Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Thiago för dyr; Edwin skickar hälsning; Donny positionerar sig

Embed from Getty Images

Thiago Alcantara blir inte Manchester United-spelare om han inte sänker sina lönekrav, och det rejält. Den slutsatsen drar vi i dagens nyhetssvep. Vi får också en hälsning från Edwin van der Sar och en antydan om att Donny van de Beek kan rymmas på samma mittfält som Paul Pogba och Bruno Fernandes.

Thiago fortsatt för dyr

Thiago Alcantara fortsätter att vara föremål för spekulationer. Under veckan har det hetat att han är på tok för dyr för Manchester United rent lönemässigt, och det ljudet är det fortsatt i skällan. Ole Gunnar Solskjaer ska, enligt den norske journalisten Fredrik Filtvedt (som kommit med uppdateringar tidigare denna vecka också), ha pratat med spelaren personligen. Stötestenen ska dock vara lönen, och Solskjaer är tydlig med att spelaren verkligen ska vilja spela för klubben, inte för lönen. Filtvedt avslutar med att konstatera att Thiago inte kommer på tal för United om lönekraven inte sänks ordentligt.

 

Edwins hälsning

Edwin van der Sar, numera sportchef i Ajax, har med anledning av försäljningen av Donny van de Beek till Manchester United författat ett litet brev till sin tidigare klubb. I brevet, som finns återgivet både på Manchester Uniteds hemsida och Van der Sars eget twitterkonto, skriver vår tidigare målvakt om Van de Beeks väg genom Ajax led och också om att han vet att Old Trafford är ett ställe att utveckla talang på. En mycket vacker hälsning, kan vi tycka.

Reguilon fortsatt intressant?

Det var för en dryg vecka sedan som Real Madrids vänsterback Sergio Reguilón ploppade upp som en spelare som sades intressera Manchester United. Idag är det AS, som här återges av SportWitness, som menar att United har ett intresse i spelaren som var utlånad till Sevilla den gångna säsongen. Priset sägs ligga på 25-30 miljoner euro och United ska enligt AS vara ”väldigt intresserade”. Konkurrens ska finnas från Tottenham, Napoli och Juventus.

Embed from Getty Images

Donny ”ryms på mittfältet”

Alltsedan Donny van de Beek presenterades som Unitedspelare har diskussionen om hur han ska användas gått varm. De flesta har varit eniga om att han skulle bli en del av en mittfältsrotation involverandes Paul Pogba och Bruno Fernandes. Med tanke på det täta matchandet i höst lär det bli mycket speltid för hela trion, men nu menar The Telegraph att Ole Gunnar Solskjaer tänker sig ett mittfält där alla tre spelar, samtidigt. Hur formationen blir och hur den defensiva balansen ser ut är mer oklar, men troligt är att Pogba tar ett kliv längre ner i banan.

Lotta är redo

I helgen är det dags för seriepremiär för damerna. En som är redo är Lotta Ökvist som i ett kort videoklipp berättar om sin och lagets försäsong. Värt en titt!

Premier League bryter tv-avtal, tre byten nästa säsong

Premier League har brutit ett mångmiljonavtal med kinesiska PPTV. Martyn Ziegler på The Times rapporterar att ligaklubbarnas ordföranden under torsdagen röstade för att bryta kontraktet med den kinesiska parten och att det ska handla om att man inte fått de pengar som det ursprungliga avtalet stadgade. Det handlade inledningsvis om 526 miljoner pund, men uteblivna betalningar på totalt 160 miljoner har fått klubbarna att agera och avbryta kontraktet.

På samma möte ska klubbarna också ha röstat om antalet byten den kommande säsongen. Där ska en återgång till tre byten ha vunnit mot förslaget om fem. Siffrorna ska ha skrivits 11-9.

Ziegler rapporterar också att det nu ser ”positivt ut” då det gäller tv-sändningar från alla matcher så länge publiken stängs ute. Något definitivt beslut finns dock inte, det ska komma i början på nästa vecka.

Storförlust för reserverna

Manchester Uniteds reserver föll stort i en träningsmatch mot Doncaster under torsdagen. Siffrorna skrevs till 5-0 i hemmalagets favör och Simon Stone konstaterar att man får ta matchen som en läropeng.

Matchen var tänkt som ett test för tyske juniorlandslagsmannen Reda Khadra. 19-åringen, som lämnat Borussia Dortmund, skulle ha startat men spelade sist och slutligen inte alls. Oklart varför.

Chong visar framfötterna

Till sist konstaterar vi att Tahith Chong verkar trivas i Tyskland. Holländaren ska spendera säsongen på lån i Werder Bremen och stod för ett snyggt mål mot Groningen i en träningsmatch.