Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United 1-1

Första matchen i Premier League på över tre månader och det var inför tomma läktare när United för första gången spelade match på Tottenham Hotspur Stadium. Ett mål i vardera halvlek av ett lag i taget gjorde att matchen slutade 1-1. 

Det var en mäktig och häftig känsla innan matchstart. Offren som förolyckades av coronaviruset hedrades inför matchen, samtidigt som det var manifestationer i spåren av #BlackLivesMatter. Det var också anledningen till att spelarna ställde sig på knä innan matchuret började ticka.

Steven Bergwijn i hemmalaget gjorde 1-0 efter att Harry Maguire vänt på sig långsammare än en atlantångare och David de Gea stått för ett tveksamt ingripande.

I andra halvleken kom Paul Pogba in och gjorde skillnad. Det var också han som skapade straffen efter att ha blivit fälld av Eric Dier. Bruno Fernandes gjorde inget misstag från elva meter. Vore det inte för ett svagt avslut från Martial och att Greenwoods skott inte letade sig innanför stolparna i slutsekunderna, skulle United rättvist kunna åka hem till Manchester med tre poäng.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Tyvärr fortsätter spanjoren att agera tveksamt i vissa situationer och skulle ha tagit Bergwijns 1-0 mål. Stod för en bra räddning från Son Heung-min, men det är också ett skott som han skulle ha. Har en viktig säsongsavslutning framför sig.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Funderade länge på ett betyg mellan 5 och 6. Hade stora problem rent offensivt och det var mycket av den Wan-Bissaka vi såg i början av säsongen rent offensivt. Defensivt hade han det kämpigt mot Son, men efter en uppryckning i andra halvleken gör att Wan-Bissaka räddar godkänt betyg.

Victor Lindelöf: 6,5

Utbytt 78´. Var den bättre av mittbackarna i kvällens match och såg till att Harry Kane inte kom till något avslut på hela matchen. På det stora hela gjorde Uniteds försvar en bra match där Tottenham inte kom till särskilt många avslut. Klev ut skadad.

Harry Maguire: 5

Hade inte konserverat formen från före uppehållet och blev brutalt exponerad när Bergwijn gled igenom vid 1-0 målet. Såg lite ringrostig ut under hela matchen, men med den fysiken och kroppen är matchträning det bästa för att komma i form.

Luke Shaw: 6

Stod för två olika halvlekar där han var underkänd i första och desto bättre i andra. Stod och sov i försvarsarbetet några gånger, men lyckades med sin snabbhet rädda upp ett antal situationer. Var frustrerande i det offensiva där det ibland gick långsamt och han hade ett slarvigt passningsspel.

Scott McTominay: 6

Utbytt 89´. Som vanligt utför McTominay ett otroligt jobb och det går aldrig att klaga på den biten. Men han var också en av spelarna som hade störst problem med passningsspelet och samarbetet med Fred fungerade inte utmärkt.

Fred: 5

Utbytt 63´. Också en spelare som behöver tid på sig att komma i form. Samarbetet med McTominay fungerade inte utmärkt och med tanke på att Tottenham hade mycket boll och yta inne i det centrala mittfältet hade brasilianaren problem. Blev tidigt utbytt.

Daniel James: 4,5

Utbytt 63´. Walesaren hade problem matchen igenom och blev enkelt bortplockad av Tottenhams försvar. Varken passningsspelet eller duellspelet höll klass nog för Manchester United under fredagskvällen.

Bruno Fernandes: 8

1 mål. Gång på gång visar Bruno Fernandes sin klass. Ständigt farlig med bollen och vågade slå de avgörande passningarna. Slår i och med det även bort en del bollar, men de bra besluten väger över. Iskall på straffen och Uniteds bästa spelare.

Marcus Rashford: 6

Fick mycket boll och hade en stor frihet på planen, vilket också gav Shaw en del problem bakom honom. Har inte spelat på väldigt länge och det märktes i beslutsfattandet. Kan betydligt bättre än så här.

Anthony Martial : 5

Utbytt 78´. Kom aldrig riktigt in i matchen och var osynlig under långa perioder. Fick en bra möjlighet efter en passning från Bruno Fernandes men valde ett avslut mot bortre. En annan avslutare skulle valt att skjuta i första hörnet. Behöver bli mer involverad i spelet. Ighalo flåsar honom i nacken.

Mason Greenwood: 6,5

Inbytt 63´. Borde snart gå före Daniel James på högerkanten då han gör allting lite klokare än walesaren. Lagt på sig en del muskler under uppehållet och var nära att avgöra i slutsekunderna.

Paul Pogba: 7

Inbytt 63´. Skapade straffen som Fernandes gjorde mål på. Spelade för första gången sedan annandag jul och gjorde det med den äran. En världsklasspelare som är fantastisk att titta på.

Nemanja Matic: N/A

Inbytt 78´. Stod för ett bra inhopp och säkrade upp passningsspelet centralt i banan.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 78´. Var ett större hot än Martial med bara sin fysik.

Eric Bailly: N/A

Inbytt 89´. Hoppade in i slutminuterna.