Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silly season; Ny tolkning av handsregeln; Greenwood petad?

Embed from Getty Images

Onsdagens nyhetssvep inleds med en maffig genomgång av det senaste dygnets galenskap gällande övergångsrykten. Utöver det ska Premier Leagues domare från och med nästa omgång hantera handssituationer annorlunda. Dessutom blir det det en kortare landslagsuppdatering då vi närmar oss ett landslagsuppehåll. 

Genomgång av Silly season

Under gårdagskvällen startade vi en liveblogg om Silly seasons sista skälvande dagar. Det fullständigt rasade in rykten igår och för att ta er igenom de lättast börjar vi med den mest beryktade spelaren. Ni vet nog vem det är vid det här laget.

Jadon Sancho

Strax efter 19:00 igår kväll dundrade Sky Sports ut nyheten om att Borussia Dortmund nobbat ett bud på engelsmannen på 91 miljoner pund.

Under morgonen idag kom samma uppgifter från den vanligtvis mycket trovärdige journalisten på BBC, Simon Stone.

Som Simon Stone skriver har Manchester United ett stort beslut framför sig. Lägga ytterligare ett bud eller gå vidare till andra alternativ. På tal om andra alternativ….

Ousmane Dembéle

Sägs vara ”Plan B” om Sancho-affären inte går i lås. Det ska enligt Fabrizio Romano i så fall handla om ett lån med köpoption. Fransmannen ska dock inte vara särskilt sugen på att lämna Barcelona.

Alex Telles

Förhandlingarna mellan Porto och Manchester United ska enligt diverse uppgifter ha avancerat. Det personliga kontraktet ska inte vara något problem. Men United vill inte betala summan som Porto kräver.

Edinson Cavani och Luka Jovic?

Enligt Gianluca Di Marzio jagar United förstärkning till det centrala anfallet. Diskussioner ska ha inletts med både Luka Jovic och Edinson Cavani. Ska sägas att det kan vara rimligt att ta fram saltkaret här.

Mer om dessa rykten och mycket annat kan ni läsa om på vår liveblogg!

Ny tolkning av handssituationer

Det har under de tre första Premier League-omgångarna tilldelats 20 straffar. Av de 20 har sex straffar dömts efter att bollen tagit på en spelares hand. Nu skriver The Athletic att Premier League har beslutat att domarna ska vara mildare i hur de bedömer handssituationer.

Regeln kommer alltså inte att ändras men hur domarna bedömer de olika situationerna ska förmildras. Bland annat är det osannolikt att situationer som exempelvis Lindelöf mot Crystal Palace i framtiden kommer att bli straff. Däremot kommer situationer som Maupay mot United fortfarande bedömas vara straff.

McTominay uttagen till landslaget

Inga överraskningar här. Skottlands förbundskapten Steve Clarke har tagit ut Scott McTominay till deras uppkommande Nations League-matcher mot Tjeckien och Slovakien.

Southgate petar Greenwood?

Under förra landslagssamlingen skickades som bekant Mason Greenwood och Phil Foden hem. Detta efter att duon brutit mot coronareglerna. Nu uppger Sky Sports att varken Greenwood eller Foden kommer att finnas med i truppen som Gareth Southgate ska presentera imorgon.

Det kommer dock Harry Maguire vara om man får tro samma uppgifter. Mittbacken fanns inte med under förra landslagssamlingen på grund av hans problem med rättvisan i Grekland.

Lindelöf uttagen

Inte några överraskningar här heller. Victor Lindelöf är given i Sveriges startelva och än mer given i Janne Anderssons trupp. Under det kommande landslagsuppehållet ställs Sverige mot Ryssland i en träningsmatch och mot Kroatien och Portugal i Nations League.