Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dubbla träningsmatcher spelade

Igår hände något så ovanligt som att Manchester United inte bara spelade en match, utan två. För att förbereda sig så bra det går inför midsommaraftons återstart av Premier League kom West Bromwich på besök till Old Trafford. Den första matchen slutade 1-2, den andra 3-1, Uniteds siffror först.

United har inte direkt varit supergenerösa med några detaljer kring matchen. På den officiella hemsidan finns highlights från matcherna, men de är inte separerade utan det växlas friskt mellan de olika matcherna, och visar faktiskt inte ens alla Uniteds mål.

Med hjälp av Manchester Evening News har vi fått veta vilka som anlände till den första respektive den andra matchen. Lagen anlände helt ombytta för att behöva spendera så lite tid som möjligt i omklädningsrummet.

Truppen till första matchen såg ut så här:

Målvakter: Romero, Bishop
Försvarare: Bailly, Tuanzebe, Mengi, Williams, Dalot, Fosu-Mensah
Mittfältare: Matic, Pogba, Fernandes, Gomes
Anfallare: James, Greenwood, Rashford, Martial

Truppen till andra matchen såg ut så här:

Målvakter: De Gea
Försvarare: Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw
Mittfältare: Garner, Fred, McTominay, Pereira
Anfallare: Lingard, Chong, Mata, Ighalo

Enligt ”matchrapporten” på Uniteds officiella hemsida skall några spelare spelat båda matcherna, men vilka det var sägs inte. Något som också är värt att notera är att Manchester Evening News skriver att det var två timslånga matcher som spelades, medan rapporten från United pratar om två 90-minutersmatcher. Vilket det faktiskt var, ja det kan vi inte med säkerhet säga än.

Utifrån trupperna går det generellt att säga att de vi förväntar oss skall starta från mittfält och framåt på midsommarafton spelade den första matchen, och att ordinarie målvakt samt backlinje spelade i match nummer två. Det är väl Fred och Scott McTominay som skulle protestera mot den beskrivningen, då de två naturligtvis vill ta en plats i elvan, mest troligt att det i så fall skulle ske på Nemanja Matics bekostnad.

Trots att den bättre offensiven fanns i den första elvan mäktade United dock bara med ett mål i matchen, på straff. Noterbart här är att den togs av Bruno Fernandes, trots att Paul Pogba och Marcus Rashford alltså var med i den matchen.

I twitterlänkarna nedan ser ni straffen samt de första bilderna på när Pogba och Fernandes söker varandra.

https://twitter.com/TheManUtdWay/status/1271538117695156230

Från höjdpunkterna från den första matchen, de från Uniteds hemsida, hämtar vi också ett par bra aktioner från Marcus Rashford och en frispark från Fernandes som tippades till hörna. Så mycket mer har vi inte, och United gick alltså förlorande ur matchen.

Den andra matchen, med den mer b-betonade offensiven men troliga backlinjen i omstarten, gick desto bättre. 3-1 slutade alltså den, och träningsmatchspecialisten Andreas Pereira stod för två mål. Ett fint vänsterskott upp i krysset, och ett mellan benen på målvakten efter en fin framspelning från Fred. Det tredje målet, även om vi inte vet i vilken ordning målen kom, gjorde Tahith Chong efter en rejäl groda från WBA:s målvakt som helt sonika lät Chong sno bollen och enkelt rulla in den i öppet mål.

Inte heller från den andra matchen hämtar vi med oss speciellt många fler höjdpunkter. Harry Maguire hade en av sina framstötningar och gick på ett avslut som susade en ganska bra bit utanför målvaktens stolpe, mycket mer än det fick vi inte se.

Hur WBA ställde upp har vi inga besked om, deras hemsida ekar tom på information från matcherna, och på twitter la de endast ut en tweet med fyra bilder som inte säger jätttemycket. De enda potentiellt intressanta slutsatserna vi kan dra är att i United fick Eric Bailly, Axel Tuanzebe och Tim Fosu-Mensah alla speltid i Untieds backlinje, vilket ju i sig är positivt. Men om WBA ställde upp med en tydliga första- och andraelva, eller om de också mixade, det vet vi inte.

Det viktiga för United i matcherna var ju dock inte resultaten, utan att spelarna skulle få matchträning i kroppen. Om sex dagar är det dags för fotboll på riktigt, då vi åker till London för att möta Spurs.

I en tidigare version av artikeln påstods det att Spurs skulle komma på besök till Old Trafford.