Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Norwich – Manchester United 1-2 (efter förlängning)

Embed from Getty Images

Manchester United är i semifinal i FA-cupen säsong 2019/20. Det gick dock verkligen inte så lätt som det borde, då Norwich tvingade matchen till förlängning, där United dominerade och till slut kunde avgöra. Harry Magiure blev stor matchhjälte med sitt mål efter 118 minuter.

En lång färds väntan mot målet del 1

United stod för en generellt oerhört svag match rätt igenom, och ändå satt jag i första halvlek med en känsla av att vi bara bevittnade en lång färds väntan mot ett Unitedmål som skulle avgöra matchen. Spelet var inte bra, men Norwich var ännu sämre och det kändes som att de själva inte trodde att de skulle kunna rubba United, och då borde vi kunna avgöra med något slumpmål förr eller senare. Tänkte jag.

Och ja, det såg ju ut att bli så också. Lite slumpmässigt fick Odion Ighalo chansen att på volley slå in bollen bakom en tvekande Tim Krul sex minuter in i den andra halvleken, och vipps så hade vi målet som skulle räcka. Norwich skulle nu behöva gå offensivt vilket skulle ge United chansen att kontra in ett eller två mål till, och resultatmässigt skulle det bli bekvämt till slut.

Så blev det dock inte. Med kvarten kvar sköt Todd Cantwell ett inte speciellt hårt skott från en bit utanför straffområdet, men Sergio Romero hann inte ner i sitt vänstra hörn – och istället för en lugn och fin avslutning kände sig Ole Gunnar Solskjaer nödgad att byta in såväl Paul Pogba som Nemanja Matic (efter att tidigare bytt in bland både Marcus Rashford och Mason Greenwood) för att försöka avgöra matchen under ordinarie tid. Trots att Norwichs Timm Klose drog på sitt ett solklart rött eftter 88 minuter, efter att ha dragit ner pålitlige Ighalo, skapade United inte tillräckligt för att avgöra matchen, utan vi gick till förlängning istället.

En lång färds väntan mot målet del 2

I förlängningen var det mer eller mindre spel mot ett mål, då ett tröttkört Norwich gjorde allt de kunde för att försvara sitt mål. United hade i princip alla sina bästa offensiva spelare inne, då Solskjaer till och med valde att byta ut Eric Bailly mot Anthony Martial och lät Matic spela mittback med Maguire, för att United skulle hitta ett mål.

Embed from Getty Images

Och spelet hade vi som sagt, och ett par riktigt vassa chanser skapades, men Tim Krul i Norwichmålet fanns där bak när hans United väl tog sig igenom. Fram till minut 118 som sagt, då kapten Maguire tog ansvar och brötade in 2-1 i ytterligare en rörig situation. Axlarna ner, United höll undan och är till slut i semfinal i FA-cupen. Frågan är om det kostade mer än det smakade?

Nödvändig vila uteblev

Ja, för det blev alltså inte bara 90 minuter, det blev 120. För spelare som Harry Maguire, och kanske framförallt Bruno Fernandes, var det oerhört negativt och något som kan komma att straffa United framöver.

Tanken måste ju ha varit att kunna byta ut Fernandes senast en kvart före slutet, men detta blev alltså inte möjligt. Och Fernands, ja han såg sliten ut stora delar av den här matchen. Hur skall det då se ut mot Brighton på tisdag och Bournemouth på lördag, matcher där vi behöver vår tia.

Luke Shaw, som av outgrundlig anledning startade och fortsatte vara väldigt svag, har nu också många minuter i benen, och det verkar ju uppenbarligen som att Solskjaer litar mer på Shaw än på Williams, som kom in som högerback efter dryga timmen idag.

Spelare som Greenwood, Matic och Pogba var dessutom tvungna att bytas in, så sammantaget kan detta verkligen ha varit en negativ match inför resten av säsongen. Förhoppningsvis hittar Solskjaer tillfällen att rotera sina stjärnor i ligaspelet, annars kommer skadorna komma.