Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The year of the virus.

Antar att det är lika bra att såhär från början peta hål på elefanten i rummet. Jag har drabbats av värmeslag/uttorkning, en global pandemi råder och Liverpool har säkrat ligatiteln. All jävla sans tycks ha lämnat världen, och samtidigt kan vi konstatera att 2020 i evig tid kommer kommas ihåg som The Year of the Virus, för oss Unitedfans i dubbel bemärkelse.

Kvartsfinal i FA-cupen väntar, och ett på pappret ganska humant motstånd likaså. Norwich ligger sopsist i Premier League och med endast fem vunna matcher hittills under skitsäsongen 19/20 så bör* det väl egentligen inte vara något snack om att vi ska flyga vidare till semin utan större problem.

(*man har varit med förr..)

Med sju matcher kvar i ligan och som mest tre i FA-cupen om vi tar oss till final så utgår jag ifrån att det kommer satsas all in i båda turneringarna. Vad beträffar ligan kommer vi förmodligen också behöva vinna resterande matcher för att säkra fjärdeplatsen, så det kommer bli ett par tuffa sista veckor för många spelare. Man kan ju också riktigt känna hur totalt jävla supersugen Ole är på att få vinna FA-cupen. Förståeligt, för som trogna Mussbloggenläsare vet är det min personliga favoritcup. Sen hade det ju inte heller varit fy skam att vinna den för att totalt slakta sönder Liverpool i Community Shield till hösten. För den som så många andra bördor kommer också läggas på Ole till nästa säsong. Nu när ett svagt och värdelöst Manchester City bekräftat det vi alltid vetat, att de är ett luftslott byggt på smutspengar, och inte klarade sin uppgift att hålla Liverpool borta från ligatiteln är det helt enkelt upp till kamp för oss som gäller. I 20 år höll vi dem stången, sen kommer City och klarar inte ens fem minuter typ. En skam är vad det är. Usch.

Men, det där är gårdagens nyheter. Nu blickar vi framåt. Av Oles presskonferens att döma kommer vi nog få se ett par ändringar i elvan från senast. Slänger en vild chansning på att vi hittar Romero i mål. Förhoppningsvis får Shaw vila efter en ganska bedrövlig insats mot Sheffield senast, och in vill jag istället ha Williams. Maguire och hans massiva huvud lär ju inte få någon vila, och man kan väl anta att det istället får bli Lindelöf (förlåt Jonas Olsson, jag menar “Vigge”) som får stiga åt sidan till förmån för Bailly. Både Tuanzebe och Jones uppges vara skadade. Jag kan faktiskt se Dalot få starta idag. Jag gillar honom mer än Ole gör verkar det som, och tycker generellt att han får alldeles för lite speltid.

Centralt på mittfältet reppas vi sannolikt av Fred och McTominay, och jag skulle också gissa att vi startar med Pereira framför dem. Oles logic det där, jag förstår inte längre vad någon tränare ser i honom. Föredrar såklart Fernandes, men om han ska vilas någon gång mer innan säsongens slut så får det nog vara nu. Alternativet är väl att han startar och spelar en halvlek eller kanske max någon timme. Lingard är också tillbaka men drog på sig lite baciller i dagarna och kommer antagligen då inte starta på grund av sjuk, och i nuvarande klimat är det väl antagligen lika bra att inte ta några risker. Han är tydligen med i truppen dock. Jag tror istället att Mata kommer in på högerkanten. Vänsterkanten är jag kluven till. Jag tror att James kommer starta, men hoppas på Rashford. Oklart. Längst fram startar Ighalo.

Det börjar dra ihop sig. Jag ska ladda upp med jordgubbar och resorb, förutsatt att jag överlever till matchstart. Inte lätt att vara en isbjörn i ett tropiskt Göteborg :(

UTFR