Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Crystal Palace 1-3

Embed from Getty Images

Säsongen 2020/21 fick sämsta tänkbara start för Manchester United när man tog emot Crystal Palace hemma på Old Trafford. Ett rentav uselt hemmalag var egentligen aldrig i närheten av att hota Hodgsons mannar över hela matchen, som kunde lämna Manchester med tre poäng i bagaget. 

Bedrövligt

Ole Gunnar Solskjaer mönstrade ett lag som till stor del så ut ungefär som man hade förutspått. Den stora överraskningen var dock högerkanten. Att Timothy Fosu-Mensah och Daniel James startade var inget undertecknad var beredd på och utfallet blev såklart där efter.

Nu låg inte allt på Uniteds högerkant, men klart att det inte bidrog till att minska impotensen som rådde. Om nu Greenwoods snedsteg på landslagssamlingen var anledningen till att han inte startade är det såklart helt fel gjort av norrmannen.

Nu gjorde Greenwood inget större avtryck men vi vet ju att James inte är något bättre alternativ direkt.

Nu ska vi inte gå in för djupt på just det, men att bryta ner ett Crystal Palace kräver såklart att managern går lite mer för det och tror på det från början. Nu kändes det mest som att Palace var ett lag man bara ”visste” att man skulle städa av och att man då kunde ställa vilket lag som helst på banan.

Helt ärligt orkar jag inte dra på full gas på motorsågen utan kort och gott kan vi väl bara konstatera att United var totalt under isen. Anfallsspelet var helt obefintligt och spelare som skulle klivit fram gömde sig snarare. Bruno Fernandes var förvisso en som visade arbetskapacitet men typer som Anthony Martial, Paul Pogba, och Marcus Rashford.

Försvaret ska vi inte ens tala om. Idag kommer inte någon undan med hedern i behåll från backlinjen. Vår svensk har kanske störst del i dagens förlust då han dels missar på första målet, dels orsakar han straffen, som förvisso är högst tveksam. Nu var också Luke Shaw tillbaka efter lång tids skadeuppehåll men visst såg det ringrostigt ut. Han ska också ha fel i det första målet då han ligger på efterkälken.

Det vi enda lilla positiva vi kan ta med oss är att Donny van de Beek hoppade in och gjorde ett gott intryck, vilket bland annat resulterade i ett mål. Detta mål resulterade dock inte i något av värde då bortalaget direkt efter satte 3-1 och därmed spiken i kistan.

VAR-haveriet

Jag tycker att man återkom till det mycket förra säsongen men det verkar som att det är dags nu igen.

United blev, potentiellt, blåsta på en straff i första halvlek när Pogba blev neddragen men fick inte Atkinsons sympati. Grundade sig detta månne i att man fick så mycket med sig förra året att man nu inte vågar gå på det nu?

Palace å andra sidan fick en, som sagt, diskutabel straff emot sig när Lindelöf var uppe med armen i en halvt onaturlig position. Dock, utan att Atkinson hade fått tagit hjälp av monitoren hade man kanske inte fått det emot sig.

Det slutade dock inte där. De Gea räddade, kors i taket, straffen från Jordan Ayew. Men efter att ha lämnat linjen precis innan skottet, med cirka en decimeter, skulle det, efter säsongens nya regler, VAR:as och analysera De Geas rörelse. Straffen slogs om och det var givetvis skrivet i sten att den skulle gå i mål. Att det dessutom var Wilfried Zaha som skulle sätta dit var väl på något sätt också ofrånkomligt.

Gå vidare

Ja, det finns inte mycket att göra nu än att blicka framåt. Brighton väntar härnäst och det det är bara hoppas att Solskjaer och gänget kan få till en bra träningsvecka och svetsa samman laget mer än man haft tillfälle att göra inför premiären.

Att Mason Greenwood startar tillsammans med Aaron Wan-Bissaka nästa lördag känns som givet. Kanske kan vi hoppas på att den nyligen hemskickade landslagsmannen kan visa tvivlare, Gareth Southgate, och andra att han är att räkna med. Får vi en repris från mötet i somras på Amex Stadium? Det lär behövas iallafall.