Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi har inget enkelt spelschema

Dagens nyhetssvep domineras självklart av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför lördagens möte med Bournemouth. Han pratade med media om Mason Greenwood, trupprotation och kommande spelschema.

Dessutom blir det ett litet nyhetssvep där det blir goda och positiva nyheter. Dessutom är ett avslut gällande Jude Bellingham nära.

Solskjaers presskonferens

  • Solskjear anser att man har gjort det bra med Mason Greenwood. Att man varit försiktiga och att det är upp till honom själv hur bra han kan bli. Senare under presskonferensen resonerar norrmannen om att Greenwood kan få liknande roller som Martial och Rashford har i framtiden.
  • Han öppnar upp för förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Brighton. Några spelare har fått lite smällar men han avvaktar och ser fredagens träning.
  • Slår ifrån sig lite att United skulle ha enkelt spelschema den återstående tiden av säsongen. Där United tidigare under säsongen har förlorat mot Bournemouth, Crystal Palace och West Ham. Samt kryssat mot Aston Villa och Southampton.
  • Han resonerar kring hur arbetet som tränare är och att det inte går att fokusera på vad media skriver eller vad andra tycker. Handlar bara om ens egen och lagets utveckling.
  • Ville inte kommentera Jude Bellingham. Då “United inte kan kommentera alla unga talanger som ryktas hit”

Hela presskonferensen:

Mer lagnyheter

Manchester Uniteds officiella hemsida har Ole Gunnar Solskjaer uppdaterat hur statusen är på de skadade spelarna Phil Jones och Axel Tuanzebe.

För Tuanzebe var det en dyster prognos då han missar den återstående delen av säsongen och beräknas inte vara tillbaka förrän i september. Något bättre var det för Phil Jones som blir borta “i några veckor”.

Något man också nämner, även om det är lite i förbifarten är att Ethan Laird blivit uppflyttad till seniorlaget.

Casey Stoney nominerad

I den alldeles för tidigt avslutade säsongen för Manchester Uniteds damer blev man tills slut placerade på en fjärdeplats. En bra position som nykomling och för det har nu Uniteds manager Casey Stoney chans att vinna pris.

Hon har nämligen blivit nominerad “Barclays FAWSL Manager of the Season award”.

Röstningen sker på nätet och är öppet för alla. Ni kan rösta här.

Bellingham nästintill klar för Dortmund

Jude Bellingham, Birminghams 16-årige supertalang har envist ryktats till United en längre tid. Men under nästan lika lång tid har det stått klart att det blir Borussia Dortmund som norpar åt sig ynglingen.

Och nu ska det vara närmre än någonsin. Enligt både trovärdige Fabrizio Romano och The Telegraph kommer Jude Bellingham att värvas till Borussia Dortmund på ett kontrakt som sträcker sig till juni 2025. En överenskommelse mellan parterna ska vara klart och det kommer kosta den nätta summan 23 miljoner euro.

Anledningen till att det blir Borussia Dortmund och inte Manchester United beror enligt Fabrizio Romano på att Bellingham tror på “projektet “och att det finns en större möjlighet att bli en startspelare i den tyska klubben.

Nu kan vi snart lägga den här transfersagan till det förflutna. För några år i alla fall.

Res med oss till Manchester!