Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lågt bud på Sancho på gång; Värderingen av Alex Telles oklar; Försvarsduo till Italien?

Embed from Getty Images

Med mindre än en vecka kvar tills dess att transferfönstret stänger kantas nyhetsrapporteringen förstås av rykten. Jadon Sancho, Ismaila Sarr, Alex Telles, Chris Smalling och Diogo Dalot är de som avhandlas idag. 

Lågt bud på Sancho att vänta…

De flesta av oss har väl förlikat sig med tanken på att det inte blir någon värvning av Jadon Sancho i höst. De senaste dagarna har det dock hetat att Manchester United skulle förbereda ett sista, ordentligt, bud på yttern för att få till en övergång före den 5 oktober. Hur det blir med den saken återstår att se. Norske experten Jan Aage Fjortoft, som allt som oftast uttalar sig om tysk fotboll, menar att inget bud ännu är lagt och att ett “för lågt” bud väntas de kommande dagarna. Jamie Jackson på The Guardian menar även att han att ett bud ska läggas, men att United inte är överens med Dortmund om värderingen.

…och heter alternativet Sarr?

Om Jadon Sancho inte blir Unitedspelare denna vecka kan Ismaila Sarr blir det. Telegraph menar att Watfords senegales är ett av alternativen till ytterpositionen om United inte löser Sancho. Prislappen ska enligt tidningen ligga på omkring 40 miljoner pund och United ska ha “hört sig för” om spelaren. Sarr kom till Watford från Rennes inför förra säsongen och skrev då på ett femårskontrakt med Londonklubben.

Embed from Getty Images

Alex Telles – En seg historia

Alex Telles hör även han till dem som kan titulera sig Manchester United-spelare nästa måndag. Särdeles mycket verkar dock inte affären med Porto avancera i nuläget. På pluskontot hittar vi att Rui Pedro Braz, en portugisisk journalist som hade insyn i Bruno Fernandes-affären i januari, menar att Alex Telles “kommer att bli United-spelare”. Brasklappen som går att kasta in är att han inte säger när brassen kan tänkas bli det. Jamie Jackson hävdar, i samma artikel som han avhandlar Sancho, att United värderar Telles till 12 miljoner pund med tanke på att 27-åringen sitter på ett utgående kontrakt. Porto ska vilja ha 18 miljoner, vilket United inte ser som realistiskt då spelaren tillåts skriva ett så kallat förhandskontrakt med en ny klubb i januari.

Simon Stone är inne på samma linje som Jackson och det är väl här som brasklappen kan bli aktuell. Kommer Telles nu eller sommaren 2021? Ska Porto ha betalt för spelaren är det nu, vilket förstås är en form av trumf på hand för United.

Howard Nurse, på BBC, är mer positiv och menar å sin sida att diskussionerna mellan klubbarna sakta närmar sig ett avgörande. Vi får återkomma.

Försvarsduo till Italien?

Om Alex Telles hör till spelarna som kan ansluta till United den kommande veckan så hör Chris Smalling till dem som kan lämna. Francesco Porzio, som säger sill tillhöra “DiMarzios team” menar att Roma, som lånade in Smalling förra säsongen, ska komma med ett nytt bud de kommande dagarna. Precis som i fallen ovan är United inte överens med motparten kring värderingen av spelaren.

Fabrizio Romano är inne på samma spår som Porzio och menar att ett bud kommer att läggas, parallellt med att Smalling själv trycker på för att få lämna United.

En annan spelare som med all tydlighet inte är önskvärd i United är Diogo Dalot. Den portugisiske ytterbacken är placerad långt ner i Ole Gunnar Solskjaers frysbox och enligt italienska SkySports så kan det vara aktuellt med en flytt till Italien och Milan för Dalots del. Även här säger Romano sitt. Transfergurun menar att Milan hört sig för om Dalot med en önskan om att få låna spelaren. United ska dock enbart vara intresserade av att sälja, varför någon uppgörelse inte nåtts ännu.