Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Telles ett fortsatt hett spår; Lingard ersätter Alli?; Solskjaer litar på mittbackarna

Embed from Getty Images

Blir Alex Telles Manchester United-spelare denna vecka? Det hoppas vänsterbacken själv, om vi tror måndagens medieuppgifter. Utöver det tar vi upp Jesse Lingards vara eller icke vara och funderar på rådande mittbackssituation i United.

Telles närmar sig?

Det hetaste spåret då det kommer till spelare på väg in i Manchester Uniteds trupp före det att transferfönstret smäller igen den 5 oktober stavas Alex Telles. Den brasilianske mittbacken, som för närvarande tillhör Porto, sägs närma sig en övergång och enligt Sport Witness, som refererar till portugisiska A Bola, trycker spelarens agent Pini Zahavi på för att affären ska gå igenom. Zahavi ska vara den som kommunicerar mellan klubbarna och en övergångssumma på 20 miljoner euro är vad som nämns. Det nämns också att Telles kan bli Unitedspelare ”snart” om bitarna faller på plats.

Jamie Jackson, till vardags på The Guardian, menar att han har uppfattningen att Telles hoppas att en övergång ska gå igenom denna vecka. Manchester United ska enligt Jackson försöka pressa ner priset från 40 miljoner euro (som sägs vara utköpsklausulen) till dryga 25 miljoner. Telles ska enligt samma uppgifter få kring 75000 pund i veckan i lön.

Alli går, Lingard kommer?

Jesse Lingard fick ingen plats i Manchester Uniteds matchtrupp till mötet med Crystal Palace i lördags. Dele Alli fick å sin sida ingen plats i Tottenhams dito mot Southampton igår. Nu menar The Times att spelarnas framtid i nuvarande klubbar hänger ihop. José Mourinho menade att Alli inte spelade då man har många liknande spelare i truppen medan det också sägs att engelsmannen finns högt upp på Tottenhams försäljningslista. The Guardian menar å sin sida att Paris Saint Germain fått erbjudandet att låna Alli denna säsong, vilket i sig skulle öppna upp en plats i Mourinhos trupp.

Om Alli lämnar kan Lingard bli hans ersättare. Tottenhams ordförande Daniel Levy ska ha inlett förhandlingar med United om en övergång, vilket väl i sig får ses överraska en aning sett till Lingards fjolårssäsong. Vi lär få återkomma.

Embed from Getty Images

Ingen mittback, trots allt?

Det var igår som vi rapporterade att transfergurun Fabrizio Romano indikerat att United möjligen jagar en mittback innan transferfönstret stänger. Lördagens ligapremiär gav vid handen att mittförsvaret kan tänkas behöva förstärkning, men nu menar David Ornstein på The Atletic att så inte kommer att bli fallet. Ole Gunnar Solskjaer ska lita på de mittbackar som finns i truppen i dagsläget och fokus riktas fortsatt mot en värvning av en högerytter. Ornstein nämner också att Roma och United inte är överens om värderingen av Chris Smalling. Roma kan tänka sig att betala 12 miljoner pund medan United vill ha 20.

Ingen klausul på Garner

James Garner kommer som bekant att spendera säsongen på lån i Watford. I helgen debuterade han genom att hoppa in i 72:a minuten i Watfords möte med Sheffield Wednesday. Tror man Laurie Withwell så är Garners roll i Watford något oklar sett till konkurrensen på mittfältet. The Athletic-skribenten spekulerar i att Garner kan vara inplockad som potentiell ersättare om någon lämnar Watford innan den 5 oktober. Något som skulle indikera att Watford tror på Garner är att man önskade en utköpsklausul på 5 miljoner pund i låneavtalet, något United nekade. United ska istället vilja se hur Garner utvecklas och därefter avgöra hans framtid.

Embed from Getty Images

Ny domarbekantskap mot Luton

Manchester United går in i ligacupen när man gästar Luton imorgon kväll. När domartillsättningarna släpptes på måndagen kunde vi konstatera att huvuddomaren blir en ny bekantskap för United. Tim Robinson, som till vardags dömer i The Championship, är den som får ansvaret. Robinson har gjort en match i Premier League och delade ut två röda kort i helgens möte mellan Reading och Barnsley.

Embed from Getty Images

En hälsning från Evra

Vi avrundar med en hälsning från Patrice Evra, en hälsning där vår forne vänsterback berättar om hur han ser på Manchester United idag.