Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ungdomslagen tillbaka i träning; Chelsea intresserade av Henderson; Dagens Sancho

Ett nyhetssvep innan kvällens viktiga match. Idag har vi information om Uniteds ungdomslag som är tillbaka i träning, vi har mycket sillyrykten som främst toppas av nyheten att Frank Lampard vill sno åt sig Dean Henderson. Dessutom Dagens Sancho, och ett par andra rykten.

Ungdomslagen tillbaka i träning

Manchester Uniteds U23- och U18-lag är nu tillbaka i träning, efter att deras säsonger avslutades av coronapandemin i våras. Ja, allt utom FA Youth Cup, där är senaste besked att den fortfarande skall spelas klart, även om ingen vet när.

Men nu har alltså Uniteds ungdomslag börjat träna inför nästa säsong igen, om än inte riktigt på samma sätt som under en normal säsong. Istället för att träna på Aon Training Complex (det vi kallar Carrington) håller lagen istället till på Uniteds faciliteter vid The Cliff och Littleton Road. Detta för att A-laget skall ha Carrington för sig själva då de skall befinna sig i en ”bubbla” och därmed undvika smittspridning. Detta skriver United på sin hemsida.

I och med juniorernas återkomst är United ett av de första lagen vars ungdomar börjar träna igen, och man gör det enligt ett framtaget protokoll där man först tränar i smågrupper utan fysisk kontakt, för att sedan kunna återgå till mer och mer normal fotbollsträning.

Något som dock är osäkert är i vilken division U23-laget skall spela nästa säsong. Laget låg tvåa när serien avbröts, en poäng efter serieledande West Ham men med en match mindre spelad. Två lag går normalt sett upp, men bara ettan är direktkvalificerad, vilket det andra laget i avgörs normalt med ett playoff liknande det som hålls i seniorernas andradivision. Dock skall Premier League 2, som de två U23-serierna kallas, utökas med tre lag till nästa säsong, och det rimliga vore ju att dessa lag går in i andradivisionen vilket bör kunna gynna Uniteds chanser att bli uppflyttade. Men detta är alltså i skrivande stund inte bestämt.

Chelsea intresserade av Henderson

Sheffield United hade inför sommaren en bra chans att nå Champions League, och om inte det så åtminstone Europa League, till hösten, men efter en svagare sommar (3 segrar, 2 oavgjorda och 4 förluster hittills) har klubben nu möjlighet att sluta som bäst på den åttondeposition de innehar nu.

Ingen skugga skall dock falla på den från United utlånade Dean Henderson, som fortsatt spela mycket bra under sommarmånaderna, med 0-3 mot Newcastle som enda riktiga plump i protokollet för honom. Enligt den inte alltid helt trovärdige Samuel Luckhurst på Manchester Evening News skall nu Frank Lampard vara intresserade av att mer än dubbla Hendersons lön för att locka målvakten till Chelsea.

Embed from Getty Images

Henderson kommer återvända till United när hans lån går ut med Sheffield i nästa vecka, men kommer inte att kunna registreras för spel i Europa League i augusti, så han får inte chansen att visa vad han går för i matcher då. Den unge engelsmannens kontrakt skall i nuläget ligga på runt 70.000 pund i veckan, och sträcker sig till 2022 med option på ytterligare ett år, men från Chelseas sida skall man kunna tänka sig att betala honom runt 170.000 pund i veckan, och man skall redan ha varit i kontakt med hans agenter för att se om man kan få honom som ersättare till Kepa Arrizbalaga.

Ole Gunnar Solskjaer sitter onekligen i en delikat sits, att antingen ge fortsatt förtroende åt en David de Gea som de senaste åren inte varit på samma nivå som tidigare, eller att satsa på sin supertalang som gjort två bra seniorsäsonger men samtidigt fortfarande är en ung målvakt, och unga målvakter har ofta en tendens till att göra misstag.

Enligt Luckhurst skall en källa nära Henderson ha sagt att Henderson ”desperat” vill spela för United, men att han inte vill vara i klubben bara för att konkurrera med De Gea, så om chansen inte ges är han sugen på att flytta permanent till en annan klubb. United sägs också vara villiga att ge Henderson ett förbättrat kontrakt för att spegla hans högre status. Detta skulle i så fall vara tredje sommaren i rad som Henderson skriver på ett nytt kontrakt med United.

Sillyrykten

Som vanligt har vi ett antal sillyrykten, och som vanligt är Jadon Sancho med där.

Dagens Sancho

Enligt The Telegraph har United fått hopp om att kunna bända loss Sancho från Dortmund, då den tyska klubben börjat se över sina planer för vad man skall göra utan yttern. Klubbarna är fortfarande en bit från varandra i pris, men med Dortmunds intresse i Werder Bremens Milot Rashica hoppas United att de skall öppna upp sig för att sälja Sancho.

Idrissa Gueye

Från Sport Witness, som citerar franska Le10 Sport (extremt oklart hur högt vi värderar den källan) skall United ha siktat in sig på PSG:s Idrissa Gueye till det defensiva mittfältet. Den 30-årige senegalesen har Premie League-erfarenhet från Aston Villa och Everton, och kom till PSG så sent som förra sommaren, där han också varit mer eller mindre helt ordinarie.

Han själv sade tidigare i somras att han inte har några planer på att lämna Paris, men enligt Sport Witness skall PSG vilja skeppa iväg ett antal spelare för att bana väg för nya värvningar, och Gueye skulle kunna vara en av dessa. Även Ander Herrera nämns som en spelare som PSG skulle kunna tänka sig att sälja, dock utan att koppla honom till United. Inga konkreta steg för att värva Gueye skall dock vara tagna än.

Nuno Mendes

Slutligen har vi Sport Witness igen, med ytterligare ett rykte om vänsterbacken Nuno Mendes. Den 18-årige vänsterbacken delar agent med Bruno Fernandes, och hans nuvarande klubb Sporting skall kanske kunna tänka sig att acceptera ett lägre bud än utköptsklausulen (som ligger på 45 miljoner euro), på grund av läget under corona.

Mendes var med på tapeten redan i januari när United värvade Bruno Feranandes, men någon överenskommelse kunde inte träffas då. Enligt Sport Witness (eller, O Jogo som Sport Witness hänvisar till) skall Ole Gunnar Solskjaer vilja ha en konkurrent till Luke Shaw, och skall inte vara helt nöjd med Brandon Williams prestationer hittills, varför han nu tittar på Sporting och Nuno Mendes.