Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Klart med damernas två första matcher

Manchester Uniteds damer har nu klart med de två första motståndarna i den kommande säsongens seriespel. Premiären sker söndagen den 6 september då man tar emot regerande mästarna Chelsea på hemmaplan, vilket följs av match borta mot Birmingham veckan efter, den 13 september.

United gjorde sin första säsong i Women’s Super League säsongen som var, då man slutade fyra i tabellen, en bra bit efter topptrion Chelsea, Manchester City och Arsenal.

City ledde ligan när säsongen avslutades, men de hade en match mer spelad än Chelsea som korades som segrare på grund av ett bättre poängsnitt per match, och det är alltså Chelsea som United skall ta emot i premiären. Londonlaget, ledda av sin svenska lagkapten Magdalena Eriksson, gick obesegrade i ligan förra säsongen, med tolv vinster och tre oavgjorda som resultat, och i den enda matchen man mötte United vann man med 1-0 efter ett straffmål. Returmötet på Leigh Sports Village skulle först ha spelats i början av februari, men stormen Clara sköt upp alla matcher den helgen. Matchen schemalades istället till maj, men då brann den alltså inne på grund av corona.

Birmingham huserade på helt andra sidan i tabellen, då de slutade näst sist med bara sju inspelade poäng på de tretton matcher de hann spela. Bara Liverpool presterade sämre förra säsongen, något som inte förvånar. United och Birmingham lyckades faktiskt inte mötas alls förra säsongen. Man skulle spelat i Birmingham den 15 december, men en vattensjuk plan gjorde att matchen sköts upp till den 25 mars, och vid den tiden hade all fotboll ställts in på grund av corona. Lagen skulle sedan mötts i Leigh i den allra sista omgången, men ja, corona.

Det är ännu så länge bara datumen som är klara matcherna nu i september, exakt när på dagen avspark kommer ske har ännu inte bekräftats, så dessa får vi återkomma med. Resten av spelschemat skall presenteras i början av september, detta då man vill ha herrarnas spelschema klart för sig innan man schemalägger damernas.