Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Tottenham – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United är igång med att spela fotboll igen. En poäng blev det, vilket väl mot en (tänkt) topplagskonkurrent ändå får anses godkänt. Med lite flyt och en sämre hemmamålvakt hade det dock mycket väl kunnat bli tre poäng och en flygande start på sommaren.

Målen i matchen kom från Steven Bergwijn efter 27 minuter, och Bruno Fernandes på straff efter 81.

Kylskåpet Maguire och tvålen De Gea

Vi börjar med negativa, vilket främst faktiskt var Tottenhams ledningsmål, vilket alltså gjordes av Steven Bergwijn, efter att han alldeles för lätt sprungit sig fri.

Upptakten till det var en långboll från Hugo Lloris i Spursmålet, som nickades undan lite slarvigt att Luke Shaw i ett försök att nå Marcus Rashford. Lite dåligt, men samtidigt sånt som händer. Spurs bröt, bollen gick fram till Bergwijn som hamnade i ett ett-mot-ett-läge med Harry Maguire. Och tjae, han sprang rätt och slätt bara förbi vår kapten, som i sin vändning tappade fem, sex meter på holländaren. Lindelöf hann inte över när Bergwijn sköt från metern innanför straffområdet, ett skott som gick ganska rakt på De Gea – som bara mäktade med att styra upp bollen i nättaket.

Bara några minuter senare kunde De Gea revanschera sig litegrann, då han gjorde en riktigt fin räddning på en nick från Son, men den typen av misstag får inte ske från två av våra nyckelspelare i försvarsspelet. Nu ropar jag inte på att De Gea och Maguire skall petas på stört, men med tanke på Hendersons insats i onsdags blir ju frågan om vem som skall vakta Uniteds mål nästa säsong än mer öppen.

Och Maguire, ja han är ju trögstartad. Nu har han 90 minuter i kroppen, nästa match kommer bli bättre.

Pogbas inhopp

Startelvan blev som vi hade anat, en elva utan Paul Pogba. Istället spelade Scott McTominay och Fred sittande bakom Bruno Fernandes, och tyvärr blev det lite för ofta smärtsamt tydligt hur viktigt det är med Pogba i vårt Manchester United. Kanske särskilt i den här typen av matcher.

Embed from Getty Images

När han (och Mason Greenwood) hoppade in med knappa halvtimmen kvar förändrades Uniteds spel avsevärt. Båda dessa herrar hade direkt en påverkan på spelet, och då särskilt fransmannen. Med tio minuter kvar så var det också Pogba som lurade skjortan av Eric Dier som sedan rev ner honom, och en solklar straff gavs United. En straff som alltså Bruno Fernandes förvaltade på bästa sätt till 1-1.

Pogba hade också en synnerligen fin vristpassning till Marcus Rashford i slutet av matchen, men en för dagen ganska svag Rashford lyckades inte förvalta läget som uppstod.

Kvalitén

Från Viasatstudion (eller, V-studion?) kom det en massa lovord för matchen, att den höll hög kvalitét och hitan och ditan. Jag tyckte det var väl starka ord. Spurs var kompakta defensivt och hade ett par kontringar, men förutom Sons nick som nämndes ovan var de inte direkt nära att göra fler mål.

United hade en bra period från säg minut tio fram till den, vad det verkar, obligatoriska vattenpausen efter halva halvleken. Där skapade laget ett antal chanser som hade kunnat bli mål, särskilt ett vänsterskott från Rashford som en för dagen mycket duktig Hugo Lloris räddade med benparad. Men efter vattenpausen var det som att United tappade allt, och det var lite likadant i andra halvlek. United började skapligt, blev bättre efter de första bytena och Anthony Martial hade två fina chanser där Eric Dier räddade den första, och på den andra stod Lloris för en fantastisk enhandsräddning. Sen kom vattenpausen och United tappade allt i ett antal minuter, innan Pogba med sin soloprestation ordnade straffen, och efter kvitteringen var det United som var närmast att göra mål.

Allra närmast då var nog Mason Greenwood som efter 95 minuter fick sitt läge att kliva in med vänsterfoten och trycka till. Det var dock fullt med Spursspelare som täckte just den ytan, varför han istället gick utåt och sköt med högern, bara för att se bollen smita en decimeter utanför stolpen. Några minuter före det hade också Jon Moss dömt ytterligare en straff för United, då Bruno Fernandes gått omkull. VAR rättade honom dock helt korrekt, och straffen dömdes bort.

Slutligen

Resultatet i matchen gör att Sheffield United på söndag återigen får chansen att gå om United, om de slår Newcastle borta. Vi möter dock Sheffield bara några dagar senare, hemma på Old Trafford, och där ska United bara vinna.

Chelsea är just nu två poäng före, och möter ett vilt kämpande Aston Villa på söndag. Där får Villa gärna skrälla så vi inte tappar mot fjärdeplatsen.

Res med oss till Manchester!