Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Lucy Staniforth klar för Manchester United

Manchester United har idag presenterat det första nyförvärvet inför säsongen 2020/21. Det är den offensiva mittfältaren Lucy Staniforth som ansluter från Birmingham City.

Staniforth, född i York i oktober 1992, har gjort två mål på tolv landskamper för England. Hon landslagsdebuterade i september 2018. Förra sommaren var hon med i Englands VM-trupp men hon fick nöja sig med ett inhopp under turneringen.

Nu ansluter hon till United på fri transfer efter två säsonger i Birmingham. Staniforth har signerat ett tvåårskontrakt med United.

Staniforth inledde sin seniorkarriär i Sunderland och som 16-åring hjälpte hon laget att vinna andradivisionen och gå till final i FA-cupen, där det blev förlust mot Arsenal. I högstadivisionen blev det en fin femteplats 2010. När FA Women’s Super League bildades 2010 fick Sunderland emellertid ingen licens, varför Staniforth flyttade till Lincoln Ladies.

Efter två år i Lincoln fortsatte karriären i Bristol Academy (nu Bristol City) och sedan Liverpool. Två allvarliga knäskador hindrade hennes utveckling. Mellan oktober 2012 och mars 2015 spelade hon bara tre ligamatcher.

Staniforth flyttade sedan till Sunderland i januari 2016 och i juli 2017 utnämndes hon till lagkapten. Hon utsågs sedan till årets spelare i Sunderland 2018. Därefter flyttade hon till Birmingham inför säsongen 2018/19 och nu fortsätter hon alltså karriären i Manchester United.

Lucy Staniforth säger:

Jag är verkligen glad att ha signerat för Manchester United, det är den största klubben i världen, så jag är stolt att vara en del av den. Jag har blivit imponerad av prestationerna förra säsongen och klubbens framtida ambitioner. Jag vill komma hit för att vinna titlar och skapa historia med den här klubben och jag är bara uppspelt över att få komma igång.

Casey Stoney säger:

Jag är jätteglad att Lucy har kommit till United, hon är en fantastisk spelare som kommer att addera fantastisk bredd till det fantastiska mittfält vi har byggt i klubben. Lucy har så mycket erfarenhet i damfotbollen, efter att ha gjort sin debut som 16-åring och jag vet att hon kan tillgodogöra den erfarenheten för oss på och utanför planen. Vi ser verkligen fram emot att jobba med henna inför den nya säsongen.

Lucy Staniforth

Namn: Lucy Elizabeth Staniforth
Född: Den 2 oktober 1992, i York, England
Position: mittfältare
Längd: 166 cm
Tidigare klubbar: Sunderland (2007-2010); Lincoln Ladies (2010-2012, 28 ligamatcher/6 mål); Bristol Academy (2012-2014, 3/1); Liverpool (2014-2015, 11/0); Sunderland (2016-2018, 37/4); Birmingham City (2018-2020, 27/3)
Landslag: 12 landskamper/2 mål