Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zelem coronasmittad; Mengi uppflyttad; Slut på Thiago och Bale-ryktena

Embed from Getty Images

I torsdagens nyhetssvep får ni läsa om varför damlagets kapten Katie Zelem inte får göra landslagsdebut. Dessutom kan vi konstatera att två av de spelare United ryktats ihop med nu är klara för andra klubbar. Och så till något positivt. Vår 18-årige mittbackstalang Teden Mengi har nu blivit uppflyttad till seniorlaget på permanent basis. Utöver det har säsongens mål utsetts och så har datum till vår ligacup-match med Luton spikats. 

Katie Zelem smittad av coronaviruset

Lagkaptenen för Manchester Uniteds damlag Katie Zelem har testats positivt för covid-19. Mittfältaren som var iväg på landslagsuppdrag med England har därför skickats hem från landslagssamlingen och kommer nu få sitta i karantän i tio dagar. 24-åringen hade chansen att få göra sin landslagsdebut men den får nu vänta på sig. Förhoppningsvis kommer hon att få fler chanser i framtiden.

Krya på dig, önskar vi såklart Katie Zelem.

Teden Mengi uppflyttad

Enligt Manchester Evening News har den 18-årige mittbacken Teden Mengi blivit uppflyttad till seniorlaget. Mengi spelade 30 minuter i matchen mot Aston Villa förra helgen och har sedan en tid tillbaka framförallt tränat med seniorspelarna.

Då det fortfarande råder oklarheter kring Marcos Rojo och Chris Smallings vara eller icke vara i klubben har de tränat på egen hand. Dessutom är Axel Tuanzebe och Phil Jones skadade och Eric Bailly kom inte tillbaka i träning förrän i måndags. Därför kommer det inte som någon överraskning att Mengi nu blivit uppflyttad på permanent basis.

Den 18-årige mittbacken gjorde sin seniordebut mot LASK i augusti, förhoppningsvis får vi se honom mer frekvent i seniorlaget under den kommande säsongen.

Embed from Getty Images

Thiago Alcantara mycket nära Liverpool

Enligt den mycket trovärdiga journalisten Fabrizio Romano är den spanska mittfältaren nu så gott som klar för Liverpool. Manchester United har kopplats samman med 29-åringen under transferfönstret men ska enligt Romano aldrig ha varit i kontakt med Bayern München.

Gareth Bale klar för Tottenham

Som vanligt har Gareth Bale ryktats till Manchester United. Man börjar bli van vid det ryktet nu. Men det blir ingen värvning av Walesaren i år heller och det ska enligt Fabrizio Romano aldrig ha varit aktuellt. Istället blir det en återkomst till Tottenham för Bale som inte har varit särskilt uppskattad i Madrid de senaste säsongerna. Även Sergio Reguilon är nu helt klar för Mourinhos lag.

Dagens Jadon Sancho

Det går inte en dag utan att det rapporteras någonting nytt om engelsmannens framtid. Dagens rykte hämtar vi från den norske journalisten Fredrik A. Filtvedt. Enligt honom ska Solskjaer ha gett Sancho besked om att han tror att övergången snart ska vara i hamn.

https://twitter.com/fafiltvedt/status/1306247493731180544?s=21

Säsongens mål

Inte helt oväntat blev det Marcus Rashford som fick ta emot priset efter hans fantastiska frisparksmål mot Chelsea.

Carabao Cup tisdag 22 september

I Carabao Cups tredje omgång ställs Manchester United mot Championship-laget Luton Town på bortaplan. Matchen sparkar igång 21:15 på tisdag nästa vecka och blir därmed vår andra match för säsongen.