Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham Hotspur 1-6

Ja, vart ska vi börja. Efter den andra matchen på Old Trafford den här säsongen har vi en målskillnad på 2-9, vilket talar sitt tydliga språk. Ingen spelare kommer upp i nivå och försvarsspelet har mycket att önska för att uttrycka sig väldigt milt. Vår kapten kommer få sig en del kängor i den här artikeln kan jag meddela, för som han ser ut är under all kritik. Hur som helst så gör Tottenham en bra match och behöver inte anstränga sig märkbart för att göra sex mål idag. 

Som jag skrev i ingressen så undrar man hur man ska förklara en sådan här match på bästa sett. Vi kan börja med den enda lilla ljusglimten vi tar med oss från den här matchen som kom i matchens första sekund när Bruno Fernandes efter 30 sekunder hittar en utmärkt pass till Martial i straffområdet som tar med sig den på ett fint sätt och kapas av Sanchez och straff till United. Där vet vi vem som står och som alltid så skuttar Bruno in bollen retfullt mot en chanslös Hugo Lloris, och 1-0 United efter dryga minuten. Sen började helvetet…

Vår kapten, Harry Maguire, kostade oss nästan en miljard kronor. Inte en krona, en miljard. Vid ett helt ofarligt läge nickar han bollen på Bailly, som nickar tillbaks till Maguire som sen ska försöka nicka bollen hem till De Gea. Han får dock ingen fart i nicken alls och när han sen ska försöka åtgärda sitt misstag drar han ner Luke Shaw, sin egen medspelare, så Ndombele i Spurs enkelt kan lägga in den, och 1-1 direkt efter vi tagit ledningen. Då hade överkörningen börjat.

En stund senare var Maguire uppe vid mittplan (vad gör han där för det första?) och drar på sig en onödig tackling. Kane uppfattar situationen bra och ser Son som sticker på en yta som är större än Arlanda flygplats, då hela vår backlinje sover och är felpositionerade, och rullar in 2-1 bredvid De Gea. Trean kommer på att Bailly passar till en Spursspelare som enkelt kan passa Son som spelar fram en helt fristående Kane som bara lägger in bollen.

De sista tre målen kan sammanfattas med att det är uselt försvarsspel rakt genom hela matchen, där spelare är på fel position nästan varje gång, vilket avslutas med att Pogba glider rakt in i Davies i eget straffområde och engelska målmaskinen (Kane) dunkar in straffen som gav 1-6 som slutresultat.

Betygsskalan: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5

Kan inte lastas för något av målen. Gör en bra räddning i slutet på Kanes skott på första stolpen. Inte lätt att vara målvakt i United just nu när man har en hönsgård framför sig.

Aaron Wan-Bissaka: 4

Är som alla andra i försvaret svag idag men är ändå den bästa i den fyrbackslinjen, vilket inte säger så mycket. Fortsatt svag offensivt vilket är något han måste utveckla om han ska vara en startspelare i United. Försvarsmässigt gör han det bättre än övriga som sagt men ser inte bra ut för stunden och inte gjort det sen uppehållet egentligen.

Eric Bailly: 3

Ersättaren till Victor Lindelöf stärkte inte sina aktier idag direkt. Direkt usel i hela matchen egentligen, ger bort 1-3 målet och kommer fel in i nästan varje situation. En risk varje gång han går in i duell eller med bollen och ser inte bra ut. Att se bra ut mot Lutons reserver kan nästan vem som helst i världen göra men när nu nivån gick upp några hack fick vi ett bevis på att Bailly inte är en start spelare för United.

Harry Maguire: 2

Vår kapten (!), där börjar sågningen idag. Bland den sämsta insats jag sett från en Unitedspelare på jag vet inte hur länge. Försvarar på första målet på ett sätt som en 10-åring skulle göra bättre och när han sen dragit ner Shaw viftade han åt domaren som att det varit något fult, när det är han som varit fullständigt usel. Hur kan han vara vår kapten? Han säger inte ett ord till någon under hela matchen och är felpositionerad vid andra målet också. Och vid 1-4 målet står han han med benen som att målet är att man ska göra tunnel på honom som leder till att Son gör fjärde målet.

Luke Shaw: 3,5

Vänsterbacken gör som övriga i backlinjen en dålig insats. Står fel flera gånger i försvarsspelet och inte minst i 1-4 där han först går ner som mittback så att Maguire går ut och “täcker” inlägget, sen så går han upp till en vänsterbackposition och lämnar Son helt ensam i mitten som sätter dit bollen. Kapar en Spursspelare i slutet av matchen i ren frustration där han medvetet går för att kapa honom, vilket kunde slutet med en annan färg på kortet.

Nemanja Matic: 4

Utbytt 46. Vad gjorde ens serben den här matchen? Direkt osynlig och var inte skölden framför backlinjen som han brukar (svårt att vara en sköld framför ingenting men ändå han ska göra det bättre). Var slarvig i passningsspelet också och kom inte alls in i matchen på ett bra sett.

Paul Pogba: 3

Herregud Pogba, vad sysslar du med? Inledningsvis var han inte klappusel, han blandade och gav med en del bolltapp och slarviga passningar, till att behålla bollen bra och vara stark i närkamper, men det blev bara värre och värre ju längre matchen gick. Ser inte bra ut och ser inte ut att vara i form alls och det han inte gjort under hela säsongen. Avslutade den här insatsen med att glida och kapa Davies så Kane kunde sätta dit 1-6 på straff.

Bruno Fernandes: 5

1 mål. Utbytt 46. Till att börja med, varför blev han utbytt i paus? Det förstår jag verkligen inte. Men hur som helst så gör Bruno ingen jättematch under de 45 minuterna han spelade. Börjar lysande med en bra passning till Martial som fälls och portugisen är kylan själv och skuttar in 1-0 på straff. I övrigt var det en del bortslagna passningar. Ingen godkänd insats men ändå en av de bästa idag.

Mason Greenwood: 4,5

Utbytt 68. Ser livlig ut och transporterar bollen framåt och är den som ser piggast ut och som försöker skapa lite i alla fall men är som övriga slarvig i passningspelet och skapar inte så mycket.

Marcus Rashford: 4

Jag såg knappt Rashford under hela matchen. Han kom inte in i matchen och rörde inte bollen många gånger, fick inte heller mycket service idag så svårt att lasta Rashford så mycket, men han ska ändå kunna bidra mer än han gjorde idag trots den usla servicen från sina medspelare.

Anthony Martial: 5

Utvisad 28. Gör en bra löpning i första minuten där han sen blir fälld och det döms korrekt straff. Syns inte mycket därefter tills han får syna det röda kortet vilket kan diskuteras.

Scott McTominay: 4

Inbytt 46. Gör inget märkbart när han kommer in, ser bara frustrerad ut och bidrar inte med något.

Fred: 4

Inbytt 46. Liknande insats som McTominay. Gör inget speciellt i matchen och bidrar inte med något.

Donny Van De Beek: 4,5

Inbytt 68. Gör det lite bättre än ovanstående två då han i alla fall försöker driva bollen och ser pigg ut i sitt inhopp. Gör inte mycket med bollen man kan inte vara långt ifrån en startplats nu.