Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dags att gå all in för Sancho?; Den stora mittbacksjakten; Fifa-bossen i rättstvist

Embed from Getty Images

Gårdagens nyheter berörde i hög utsträckning transferrykten och idag är givetvis inget undantag. Som vanligt täcker vi de senaste skriverierna kring Jadon Sancho men det blir även mittbacksfokus, där framför allt två namn blossat upp på sistone.

I övrigt blir det några rader om Alexis Sanchez och hans vara eller icke vara i United. Till sist uppmärksammar vi att Fifas president, Gianni Infantino, misstänks för brott.

Dagens Sancho

Spelaren i fråga behöver ingen närmare presentation då hans namn är aktuellt var och varannan dag. Vi går därför rakt på sak och tar upp det senaste som skrivits om Borussia Dortmunds guldklimp, Jadon Sancho.

Uppdatering från Fjørtoft

Den norske journalisten Jan Åge Fjørtoft skrev under gårdagen att inga direkta framsteg skett och att vi istället skulle avvakta till morgondagen (läs igår).

Och som ett brev på posten har det idag kommit nya uppgifter. Norrmannen skriver att United inte är sugna på något budkrig med Bundesliga-klubben. Som Fjørtoft förstått det kommer United inte lägga något bud förrän man är säkra på att det kommer accepteras.

Dortmund sägs kräva €120 miljoner för Sancho. ”Dags för United att gå all in?”, skriver Fjørtoft på Twitter.

Dortmund redo att kompromissa?

Vidare skriver Independents skribent, Miguel Delaney, att tyskarna kan vara villiga att kompromissa i en eventuell affär. Delaney menar att det för tillfället inte pågår några förhandlingar klubbarna emellan men att en överenskommelse kan komma att nås om United lägger upp ett inledande £60 miljonersbud på bordet för att därefter komma fram till en avbetalningsplan.

Dortmund uppges dessutom vara inställda på att sälja Sancho och verkar till och med ligga på för att få till en affär. De gulsvarta sägs vara redo att kompromissa för att slippa en utdragen transfersaga då man önskar ha truppen så intakt som möjligt inför återsamling igen den 10 augusti.

Mittbacksjakten

För varje dag som går tycks uppgifterna om att United jagar en ny mittback bli alltmer samstämmiga. Vi kan dessutom urskilja ett mönster i att det främst handlar om vänsterfotade spelare som ryktas in. De som uppges vara på radarn är Pau Torres från Villareal samt Gabriel Magalhaes i Lille.

Det har även surrats om Bournemouths Nathan Aké men där ser den ljusblå grannen ut att ha kopplat ett rejält grepp, enligt transfergurun Fabrizio Romano.

Pau Torres

För den som har koll på spansk fotboll i allmänhet och Villareal i synnerhet har säkerligen Pau Torres framfart i den gula ubåten inte gått obemärkt förbi, men för den breda massan är det nog ett tämligen okänt namn.

Enligt Sport Witness, som hänvisar till spanska Mundo Deportivo, är den 22-åringen ett villebråd för United, men även Barcelona, som sägs vara mest intresserade.

Den spanska tidningen menar att United inte tappat fokus på Torres (vilket tyder på att man sedan tidigare haft bra koll på honom) och att man förbereder en ”offensiv” för att få loss mittbacken.

Villareal uppges kräva €65 miljoner för Torres, som under säsongen gjort 34 framträdanden i La Liga.

Gabriel Magalhaes

I slutet av förra veckan snuddade vi vid Lilles brasilianske mittback, Gabriel Magalhaes, som nu börjar uppmärksammas allt mer hos de brittiska tabloiderna, däribland Sky Sports. Där skriver man att Magalhaes uppvaktas av United och att det skulle vara en rimlig värvning med tanke på vad Ole Gunnar Solskjaer rapporteras vilja ha.

Brassen är, precis som Pau Torres, 22 år gammal men uppges ha en desto mer överkomlig prislapp, nämligen £20 miljoner.

Problemet? Fler klubbar är intresserade. Enligt Sky Sports ska Everton, Paris Saint-Germain, och Napoli vara intresserade av att knyta till sig Magalhaes, där de sistnämnda för tillfället är i förarsätet.

Försvararen förväntas lämna Lille under sommaren efter att ha hjälpt klubben att säkra en fjärdeplats i Ligue 1, vilket också gett en plats i Europa League nästa säsong.

Lönen avgör Alexis framtid?

James Ducker på The Telegraph skriver att Inter är angelägna om att lägga beslag på Alexis Sanchez på permanent basis, men att en affär i sådana fall hänger på huruvida chilenarens kontrakt kan omförhandlas.

Eftersom Inter inte har möjlighet att betala ut samma lön som United (omkring 4,5 miljoner i veckan) tycks en affär nu hänga på om Alexis är villig att gå med på en sorts kompensation med United där han då tillåts lämna men också tvingas gå ner i lön.

31-åringen uppges inte vara sugen på en återkomst till de brittiska öarna samtidigt som Ole Gunnar Solskjaer högst troligt inte planerar för en framtid tillsammans med anfallaren.

Alexis lånekontrakt med Inter går ut den 9 augusti och kontraktet med United löper inte ut förrän 2022.

Fifa-bossen i kläm med rättvisan

Fifas president, Gianni Infantino, misstänks för brott efter hemliga möten med den schweiziske chefsåklagaren Michael Lauber. Under eftermiddagen har det kommit rapporter om att schweizisk åklagare kommer öppna en brottsutredning mot Fifa-bossen.

Infantino och Lauber har det senaste året misstänkts hållit hemliga möten, i vilka Lauber anklagas ha hjälpt Infantino med en tv-rättighetsutredning 2016.

Fifas president har tidigare uttalat sig gällande mötena och menat att det inte handlat om några brottsliga händelser och att han inte sett något ”hemligt” i att ha träffat en åklagare i ett civiliserat land. Åklagare Keller menar dock på motsatsen och att man funnit indikationer på kriminella handlingar under mötena.

En längre utläggning om storyn finns att ta del av här.