Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Sheffield United 3-0

Embed from Getty Images

Anthony Martial blev hattrickhjälte och gjorde samtliga matchens mål när Manchester United gjorde processen kort med Sheffield United i Premier League. Publiken saknades på Old Trafford men arenan var vackert utsmyckad United stod för en gedigen insats i 3-0-segern.

Det var egentligen aldrig något snack om saken. United tog en tidig ledning och den enda lilla oro som fanns var att 2-0-målet dröjde onödigt länge.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Hade ingenting att göra.

Aaron Wan-Bissaka: 7

1 assist. En väldigt lugn dag defensivt. Offensivt är det förstås inlägget för 2-0-målet vi tar med oss. Mer sånt, Aaron!

Victor Lindelöf: 6,5

Stod på rätt plats de få gånger Sheffield United försökte.

Harry Maguire: 6,5

Stod på rätt plats de få gånger Sheffield United försökte. Behöver bli bättre vän med domarna alternativt använda mindre armar på offensiva fasta situationer.

Luke Shaw: 5

Varnad. Den enda spelaren i hemmalaget som utmärkte sig negativt. Det var faktiskt så illa att lagkapten Maguire kände sig tvingad att skrika “fucking switch on” till vänsterback Shaw. Något annat än att Brandon Williams startar som vänsterback mot Norwich på lördag skulle vara en sensation. Shaws insatser efter uppehållet har varit så dåliga att Williams bör vinna tillbaka platsen om han bara når upp till okej då.

Paul Pogba: 8

Utbytt 80. Involverad i förarbetet till de två sista målen i den riktiga comebacken. Bjöd på en alldeles fantastisk dribblingsräd i andra halvlek. Visade att han ska spela och att han kan spela med Bruno. Taktiskt tydligt framför Matic men lika tydligt längre bak än Bruno.

Nemanja Matic: 8

Fotbollen som spelas sommaren 2020 passar Nemanja Matic väldigt bra. Rätt placerad matchen igenom och han fördelade bollen väldigt bra, både kort och långt. För dagen faktiskt bästa mittfältare i United.

Mason Greenwood: 7

Utbytt 81. Kanske lite för målkåt emellanåt men var, framför allt efter paus, ett ständigt hot. Sammantaget tycker jag att han visar att han är en del av Uniteds bästa offensiv.

Bruno Fernandes: 7,5

Utbytt 80. Söker alltid de kreativa lösningarna. Det höjer svårighetsgraden och idag var en dag då lite för många passningar gick till fel adress. Bolltappen är emellertid aldrig farliga, vilket gör att de kan accepteras. Bidrar också med väldigt mycket positivt och är, precis som Pogba, involverad i förarbetet till de två sista målen.

Marcus Rashford: 7,5

Utbytt 80. 2 assists. Gör stundom väldigt mycket väldigt bra, däribland de båda framspelningarna till Martial. Inte riktigt vän med bollen än, framför allt inte i avsluten, och även om missarna idag var betydelselösa så drar de ner betyget.

Anthony Martial: 9

Utbytt 80. 3 mål. Matchvinnare med tre påpassliga mål och är matchen igenom ett ständigt hot. De två första målen handlar om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, något han ofta kritiseras för att inte vara. Det tredje målet är en riktigt delikatess, både när han först flyttar bollen till Rashford och sedan när han avslutar superbt.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att bedömas.

Odion Ighalo: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att bedömas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att bedömas.

Daniel James: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att bedömas.

Juan Mata: n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att bedömas.