Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Väl värt väntan

Över hundra dagar utan fotboll hör inte till vanligheterna i våra liv.

Men när startelvan presenterades i går var det som att uppehållet aldrig hänt. Och när vi sedan fick se United ge Spurs alltför fria tyglar i defensiven var det också som om allt var som vanligt.

1-1 var ett rimligt slutresultat i en märklig tillställning. Men huvudsaken är att det är igång igen. Det tog inte lång tid att börja både gilla och ogilla det United gör på en fotbollsplan.

Väl värt väntan.

Bäst:

 • Att det är igång igen, givetvis.
 • Nu fick de bara en halvtimme ihop, och frågan är hur OGS tänker sig dem som parhästar i framtiden, men det gjorde allt annat än ont att se Pogba och Bruno på planen samtidigt. Pogba, som inte spelat tävlingsfotboll på ett halvår, stod för matchens delikatesser: Dels när han snurrade upp Dier i samband med straffen och dels när han på bråkdelen av en sekund uppfattade Rashfords löpning och drog en perfekt volley i djupled. Bruno då? Bäst på planen sett över 90 minuter.

Möcke bra:

 • Andra halvlek i jämförelse med första. Mycket föll på plats bara genom att James och Fred plockades ut. Med lite mer fokus och lite mer klant-Lloris i stället för super-Hugo hade tre poäng inte känts oförtjänt.
 • När Greenwood fick det där läget i slutet var jag inte ensam på jorden om att tänka “han sätter den”. Så högt och långt har han stigit under säsongen att han är en spelare som jagar upp pulsen hos fans när han får bollen i vissa situationer.

Oskönt:

 • Försvarsspelet när Spurs bjöds på 1-0. Visst, hade Bergqvist Bergwijn spelat i United hade vi pekat på hans speed, men så dåligt får det inte ageras från spelare som Maguire (som gjorde en mäktig Mertesacker-imitation) och De Gea (även om Roy Keane tog i från knäna, det märktes att han inte kommenterat United på ett kvartal). För dåligt.
 • Daniel James hade att välja på att följa upp sin fina höst eller fula vår – och valde fel. Den här typen av matcher är inte alls för walesaren. Borde rimligen ha plockats redan i paus.
 • Luke Shaw kommer allt längre från min lista på vänsterbackar som bör starta i United. Han har liksom ingen spets någonstans och nästan de enda gångerna han briljerar är när han hamnat fel från början.
 • Jonathan Moss och Erik Lamelas kompisrelation borde hållas utanför fotbollsplanerna. Håll gärna båda två utanför planerna också, vetja.

Föröver:

 • En poäng på Tottenham Stadium efter tre månaders karantän är inte kattskit, även om det inte heller är något att ta en stänkare till för. Kampen om CL-platsen lär fortsätta in i kaklet och nästa vägskäl är Sheffield på onsdag. Allt annat än tre pinnar där är så mycket kattskit att vi aldrig mer borde titta på en katt om det inträffar.
 • Som nämnts förvandlades spelet positivt när Pogba och Greenwood kom in, och det kan inte finnas många skäl att inte starta dom mot namnen från Sheffield.
 • Englands mest populära fotbollsspelare då? Nja, Rashford har sett bättre kvällar än gårdagens. Hade han något avslut på mål? Minns inte det i så fall. Men kravbilden var egentligen inte hög på några spelare i går med tanke på rostigheten.