vi tycker ändå det är värt att läsa och skriva lite lätt om.

Sterling säger att det måste finnas enklare vägar för ”svarta” tränare att ta sig in i tränarvärlden. Han nämner några exempel om detta i form av Lampard och Gerrard ”vita” tränare som har fått en ”enklare” väg in i tränar yrket efter deras spelarkarriärer. Sen nämner han då Sol Campbell och Ashley  Cole som också har börjat deras tränarkarriär efter deras karriär som spelare. Där påstår Sterling att de inte har haft en lika enkel väg in på grund av att de är ”svarta”. Läs mer om denna intervju på BBC Sport.