Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace 1–3

Embed from Getty Images

Säsongens första hemmamatch slutade i förlust för Ole Gunnar Solskjaers mannar när de ställdes mot Crystal Palace på Old Trafford. I en match som bäst kan beskrivas som undermålig kom hemmalaget aldrig upp i nivå och bortalaget gjorde sig förtjänta av vinsten. Förre Unitedspelaren Wilfried Zaha blev stor hjälte med två mål. 

Signalerna om att laget behöver behöver förstärkas har funnits länge. Förlusten mot Sevilla i semifinalen av Europa League för 34 dagar sedan förstärkte de signalerna. Det farhågor som fanns inför matchen växte sig allt starkare ju längre matchen gick. Under 90 minuter var känslan att United aldrig faktiskt var nära tre poäng.

Crystal Palace inledde piggast och efter sju minuter tog de välförtjänt ledningen genom Andros Townsend. Manchester United höjde sig väl något (ytterst lite) efter baklängesmålet men de var fortfarande i underläge efter 45 minuter. Mason Greenwood kom in i paus istället för Daniel James men det förändrade inte mycket. Med knappt 20 minuter kvar att spela fick bortalaget en mycket tveksam straff. De Gea räddade, men gick för tidigt.

Straffen slogs därför om och då gjorde inte Zaha några misstag. Van de Beek gav hemmalaget hopp men någon minut därefter satte Zaha spiken i kistan med sitt andra mål. 3–1 i Palace favör och värsta tänkbara start för Manchester United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5

Skakig inledning från spanjoren som höll på att skänka bort ett jätteläge till gästerna när han spelade bort bollen helt oprovocerat. Höjde sig något och stod för en fin räddning i slutet av den första halvleken. Räddade den första straffen men oturligt nog höll han sig inte kvar på linjen. Känns fortfarande inte helt förtroendeingivande i målet och enligt mig behöver han förbättra sig för att behålla sin plats.

Tim Fosu-Mensah: 5

Varnad. Utbytt 81′. Ingen bra match från Fosu-Mensah. Har problem längs sin högerkant matchen igenom och bidrar egentligen inte med någonting framåt. Har ett bra inlägg till Greenwood i den andra halvleken som kunde förvaltats bättre.

Victor Lindelöf: 2

Svenskens sämsta insats i Manchester United enligt mig. Svagt agerande vid det första målet. Jeffrey Schlupp ska aldrig få in den bollen till Townsend. Där måste Lindelöf vara mer resolut. Sedan har han otur vid straffsituationen där han egentligen inte försvarar dåligt. Det svagaste ingripandet är dock vid Wilfried Zahas andra mål. Där måste han få undan bollen, det är svagt, ointresserat och nonchalant agerat av Lindelöf och på den här nivån straffar det sig. Fullständigt usel insats.

Harry Maguire: 4

Varnad. Bättre än sin mittbackskollega men ändå en bra bit upp till godkänt. Oförmågan att styra sin backlinje, svag i passningsspelet och för långsam med bollen. Så bedömer jag engelsmannens insats idag och enligt mig har han fortfarande väldigt mycket att förbättra för att bevisa att han förtjänar att vara kapten för Manchester United.

Luke Shaw: 4

Ja, vad ska man säga? Inte sämst på planen men lika osynlig och ointresserad som majoriteten av spelarna i hemmalaget. Finns tendenser i vänsterbackens spel som är positiva men hans aktioner leder oftast inte till någonting. Hans beslutsfattande är under all kritik och defensivt såg han också vilsen ut.

Scott McTominay: 5

En av de bättre i Manchester United. Men ändå når han inte upp till godkänt betyg. Det säger det mesta om dagens match. Skotten visade som vanligt bra inställning och löpte mycket. Men det räcker inte till för att vara en startspelare i ett lag som vill utmana de bästa lagen i världen. Med McTominay på planen blir allt som oftast balansen på mittfältet för obalanserat, Matic, Fred och Van de Beek bör gå före i framtiden.

Paul Pogba: 3

Utbytt 67′. Nej du, Pogba. Det här var inte bra. Stundtals såg det ut som att fransmannen hade glömt hur man spelar fotboll. Han missade oändligt mycket passningar, tappade mycket boll och vann knappt en enda duell under matchen. Blev välförtjänt utbytt med drygt 20 minuter kvar att spela.

Bruno Fernandes: 4

Portugisens sämsta insats i Unitedröjan? Om ni frågar mig är svaret ja. Kom inte alls in i matchen och hittade inte alls in i de ytor mellan backlinje och mittfält som han vanligtvis är så bra på. Missade likt Pogba väldigt mycket passningar och såg väldigt frustrerad ut matchen igenom.

Daniel James: 4

Utbytt 45′. Det var många av oss som undrade varför walesaren fick chansen från start i dagens match. Den frågan besvarade han inte på ett positivt under sina 45 minuter på planen. Skapade inte någonting och hotade nästintill aldrig backlinjen i Crystal Palace. Välförtjänt utbytt i paus.

Marcus Rashford: 4

Engelsmannen har inte gjort många rätt på planen sedan han kom tillbaka efter sin ryggskada. Ser ut att ha lågt självförtroende och vågade inte utmana sin försvarare en enda gång under 90 minuter. Skapar inte någonting och vad det än är som tynger ner Rashford behöver han bli kvitt det. En Rashford i form är Manchester United i stort behov av.

Anthony Martial: 4

Loj och nonchalant insats av fjolårets skyttekung i Manchester United. Hotade inte alls i djupled och slarvade med förstatouchen många gånger. För att vara snäll mot Martial fick han inte så mycket att jobba på. Men, det ska ändå ställas högre krav på honom och idag var han inte i närheten av ett godkänt betyg.

Mason Greenwood: 5

Inbytt 45′. Lyckades inte förändra matchbilden med sitt inhopp. Borde förvaltat sin chans på ett bättre sätt när han fick ett fritt läge med huvudet. Nicken gick dock utanför och utöver det skapade han inte mycket alls. Till skillnad från sina anfallskollegor försökte han däremot och därför får han lite högre betyg. Men inte godkänt.

Donny van de Beek: 6

Inbytt 67′. 1 mål. Manchester Uniteds enda godkända spelare. Visade på vilja och bra attityd när han entrade planen istället för Paul Pogba med drygt 20 minuter kvar att spela. Visade att han är skicklig på att ta sig in i motståndarnas straffområde och avslutade kyligt när han fick chansen. Synd att han inte fick chansen från start.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas.