Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nemanja Matic sägs ha skrivit på nytt kontrakt

Embed from Getty Images

Från den italienske journalisten Gianluca Di Marzio kommer nu påståendet att den mer eller mindre pånyttfödde Nemanja Matic skall ha skrivit på ett nytt kontrakt med Manchester United, ett kontrakt som skall sträcka sig till sommaren 2023.

Ja det är alltså på Twitter som Di Marzio kommer med sitt påstående, och även om Di Marzio ibland har svingat lite vilt ser vi inte någon anledning till varför han skulle gå ut med detta om det inte finns något att bygga det på.

Manchester United har ännu så länge inte gått ut med kontraktsförlängningen, och skulle Di Marzio ha fel kommer vi aldrig få ett förnekande från klubben, så jobbas det inte.

Det nuvarande kontraktet

När Matic skrev på för United 2017 gjorde han det med ett kontrakt som gällde över tre år plus ett optionsår. United har aldrig officiellt gått ut med att optionsåret är triggat på sina sociala medier, däremot verkar det ha bekräftats på annat sätt till engelska journalister då till exempel BBC:s Simon Stone skrev att det var triggat nu i mars, något vi inte ser någon anledning till att misstro.

I så fall går alltså den snart 32-årige serbens nuvarande kontrakt ut nästa år, och med tanke på hur bra han har spelat som ankare bakom Paul Pogba och Bruno Fernandes nu i sommar är det inte konstigt att klubben vill ha kvar honom i ytterligare ett par år, även om man givetvis kommer behöva se på en ersättare så småningom med tanke på hans ålder.

Vi återkommer givetvis när/om Manchester United bekräftar att kontraktet är förlängt.