Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Donny van de Beek: Känslan var riktigt bra

Manchester United har under kvällen som bekant presenterat ett nyförvärv i form av Donny van de Beek, och nu har huvudpersonen själv gjort sin första intervju i klubben. Här följer vad holländaren hade att säga!

Hela intervjun finns att ta del av på klubbens egna kanal, MUTV. Någon ansikte-mot-ansikte-intervju blev det dock inte, utan istället fanns van de Beek med på länk, utrustad med en United-tröja.

Välkommen till Manchester United! Hur känns det att kliva ombord på den här utmaningen i din karriär?

”Tack, först och främst väldigt trevligt. Det var dags att ta nästa steg till en storklubb nu och jag känner att jag tagit ett bra beslut genom att ha kommit till den här fantastiska klubben. Jag har hört berättelser från både Edwin [van der Sar] och Daley [Blind]. Jag kan inte vänta på att få spela för den här klubben.”

Pratade du mycket med van der Sar om ditt beslut att komma till United?

”Ja, jag pratade med honom och det var mycket snack om alla fina upplevelser i klubben.”

Vad var det med United som inspirerade dig?

”En massiv historia och jag har sett många matcher. Jag hade även ett bra möte med Solskjaer där vi pratade om fotboll i allmänhet, om klubben, och så vidare. Jag går på känsla när jag tar mina beslut och den var riktigt bra i det här fallet.”

Vad övertygade dig?

”Om du känner mig som spelare, tror jag att min stil passar klubben. De har många unga spelare också, vilket är positivt. Jag bara väntar på att få komma igång nu.”

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

”Jag är en mittfältare som gillar att löpa in i boxen och bidra med mål och assists. Jag försöker tajma och komma in rätt i motståndarens straffområde.”

Vad ser du fram emot med att spela i Premier League?

”Om folk säger något om Premier League är det att det är fysiskt och mycket konkurrens. Jag ska jobba på min fysisk, även om den var bra i Holland, men jag vill utvecklas ännu mer och hjälpa klubben vinna titlar.”

Det finns många andra duktiga mittfältare i United…

”Ja, jag har kollat mycket på dem och det finns många bra spelare på mitten i United. Jag ser fram emot att spela tillsammans med den här typen av spelare. Den enda spelaren jag känner dock är Timothy [Fosu-Mensah], som jag spelade med i ungdomslagen i Ajax.” 

United mötte Ajax i Europa League-finalen 2017, vad är dina minnen från den matchen?

”Det var inte den bästa insatsen från vår sida. Men att spela en final för Ajax var verkligen speciellt. Den matchen förtjänade vi dock inte att vinna.” ’

Men du har ändå ganska mycket erfarenhet från spel ute i Europa…

”Ja, vi har spelat mycket med Ajax i både Champions League och Europa League. Jag ser det som bra erfarenheter, det är sådana matcher som gör att man utvecklas som spelare.”

Inget tävlingsmatchande sedan mars, du måste vara sugen på att få spela nu?

”Ja, det har varit en tuff period. Visst, man har kunnat träna, men det är inte samma sak. Jag vill verkligen spela riktiga matcher nu. Jag kan inte vänta på att få köra igång.”

Du kommer ha nummer 34 på ryggen. Kan du förklara anledningen till det?

”Det är en speciell sak för mig, eftersom min vän, Abdelhak Nouri (tidigare Ajax-spelare), fick en hjärtattack och jag är väldigt bra vän med honom och hans familj. Hans bror är en av mina bästa vänner. Jag bestämde mig för att bära hans nummer för att skapa fina minnen med det.”