Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Promenadseger i hettan

En promenadseger, som ramade in den märkliga stämningen på Old Trafford, fick vi till skänks denna stekheta junikväll.

Och som om inte det var nog fick vi även uppleva ett efterlängtat hattrick i ligan, via allas vår enigmatiske Antony Martial. 

Matchade temperaturen med extra glöd:

  • Tony M, givetvis. Får vi ett första ligahattrick sedan Alexanders dagar så kan det inte bli något annat. När han dessutom fullbordade på klassiskt Martialsätt är kvällen all, så att säga (för att parafrasera svenska Viasats Glenn Strömbergs favorituttryck). Första seniorhattricket också!
  • Missarna är förlåtna (även om de var jobbiga att uppleva även här i Skandinavien), för Sir Marcus serverar inte bara skolbarnen mat, utan även anfallspolarna frilägen. Oj, så nyttig han är, och så mer mogen han blivit i spelet.  

Med kvicksilvret däruppe:

  • Paul Pogbas bollbehandling, framförallt när det går snabbt, är en ibland en ren njutning för ögat. Sulfintstunneln i andra halvlek är given som en av höjdpunkterna. Med en given defensiv central mittfältare bakom ska det så klart gå att spela fransosen bredvid Bruno. 
  • Bruno Fernandes delaktighet i offensiven ska aldrig underskattas. Bakom de flesta chanser, och i hög grad ansvarig för målen. Gör egentligen aldrig någonting på chans, utan med en högkvalitativ tanke bakom. Wow-faktorn är kvar, tre månader senare. Han är med i det mesta, om det så är genomskärare, lyftningar, skarvningar eller avslut.
  • “GÖR NÅGONTING VETTIGT NU, ARON” tjoade jag till sonen – lite passivt aggressivt – och så prickade Wan-Bissaka den franska foten och matchen var i princip avgjord. Medan Shaw har fortsatta problem att bidra med någonting spetsigt i offensiven så blixtrar i alla fall britten till ibland. Som då. 

Höll 30-gradersstrecket:

  • Nu plågades inte defensiven av några stenhårt arbetande och jobbiga anfallare från det andra United, men nollan ska likväl hållas och det lyckades Uniteds försvar med utan några större åthävor. 
  • Matic kom in som defensivt ankare och styrde lugnt och koncist upp mittfältet. Gissningsvis precis det som var tanken. 

… and finally:

  • Fem byten i ett och samma svep i en tävlingsmatch skojar man inte bort i första taget. Påminde liksom om en försäsongsmatch i Los Angeles eller något. 
  • Inramningen på Old Trafford kunde givetvis ha varit annorlunda och stämningen likaså, om allt hade varit som vanligt, men jag tycker ändå att klubben lyckades göra en hyfsad feng shui-insats på läktarna. Credit, where credit is due. 
  • Norwich i kvarten på lördag, alltså. Med tanke på var Norwich är och var Bruno & co. är så kan det bara finnas en favorit, och det är aningen oroväckande. Men äsch, nu svettas vi vidare tills dess och njuter av ett glas rosé i Medelhavsvärmen och nynnar vidare på Martialramsan ända tills nästa avspark.