Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Manchester United bekräftar två nya juniorspelare

Anfallarna Alejandro Garnacho och Charlie McNeill är nu klara för Manchester United. Detta bekräftar klubben på fredagen. Garnacho ansluter från Atlético Madrid medan McNeill återvänder till United efter några år i Manchester city.

Detta tar Uniteds akademiintag till 13 spelare den här säsongen. Garnacho (född den 1 juli 2004) och McNeill (född den 9 september 2003) är båda förstaårsjuniorer. Det återstår att se om de är tillgängliga för spel mot Manchester city i morgondagens juniorderby (15.00, ses på MUTV).

Garnacho ansluter alltså från Atlético Madrid, där han primärt spelade för Juvenil B-laget men han gjorde även matcher för U19. Han kan spela på samtliga positioner i anfallet. Den senaste tiden har han suttit i karantän efter ankomsten från Spanien men nu kan han börja träna med sina nya lagkamrater.

McNeill rapporteras ha gjort fler än 600 mål under sin tid i Manchester city. Han inledde annars karriären i United och uppges vara Unitedsupporter, något som ska ha varit en bidragande faktor till klubbytet. United ska ha i utgångsläget ha betalat 675 000 pund för spelaren, en summa som kan stiga till 1,4 miljoner pund.

Han har representerat England på U16-nivån.

Detta ger oss ett mycket talangfullt och anfallstungt juniorlag.

Vi välkomnar Alejandro Garnacho och Charlie McNeill till Manchester United!