Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Chelsea 1-3

Manchester United är utslagna ur FA-Cupen efter att Chelsea utan några större problem vunnit mot ett för dagen svagt United. 

Elefanten i rummet

Embed from Getty Images

Ja, vi kan inte påbörja snackisarna utan att prata om David de Geas tavla till 2-0. Mason Mount sköt ett till synes inte otagbart skott som de Gea fumlade in.

Jag har tillhört den skaran som sakta men säkert börjat vändas till att det är rätt att byta till Dean Henderson. Och frågan är om inte vågskålen tippade över för min del efter dagens insats.

Det handlar inte om att målvakter inte ska kunna göra enskilda misstag och en till två misstag per år är rimligt även för en supermålvakt. Men problemet med de Gea är att inte det stannar vid två misstag. Han har gång efter annan bjudit motståndarlagen på mål.

Oavsett om misstagen handlar om bristande koncentrationsförmåga eller inte så är det för många misstag. Och det har varit så här i över två års tid.

Det börjar allt mer luta åt att det inte handlar om en tillfällig formsvacka. Det är förmodligen bara så här David de Gea har blivit.

Låt oss inte gå sönder i sentimental känsla. Det är dags att byta och jag tror att bristningsgränsen gick för många under kvällen.

Rotera mera?

Embed from Getty Images

Kanske borde Manchester United ha roterat mer efter uppehållet. Även fast det går att förstå varför man inte gjorde det när spelet flöt på så fint så ser vi frukten av det nu.

Varken Bruno Fernandes, Paul Pogba, Victor Nilsson Lindelöf och Harry Maguire var i närheten av sin kapacitet under kvällens match och med rotationen i åtanke kan det ha varit ett misstag att starta med en fembackslinje.

Det skulle ha varit Eric Bailly bredvid någon av mittbackarna och Bruno Fernandes skulle vila från början. Det syntes kanske allra tydligast på portugisen att han bara behöver vila en stund.

Men det är också ett långfinger till spelarna som sitter på bänken. Att Andreas Pereira, Juan Mata och resten av gänget inte håller måttet.

Uniteds behöver fortsatt rensa i truppen.

Att fortsatta tänka positivt

Embed from Getty Images

Det är svårt att skriva snackisar efter en sån här match. Det är lite för mycket känslor och lite för mycket ge upp hoppet känsla i ens huvud. Vilket också är en anledning till att den kanske blir ovanligt kort.

Men vi måste tänka efter vad det är United har åstadkommit det senaste halvåret.

Vi visste hela tiden att dåliga perioder skulle komma och att det inte bara skulle kunna flyta på som det gjorde precis efter uppehållet.

Nu kommer Ole Gunnar Solskjaer och gänget återigen börja bli ifrågasatta.

Men därför behövs det också tålamod. United är inte där än. Men United är på väg framåt. Det är den fortsatta känslan som ändå finns kvar.