Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Bournemouth 5-2

Embed from Getty Images

Med lite grus i maskineriet i första halvlek och början på andra kunde Manchester United ändå till slut ta en planenlig seger hemma på Old Trafford mot nedflyttningshotade Bournemouth. Precis som i förra matchen hette huvudrollsinnehavarna Bruno Fernandes och Mason Greenwood.

Efter att United åkt på 0-1 från ingenstans kändes det ett tag som att det hade kunnat blivit en match United stått för många gånger förr, det vill säga få problem mot, på pappret, enkelt motstånd och ha så där förtvivlat svårt att hitta lägen. 18-årige Greenwood såg dock till att replikera och när Marcus Rashford och och Anthony Martial sedan prickat in både tvåan och trean kändes segern aldrig riktigt hotad.

Därefter visade både Fernandes och Greenwood varför de är lagets mest formtoppade gubbar för tillfället.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5

Var sysslolös större delen av matchen och behövde egentligen bara ingripa två gånger. Ena gången lyckades han inte täcka första stolpen, vilket gav Bournemouth ledningen. Andra gången var på straff, där spanjoren förvisso gick åt rätt håll, men som brukligt inte lyckades rädda.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Tämligen anonym tillvaro för Wan-Bissaka under eftermiddagen, men inte för den skull en negativ insats. Behövde inte bekymra sig alltför mycket på det defensiva arbetet och kunde därför följa med upp i anfall efter anfall. Slog in ett par farliga inspel längs marken, där han också kunde noterats för en assist om inte Rashford varit offside med en tånagels marginal.

Victor Lindelöf: 6

Utbytt 46′. Spelade bara en halvlek men såg trots det säkrare ut än sin mittbackskollega. Hade vissa bekymmer med King och dennes fysik, men som vanligt trygg med bollen. Ut med känning i ryggen?

Harry Maguire: 5

Har störst del i det första baklängesmålet då han inte bara säljer sig genom att bli tunnlad som en tolvåring, utan ligger dessutom fel i position när inlägget som föranleder målet slås. Såg därutöver trög ut stundtals, både i fötterna och med bollen.

Luke Shaw: 5

Sticker inte ut åt något håll. Tillåts att gå framåt i planen ganska ofta men väl där händer sällan något extraordinärt. Mästare på att riskminimera i sitt passningsspel genom att ständigt söka bakåtpassningen. Kräver mer, men å andra sidan kanske det är för mycket begärt.

Nemanja Matic: 6

Utbytt 67′. En match som passade serben ganska bra. För det mesta inget överdrivet högt tempo i matchen, vilket gav Matic utrymme att bara ligga rätt, täcka ytor, och sköta bollfördelningen från mittfältet. “Passningen” till Bailly var dock inte klockren.

Paul Pogba: 7

Betygen börjar sakteliga bli högre ju längre upp i banan vi kommer. Fransmannen står återigen för en solid insats, dock utan att skriva in sig i något protokoll. Kommer vinnande ur många dueller på mitten tack vare sin fysik och hotar hela tiden med sitt passningsspel. Vill naturligtvis göra mål själv, men behovet och pressen på att han måste leverera är inte lika stort längre när andra herrar kliver fram. Med tanke på utgångspositionen på planen är det också fullt rimligt att han inte är särskilt framträdande i sin poängproduktion.

Mason Greenwood: 9

Utbytt 75′. 2 mål. Greenwood fortsätter där han avslutade senast mot Brighton. Två mål idag, ett stenhårt med vänstern, ett i krysset med högern. Går från klarhet till klarhet och för tillfället känns det som att det inte finns någon gräns för hur bra han kan bli. Med motståndets kvalitet i beaktning kan betyget tyckas en aning högt, men kom då ihåg att pojkspolingen bara är 18 bast.

Bruno Fernandes: 8

1 mål. Som vanligt en gedigen insats av portugisen. Hela tiden företagsam med en vilja att ständigt hitta vägar framåt. Levererar poäng nästan i varje match han spelar, och idag var givetvis inget undantag. Två framspelningar och en frispark som luktade mål från det att han peggat upp bollen precis utanför straffområdet. Kanske borde Solskjaer plockat av honom?

Marcus Rashford: 7

Utbytt 80′. 1 mål. Det har inte riktigt flugit för Rashford sedan återstarten, men under lördagseftermiddagen stod 22-åringen för sin bästa insats hittills. Var ständigt på språng och försökte ofta utmana, dock med blandad framgång. Fick (?) sedan straffen av Fernandes och kunde därmed bygga på lite självförtroende. Hade därefter en boll i nät, men blev avvinkad för offside.

Anthony Martial: 7

Utbytt 80′. 1 mål. Av alla mål i matchen stod fransmannen för det vackraste. Curlade in bollen med fin precision i bortre krysset och lämnade Ramsdale chanslös i bortamålet. Var därutöver inblandad mycket i själva spelet, men kom egentligen inte till några ytterligare lägen för att utöka sin produktion.

Eric Bailly: 6

Inbytt 46′. Visst, han må ha orsakat straffen, som ju går att diskutera, men ger sedan ett stabilt intryck matchen ut. Hade inte jättemycket att stå i.

Fred: 6

Kom in med energi och gjorde det han är bäst på – vinna boll.

Daniel James: N/A

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.