Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Paul Pogba diskuterar nytt kontrakt

Embed from Getty Images

Kommer Paul Pogba att vara Manchester United-spelare även framtiden? Den frågan kanske närmar sig ett svar. Pogbas agent, Mino Raiola, gav på söndagen en intervju som indikerade att hans adept kan tänkas förlänga sitt kontrakt.

Paul Pogbas vara eller icke vara i Manchester United är, alldeles oavsett tid på året, en återkommande punkt då det gäller nyhetsrapporteringen kring klubben. Den här sommaren har det, med Pogbamått mätt, varit förhållandevis lugnt. Det som sipprat hur har kretsat kring att Pogba kan tänka sig en framtid på Old Trafford och under söndagen kom uppgifter som pekar i just den riktningen. Fabrizio Romano, som den här gången hänvisar till sin kollega Gianluca Di Marzio, menar att Pogbas agent Mino Raiola i en intervju med SkySports signalerat att man kommer att sätta sig ner för att diskutera en kontraktsförlängning.

Raiola ska enligt Romano och Di Marzio ha uttryckt att Pogba är en nyckelspelare för United och att han är till 100 procent en del av klubbens pågående viktiga projekt. Raiola säger också att United inte kommer att acceptera några bud på Pogba i sommar och att det hela är ”lugnt”.

Mino Raiola är Mino Raiola. Det handlar trots allt om den agent i fotbollsvärlden som till varje pris ska ha uppmärksamhet kring sig själv och spelarna han representerar. Att han är så pass tydlig som han är kring Pogbas situation indikerar dock att något är på gång och att Pogba högst sannolikt kommer att spela vidare i Manchester United. Vilken klubb som skulle vara villig att slanta upp de pengar United förmodligen skulle kräva under rådande omständigheter får sägas vara rätt oklart. Lägger man dessutom till att Pogba kommer från en synnerligen trasig säsong så tyder det mesta på en förlängning i rött.

Paul Pogbas nuvarande kontrakt går ut sommaren 2021 och innehåller, som så ofta numera, en klausul som möjliggör en ettårig förlängning.