Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Brighton & Hove Albion – Manchester United 2-3

Säsongens andra match slutade i hjärtklappning, frustration och allt där till. Det var en match som hade allt, både positivt och negativt. Där Manchester United lämnade Brighton med alla tre poängen. Sett till alla chanser Brighton hade och skapade så borde det nog snarare gått åt andra hållet, men det är ju antalet bollar i målet som räknas. Bruno Fernandes blev matchhjälte när han satte 3-2 på straff tilldömd efter slutsignal.

En bestämd Ole Gunnar Solskjaer sa på presskonferensen tidigare i veckan, att besvikelsen mot Crystal Palace ska sporra killarna till bättre insats. Han hintade om att Eric Bailly var skadefri och åter redo för matchspel. Victor Lindelöf och Harry Maguire startade dock matchen likt så många gånger tidigare, där den förstnämnda inledde starkast.

Brighton bjöd upp till kamp och pressade ett Manchester United till att begå flertalet misstag, man utnyttjade kantspelet och kom till en hel del bra avslut. Man tog också ledningen mot ett fantasilöst och passivt Manchester United, detta på straff (satt av Maupay) som vanns av Lamptey på Bruno Fernandes misstag. Halvtidsvilan kom och resultatet 1-1 speglade inte riktigt matchbilden.

Ren magi från Marcus Rashford ordnade 1-2, innan en sen hörna fixad av Donny van de Beek ledde till straff. Bruno Fernandes klev fram som säkerheten själv, slutresultatet skrev till 2-3, vinst för Manchester United.

Betygsskalan: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Matchavgörande räddning i slutskedet av matchen, inte mycket att snacka om på straffen. Styrde och ställde krav på sina lagkamrater när Brighton fick spela sig genom lagdelarna för att komma på avslut. Räddad av ramverket vid flertalet tillfällen. Har tidigare slitit med att kontrollera sitt eget straffområde, tendenser på det idag också.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Ser fortfarande ut att sakna skärpa. Inte alls lika alert i sitt försvarsarbete och Brighton kom runt flertalet gånger på hans kant. Flesta lägen kom från vänstersidan där passiviteten från Aaron, en passivitet som Brighton också märkte av och försökte utnyttja. Behöver fler matcher för att komma in i det, vilket syns tydligt.

Victor Lindelöf: 7

Gör det defensiva jobbet bra idag, tar djupet bra i försvarsfyran. Täcker ofta upp defensivt för Harry Maguire på djupet, står i vägen för skott och spelar enkelt idag. Följsam och avvaktande på rätt sätt, vann majoriteten av sina dueller. Gav en känsla av trygghet.

Harry Maguire: 7

Delaktig i 1-1 målet, målet tillskrev dock Dunk. Såg inledningsvis ganska skakig ut där han missade många löpningar på sin kant, såg under första halvlek stundtals ganska trött ut. Lindelöf och Maguire täckte dock upp bra för varandra och Harry spelade upp sig i halvlek 2. Kunde varit starkare i duellen vid 2-2 och satt dit huvudet, kompenserar med att på nästkommande hörna ordna straff.

Luke Shaw: 6

Försöker skapa en del, uddlös i mycket. Timingen verkar vara en bit bort men blir sakta men säkert bättre. Kändes inte lika farlig som vanligt när han kom längs med kanten och hade svårt att komma till bra lägen för inlägg. Lamptey var ett jobbigt motstånd för Luke Shaw där hans offensiva del blev lite satt på vänt, sett till det försvarsjobb han hade framför sig.

Paul Pogba: 6

Utbytt 65′. Fick en mer defensiv utgångsposition i dagens match jämfört mot Crystal Palace. Påverkar inte matchbilden, till och från osynlig och spelade vid ett par sekvenser oerhört svårt. Orsakade straff som sedan dömdes bort på grund av filmning. Finns mer att önska, men tyvärr lite av samma från tidigare säsonger när han får en låg utgångsposition.

Nemanja Matic: 6

Hade det till och från jobbigt defensivt, bra i uppspelsfasen. Gav mycket av det Manchester United saknade senast mot Crystal Palace i form av rörelse och som ett passningsalternativ. Vågade driva bollen framåt.  Borde kanske haft ett rött kort efter sin mycket väl medvetna arm i ansiktet på Maupay. Bidrog till kvitteringsmålet.

Mason Greenwood: 6

Utbytt 83′. Försökte mycket på sin kant, gick in i banan för att utmana. Lyckades inte helt idag. Hade ett par fina kombinationer i andra halvlek men resulterade aldrig i något för Mason. Slapp till och från i hemjobbet och uppstod stora ytor mellan ytterback och ytter.

Bruno Fernandes: 6

Varnad. Orsakade en straff som inte var något att diskutera överhuvudtaget. Slet med att skapa något kreativt under första halvlek. Vände sedan under slutet av första halvlek, slog in frisparken som ledde fram till kvitteringen. Slog sedan passningen till Marcus Rasford för 1-2 målet. Skapade sen inte jättemycket, miss i hemjobbet som ledde till 2-2. Avgjorde sen på straff  i matchens sista spark.

Marcus Rashford: 7

Skapade inte mycket under första halvlek, spelade upp sig mycket i andra halvlek. Bidrog med mycket offensiv och var den piggaste av trion längst fram. Satte 1-2 efter en magisk passning av Bruno Fernandes men också efter ett helt fenomenalt arbete på egen hand. Försökte med kombinationer tillsammans med Anthony Martial som tyvärr inte fick utdelning.

Anthony Martial: 6

Utbytt 90′. Kanske den mest oengagerade spelaren på plan. Skapade i princip ingenting, ingen timing i sina löpningar. Saknaden av Martial som vi såg i slutet av förra säsongen är stor. Kunde bidragit med mer kombinationer och rörelse i anfallsspelet. Hade trångt med utrymme mot tre mittbackar. Finns mer att önska helt klart.

Fred: 6

Inbytt 65′. Skapade inte speciellt mycket. Orsakade frispark direkt det första han gjorde. Sprang mycket och stängde ner ytor, spelade enkelt utan att vara direkt avgörande i några situationer. Bra med speltid för att komma in i matchtempot och bli mer matchtränad.

Eric Bailly: n/a

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!