Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Solskjaers presskonferens: Är en privilegierad tränare

Embed from Getty Images

Manchester United har landat i Tyskland inför måndagens kvartsfinal i Europa League mot FC Köpenhamn. Väl på plats höll Ole Gunnar i en presskonferens och med sig hade han Brandon Williams. Det blev frågor om Williams säsong, Dean Hendersons framtid och om Paul Pogba. Bland mycket annat. 

Dessutom blir det lite längre ner ett nyhetssvep där det blir lite om akademin och utlåningar.

Solskjaers presskonferens

Nedan går vi igenom Ole Gunnar Solskjaers och Brandon Williams presskonferens inför matchen mot FC Köpenhamn i punktform. Längre ner kan ni själva se hela presskonferensen.

  • Solskjaer nämnde att Dean Henderson kommer vara med och konkurrera. Och säger samtidigt att det blir svårt att behålla alla tre målvakterna nästa säsong. Men inget beslut är taget. Solskjaer säger också att han är en privilegierad tränare att ha alla duktiga målvakter i laget.
  • Han glädjer sig över att Paul Pogba är tillbaka i spel och att han njuter av fotbollen. Han säger återigen att Pogba har en bra personlighet och är viktig i och runt laget.
  • Solskjaer bekräftade att Phil Jones, Axel Tuanzebe och Luke Shaw har stannat hemma. Även att man har rest med en extra stor trupp.
  • United kommer i Tyskland inte kunna röra sig fritt på grund av coronarestriktioner men hur det kommer påverka spelartruppen vill inte Solskjaer gå in på då han menar att man kan åka ur redan mot FC Köpenhamn.
  • Ståle Solbakken, tränare i FC Köpenhamn och Solskjaer är sedan 1995 vänner och Solskjaer var bland annat på besök en längre tid hos Solkbakken och Köpenhamn när han tog en av sina tränarlicenser.
  • Det blev även en fråga om Martial där han säger att fransmannen har utvecklats mycket under säsongen och lärt sig göra även de enkla målen.
  • För Manchester United har det varit viktigt att spela i Europa League för där har man kunnat ge de yngre spelarna chansen, vilket man inte i samma utsträckning hade kunnat göra i Champions League.

Även Brandon Williams fick några frågor:

  • Williams säger att det varit en galen säsong, både för han själv och hans familj.
  • Han betonar också att det är viktigt att han fortsätter prestera, för annars kommer han få börja spela med reservlaget. Det är enligt honom också viktigt att kunna spela på många positioner och han kommer vara glad oavsett var han får spela, så länge han får spela.

För att se hela presskonferensen kan ni följa den här länken som går till Manchester Uniteds officiella Youtubekanal.

United behåller ungdomsspelarna

Akademitränaren Nick Cox har pratat i en podcast och gått igenom hur Manchester United tänker kring ungdomsspelarna i coronatider.

Det mest iögonfallande är att man enligt Nick Cox, vilket sajten Training Ground Guru återger, inte kommer släppa iväg några spelare under 19 år. Detta på grund av vilken påverkan coronaviruset har haft på spelarna.

Man ska även ge de spelare som släpptes från reservlaget ett finansiellt stöd och chansen att träna med klubben fram till september.

I podcasten säger Nick Cox bland annat:

“Det var inte en chans att vi skulle låta någon lämna under den här tiden och vi lyckades vara tydliga med det meddelandet under hela tiden med våra unga professionella spelare, eller någon annan som inte har gjort framträdande i seniorverksamheten.”

“Vissa spelare har inte påverkats allt för mycket, och vissa har haft väldigt tuffa perioder bakom sig. Fotbollsklubben har ett ansvar att assistera och hjälpa unga spelare att återhämta sig efter vad de varit med om”. 

Det här gäller för de olika ungdomslagen:

U9 till U14: Alla har getts ett års registrering för nästa säsong.

U14: Har getts förlängningar fram till jul, sen kommer det förnyas.

U15: Alla har kontrakt ytterligare ett år.

U16: Alla behålls.

U17: Alla är fortfarande under kontrakt.

U18: Två spelare har getts sex månaders förlängning. Resten har kontrakt för en längre tid.

U23: Spelarna fick veta i februari om deras kontrakt skulle förlängas eller inte.

Dylan Levitt ser ut att lämna på lån…

Dylan Levitt, som har funnits med i periferin under säsongen och spelade mot FC Astana när hela truppen roterades ska lånas ut. Enligt lokaltidningen Manchester Evening News har den walesiska landslagsmannen flera alternativ. Det har sedan tidigare funnits intresse från Nederländerna, men Manchester Evening News skriver att det mest troliga alternativet är att det blir utlåning till en klubb i The Championship, utan att precisera någon klubb.

19-årige Dylan Levitt ser ut att få sällskap i lånekarusellen med James Garner som sägs vara nära en utlåning till Swansea och Tahith Chong som ska vara nära Werder Bremen.

…vilket även Aliou Traore gör

Aliou Traore som värvades från Paris SG:s organisation i juli 2017 ser även han ut att gå på lån. Det ska vara den franska Ligue 2 klubben SM Caen som är intresserade enligt Ouest France. Caen ska ha fått nya ägare som är berätta att satsa pengar och det i sin tur ska ha gjort att man tror sig kunna låna 19-årige Traore.