Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – West Ham United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United har allt i egna händer inför säsongsavslutningen borta mot Leicester på söndag. Detta trots en mycket medioker insats mot West Ham hemma på Old Trafford på onsdagskvällen. Gästerna höll ett trött United vaket över 90 minuter och så mycket mer än 1-1 kunde man inte töja sig till. Orosmolnen känns, trots utgångsläget, som mörka inför helgen. Orkar United verkligen?

Ole Gunnar Solskjaer valde sin väntade elva mot West Ham på onsdagskvällen, med ett undantag. Timothy Fosu-Mensah fick starta igen, denna gång till höger istället för Aaron Wan-Bissaka. Troligen skulle den unge engelsmannen vilas och troligen hade det här slutat som det slutade ändå, men bytet i paus signalerade ändå att Fosu-Mensah var för svag för det spel United kan och ska spela.

Underläge i paus förbyttes till 1-1 efter en kvittering av Greenwood. Där stannade det, för bägge lagen. Krysset gav David Moyes och West Ham ett definitivt säkrat kontrakt medan det också gav United en skjuts uppåt i tabellen, förbi både Leicester och Chelsea (inför mötet med Liverpool). Den stora frågan är dock om Manchester United kan och orkar hålla Leicester stången på söndag. Svaret för ett par veckor sedan hade varit ja. Nu är det ett starkt nja.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Startade, som väntat. Släpper in straffen fram till 0-1 och någon som nyper bollar från elva meter kommer han inte att bli, De Gea. Dock tycker man kanske att han kunde “försöka” mer än han gör. Styr på patenterat sätt ett tungt avslut (via Williams fot) över i andra.

Timothy Fosu-Mensah: 5

Utbytt 46′. Varnad. Startade igen, denna gång på högerkanten i ett förmodat naivt försök att spara Aaron Wan-Bissaka. Det gick inget vidare. West Ham belastade kanterna bra och Fosu-Mensah kom aldrig upp i banan på det sätt man förväntar sig en ytterback i United.

Victor Lindelöf: 6

Står rätt, är stabilare än han varit de senaste matcherna. Står för ett par viktiga brytningar, men riktigt säkert känns det inte när bollen spelar flipper kring fötterna på honom och Maguire. Är med och spelar kort med De Gea av någon orsak. Oklart varför.

Harry Maguire: 6

Ungefär som sin kollega, men vidhåller att det inte känns jättebra när han har bollen vid fötterna i trängda lägen på egen tredjedel. Skulle ju gå att nyttja mer på offensiva fasta, men idag fastnade hörnorna för tidigt.

Brandon Williams: 4

Pendlar mellan en 4:a och en 5:a, för det här var en riktigt skral insats av en av säsongens utropstecken. Williams spelar juniorfotboll på vänsterkanten, något West Ham inte direkt är sena att utnyttja. Säljer sig stundtals så gott som gratis och kommer in felvänd.

Nemanja Matic: 6

Hans typ av match. Får den tid han behöver för att städa framför Lindelöf och Maguire och gör det rätt okej. Har ett par riktigt fina framspelningar med högern som är värda bättre öden.

Paul Pogba: 5

Tycker kanske inte att han borde vara sliten, Pogba. Däremot verkar han vara något otroligt beroende av sin omgivning (vilket Paul Pogba inte ska vara i någon större utsträckning). Känns loj och initiativlös. Tar de enkla alternativen utan större framgång. Orsakar straffen, vilket han dock inte ska lastas för.

Bruno Fernandes: 5,5

Varnad. Drar på sig en varning i frustration, något som är rätt talande för hans helhetsinsats. Inte alls den offensiva spets vi vant oss vid i vinter och vår. Känns trött och uppgiven.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 85′. Varnad. Blir utbytt då han bevisligen är trött. Kommer inte alls till sin rätt ute till vänster och fastnar så gott som alltid på första motståndare som kommer emot. På hälarna i lägen där han annars är på tårna.

Anthony Martial: 6

Kanske väl snällt betyg, men Martial är tillsammans med Greenwood den offensiva pjäs som försöker göra och gör viss skillnad. Jobbar fram bollen i gröten när kvitteringen kommer och har en hel del spring i benen, trots allt.

Mason Greenwood: 6

1 mål. Trött han också, men bättre nu än på sistone. Gör kvitteringsmålet som kan bli så viktigt, så viktigt. Patenterad vänster i boxen. Kör fast lite likt Rashford för ofta när han går framåt. Mår bättre av samarbetet med Wan-Bissaka än det med Fosu-Mensah.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Inbytt 46′. Kom in i paus. Det ska vi vara tacksamma för, även om han säkert hade mått bra av att vila. Bjuder till i offensiven på ett sätt Fosu-Mensah inte är i närheten av och erbjuder alternativ när Greenwood går in mer i planen.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kunde ha gjort 2-1 på sin första bolltouch.