Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vilar en månad; Romero tillåts lämna; Brooks istället för Sancho?

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds spelare har fått två veckor ledigt, men det hindrar inte nyhetsrapporteringen kring vad som händer i och kring klubben. Idag rapporterar vi om en eventuell längre viloperiod för spelarna, om att Dean Henderson kan spela i United kommande säsong och att en 23-årig walesare kan vara alternativet till Jadon Sancho.

Spelschema imorgon, United vilar längre?

Imorgon släpps spelschemat för Premier League säsongen 2020/21. Spelschemat lär bli av det mer extraordinära slaget på grund av den rådande pandemin och det kan också bli så att Manchester United och Manchester City inte spelar sina första matcher för säsongen veckoslutet 12-13 september, vilket det är tänkt att övriga lag ska göra. Det att United och City gick till semifinal i Europa League respektive Champions League ska enligt ESPN göra att man får vila längre än övriga klubbar för att garanteras ett 30 dagar långt uppehåll. 

Henderson stannar, Romero går?

Att David de Gea är förstekeeper i Manchester United säsongen 2020/21 kan vi vara så gott som säkra på. På något annat sätt går det inte att tolka Ole Gunnar Solskjaers uttalanden. Vem som är backup är en större fråga. Enligt Manchester Evening News kan Sergio Romero tillåtas lämna klubben parallellt med att man försöker knyta upp Henderson på ett längre kontrakt. Tror vi MEN så har Chelsea beredskap att ge Henderson ett kontrakt värt 170 000 pund i veckan samtidigt som Romeros representanter ska försöka sälja in argentinaren till andra klubbar. En del av ekvationen är förstås att Henderson troligen inte är särdeles intresserad av spela andrafiolen efter att ha varit ordinarie i Sheffield United förra säsongen. Vi lär få återkomma.

Parallellt med detta är just Sheffield United på väg att göra klart med Aaron Ramsdale från nedflyttade Bournemouth. Det i sin tur omöjliggör förstås inte att Henderson går på lån igen. Något beslut om hur Sheffield United ska förhålla sig till Henderson ska inte vara fattat.

Brooks på väg in?

Blir det David Brooks framom Jadon Sancho? Ja, kanske. Bournemouths 23-årige walesare ska vara på Uniteds radar och tror vi SportWitness (som i sig inte hänvisar till någon källa) kan Brooks tämligen snabbt bli klar för United. På 30 ligamatcher gjorde Brooks sju mål säsongen 2018-19 medan det under senaste säsong bara blev nio matcher och ett mål. I och med Bournemouths nedflyttning kan Brooks tänkas gå att lösa för färre antal miljoner än fallet vore annars.

Dominic Booth på Manchester Evening News menar att det finns ett intresse, men att ingen officiell kontakt är tagen mellan klubbarna. Booth nämner att Brooks skulle kosta i trakterna av 40 miljoner pund, vilket får sägas låta som väldigt mycket i sammanhanget.

Transfersvepet

Vi syr ihop dagens övriga rykten i ett svep.

David Alaba

Vi börjar med en ickenyhet. Det är Christian Falk, Bayern München-expert på Bild, som skjuter ner ett något vagt rykte om att David Alaba skulle vara på väg till England i allmänhet och Manchester United i synnerhet. Det hela är helt enkelt inte sant, menar Falk.

Ousmane Démbélé

Vi fortsätter med en ickenyhet. Fabrizio Romano citerar Barcelonas klubbpresident som sägs säga att Ousmane Démbélé kommer att vara Barcelonaspelare även kommande säsong. Démbélé har sagts vara ett av Uniteds alternativ om Jadon Sancho inte går att lösa.

Douglas Costa

Om inte Démbélé är ett alternativ så kan Douglas Costa vara det. Den här gången är det SkySports som menar att United ser den snart 30-årige brassen som ett alternativ då det kommer till positionen som högerytter. SkySports menar samtidigt att Sancho är Uniteds huvudmål men att Costa, som har en ny tränare i Andrea Pirlo, finns på den berömda listan.

Gabriel

Lite mer Romano då. Napoli och Arsenal sägs vara klubbarna som gör upp om Lilles brassemittback Gabriel. 22-åringen sägs väga klubbarna mot varandra och i Napolis fall ska det även handla om huruvida man säljer Kalidou Koulibaly till Manchester City eller inte. Manchester Uniteds del i det hela? Ja, de ska ha kontaktat Gabriels agent i dagarna.

Jadon Sancho

Jodå, ingen dag utan Jadon Sancho. Idag är Romanos ”nyhet” tämligen mager. Han hävdar att Dortmund meddelat United att man vill ha 120 miljoner euro på ett bräde och att man inte är intresserade av delbetalningar.

Oliver Denham

Någon spelare på väg ut då? Ja, kanske. Oliver Denham hörde till juniorspelarna som på grund av den rådande pandemin fick sitt kontrakt förlängt till och med december. Detta till trots tillåts han tala med andra klubbar. Dominic Booth menar att Cardiff City är intresserade och att Denham som bäst besöker klubben.

 

Publik på väg

Publikens vara eller icke vara på arenorna i England är av naturliga skäl ett hett diskussionsämne. Fram till idag har det hetat att man från myndighetshåll velat ”trampa på bromsen” och inte tillåta fans på läktarna i höst som planen först var. Nu släpper dock FA nya riktlinjer där man tillåter klubbar i de lägre serierna att släppa in maximalt 30 procent av den normala kapaciteten på matcherna. Serienivåerna som det ska handla om är nivå tre till och med sex i National League System och nivå tre till fyra i damernas seriesystem.

Embed from Getty Images