Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bale ett Sancho-alternativ; Smalling kan bli kvar; United missar Reguilon?

I detta fullsmockade nyhetssvep får ni bland annat läsa om att Gareth Bale kan vara ett alternativ till Jadon Sancho, att Sergio Reguilon ser ut att gå till en rivaliserande PL-klubb och att Chris Smalling kan bli kvar i klubben. Vidare får vi positiva nyheter från träningsplanen.

I övrigt sägs United vara ute efter ännu en mittfältare, medan Jack Grealish nu är avskriven – åtminstone den här sommaren.

Reguilon närmar sig… Tottenham

Igår dök det upp mängder med rykten från Spanien som bland annat menade att Sergio Reguilon närmade sig Manchester United. Det enda kruxet sades vara den återköpsklausul som Real Madrid velat ha inbakad i dealen – vilken United inte ville acceptera. Bland annat menade Fabrizio Romano att United ”seriöst jobbar på Reguilon som ett vänsterbacksalternativ”.

Därefter, under tisdagen, kom Romano med ännu en uppdatering. Den här gången menade han att samtalen gått framåt och att klubbarna fortsatt diskuterar den potentiella återköpsklausulen som United inte vill gå med på. Reguilon själv, och hans agent, sades ha positiva känslor och spelaren vill komma till Manchester.

Sen vände allt tvärt. Den pålitliga Athletic-journalisten David Ornstein menade helt plötsligt, under tisdagskvällen, att Reguilon istället är nära en övergång till Tottenham. ”Inte klart men högst möjligt”, skrev han. Ornstein la även till att United har fört samtal om 23-åringen men att klubben varken har en överenskommelse med spelaren eller Real Madrid. Fabrizio Romano har även han kommit med en liknande rapport därefter.

Bale ett alternativ till Sancho som stannar?

Nej, vi har inte åkt tillbaka i tiden. Gareth Bale ryktas faktiskt till United år 2020 – och det från trovärdigt håll. Bland annat menar Paul Hirst på The Times att walesaren är öppen för en flytt till United på lån. Detta skulle vara ett alternativ för United om man inte kan lösa sitt huvudmål på marknaden i form av Jadon Sancho, menar Hirst.

Även Rob Dawson, på ESPN, är inne på detta spår. Han menar bland annat att Dortmund är på det klara med att Sancho ska stanna i klubben den kommande säsongen. United sägs nu titta på korttids-alternativ, där just Bale ska vara ett alternativ. Dawson skriver även att United väntas få mer konkurrens i kampen om Sancho nästa sommar.

När vi ändå pratar lite Sancho. Borussia Dortmunds sportchef, Sebastian Kehl, uttalade sig under gårdaggskvällen gällande engelsmannens framtid. Återigen menar den tyska klubben att Sancho inte kommer att säljas i sommar. Fabrizio Romano lägger även till att situationen är oförändrad från 45 dagar tillbaka: de personliga avtalen ska vara klara men samtalen mellan klubbarna går inte framåt.

Smalling kan bli kvar i United

Sky Sports i Italien hävdar att Roma nu gett upp jakten på Chris Smalling när man lyckats knyta till sig Marash Kumbulla. United ska ha nekat Rom-klubbens senaste bud, vilket ledde till att de istället gick all in på Kumbulla.

Fabrizio Romano menar däremot att Roma fortsatt jobbar på att lösa Chris Smalling. Det finns dock ingen överenskommelse mellan klubbarna ännu.

Ännu en mittfältare på radarn?

Under tisdagsförmiddagen kom den ack så trovärdiga Valencia-journalisten Hector Gomez med uppgifter om att Manchester United skulle vara intresserade av Valencias 22-åriga mittfältare Uros Racic. Inget bud har dock lagts, men intresset sägs vara genuint.

Racic var förra säsongen utlånad till Famalicao i den portugisiska ligan, där han stod för ett imponerande år. Han spelar både som box-till-box och sittande mittfältare.

Ingen Grealish – som förlänger kontraktet

Jack Grealish har tidigare under våren och sommaren kopplats ihop ordentligt med United. Efter värvningen av Donny van de Beek har det däremot varit tyst. Nu har engelsmannen förlängt sitt kontrakt med Aston Villa till sommaren 2025.

Flertalet spelare tillbaka i träning

Under dagens träningspass på Carringtons gräsytor fick vi se flera spelare återvända till truppen, vilket United skrev om på sin hemsida. Bland dessa kan vi bland annat se David De Gea, Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Fred, Nemanja Matic, Paul Pogba, Mason Greenwood och Anthony Martial.

Extra skönt med tanke på att Premier League-säsongen sparkas igång på lördag.

Embed from Getty Images