Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Crystal Palace – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United lyckades hänga på i kampen om topp fyra genom att bortabesegra Crystal Palace under torsdagskvällen. 2-0 skrevs slutresultatet till, efter mål av Marcus Rashford och Anthony Martial. Spelet var inte bländande, och länge var vi många som såg en liknande utveckling som mot Southampton i måndags komma, men när firma Bruno Fernandes, Rashford och Martial trollade in Uniteds andra mål med tolv minuter kvar av ordinarie tid, då kunde vi andas ut.

Crystal Palace hade insett att bästa recept för att sätta United i gungning var att pressa tämligen högt. Utan Nemanja Matic på det centrala mittfältet hade United svårt att sätta bollen genom Palaces lagdelar för att vinna mark, och Paul Pogba gjorde vad han lite för ofta gör – spelade svårt på egen planhalva.

Successivt växte United dock in i matchen, och 1-0 kom på stopptid av den första halvleken då Fernandes och Martial väggspelade fram Rashford som med en fin skottfint lurade bort två försvarare och målvakt, och tämligen enkelt kunde rulla in bollen i mål.

Embed from Getty Images

I den andra halvleken fortsatte Palace dock vara bättre, och knappt tio minuter in i halvleken kvitterade Jordan Ayew efter förarbete av Wilfried Zaha. VAR skulle dock kliva in, och en liten tåspets fån Ayew var när bollen spelades offside, och domare Graham Scott hade inget annat väl än att underkänna målet.

Inte långt efter målet bytte Ole Gunnar Solskjaer ut en svag Mason Greenwood mot Jesse Lingard, och Scott McTominay fick lämna planen till förmån för Matic. United fick möjligen marginellt bättre koll på matchen då, och hade med kvarten kvar ett jätteläge att göra 2-0, men Fernandes skott gick klockrent i stolpen Tre minuter senare kom dock trollandet av honom, Rashford och Martial vilket alltså punkterade matchen. Vid skottet föll Martial, och Palaces Patrick van Aanholt föll över honom och landade otäckt på (vad det såg ut att var) axeln. Han fick syrgas och rullades ut på bår, och det tog nästan tio minuter innan matchen kom igång igen. Den sista kvarten (all stopptid inräknat) skapades inga superchanser, och United kunde andas ut.

Tröttheten

Det är ganska uppenbart att många av Uniteds spelare är väldigt trött i nuläget. Bruno Fernandes var direkt inblandad i båda målen idag, och hade som sagt en boll i stolpen. Utöver det var det dock oerhört mycket slarv från portugisens sida, och lite detsamma går att säga om Paul Pogba.

Embed from Getty Images

Varken Rashford eller Martial var heller på topp, och på Greenwood syns det tydligt att han inte är i samma slag som för bara en vecka sedan. Ja, han fick en otäck smäll på foten i måndags, det kan så klart ha hämmat honom – men om så var fallet skulle han faktiskt inte ha startat.

Idag fick ingen av våra nyckelspelare heller någon möjlighet att bytas ut, utan samtliga spelade hela matchen. På söndag är det Chelsea i FA-cupen, det skall bli väldigt spännande att se hur Solskjaer väljer att matcha laget då, med tanke på att vi sen på onsdag igen möter West Ham i ligan, vilket är en match vi mer eller mindre måste vinna.

West Ham, Spurs, Liverpool och Wolves

Imorgon fullbordar West Ham och Watford omgång 36 av säsongens Premier League, innan det är dags att gå in i den näst sista omgången. Som ni vet möter United Leicester borta i den sista omgången, och i och med att båda lagen har 62 poäng (och att Leicester har plus 31 i målskillnad mot Uniteds plus 28) så vet vi att oavsett hur det går i den näst sista omgången så har United chansen att genom en tämligen övertygande vinst mot Leicester i sista omgången ta en Champions League-plats.

Det hade ju dock varit oerhört skönt att kunna gå in i den omgången med fördel, framförallt mot Leicester men även mot Chelsea.

United har alltså West Ham hemma på onsdag i nästa vecka, ett West Ham som vid den tidpunkten i princip kan ha säkrat PL-kontrakt till nästa säsong, eller så slåss de för glatta livet mot United. Det är en match som United bara ska vinna oavsett, när vår siutation ser ut som den här.

Leicester har Spurs borta på söndag, vilket är ett Spurs som minst sagt blandar och ger. De slåss dock om plats i Europa League, så full motivation bör vi kunna förvänta oss. Kan de klara ett kryss i alla fall, ja då ser det ju klart bättre ut inför sista omgången.

Chelsea å sin sida har ett omotiverat Liverpool borta samma dag som United möter West Ham. Den matchen går inte att sia om, det skulle kunna bli en floppmatch från Liverpools sida, särskilt då det skulle missgynna United. Men Frank Lampards försvar kan också få väldeliga problem mot Liverpools anfallsspel, något vi får hoppas på då. Och då går Chelsea in i en sista omgång mot ett Wolves som kämpar för att trumfa sin fjolårssäsong och göra sitt bästa resulat i högstaligan sedan klubbens storhetstid på 50- och 60-talen.

Vi har med andra ord en oerhört spännande vecka framför oss.