Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Välkommen till United, Alex Telles

Manchester United v Watford - FA Cup Third Round

Alex Telles är nu officiellt en Unitedspelare. Vad tycker vi egentligen om det? Jo, det diskuterar vi i den här frågeasken.

Uniteds andra värvning det här fönstret är klart, och det blir den 27-årige vänsterbacken Alex Telles som köps in från Porto. Dina spontana tankar om det?

Sebastian Nemorin: Första anblick bra, gör mycket poäng från sin position vilket alltid kan tackas och tas emot. Hans spets är ju dock inlägg etc, tyvärr är ju alla där framme kassa på huvudet.

Mikael Österdahl: Faktiskt en spelare som kan förväntas förstärka startelvan. Välbehövligt!

Marcus Beijar: Tror det har möjligheter att bli bra. Säsongsinledningen har ju gjort oss smärtsamt påminda om att problemen finns i försvaret, men då kanske mest centralt. Å andra sidan, Luke Shaw har haft en katastrofal höst och vi behöver någon som kan utmana på kanten.

Elias Wiorek: Bra värvning! Öst in med poäng i portugisiska ligan och hoppas han kan bidra med ännu mer poäng för oss.

Gustav Brinck-Larsen: Som värvning betraktad är jag glad över att få honom. En modern offensiv vänsterback var inte vad Luke Shaw blev efter sin skada, så det är dags att uppgradera där nu.

Elias Hallström: Skönt att man agerar till slut, men oklart vad det kommer mynna ut i. Inte sett många minuter av Telles, men av allt att döma är det en offensiv vänsterback som säkerligen kommer tillföra mer än Luke Shaw och Brandon Williams.

Vilken roll ser du framför dig att han får i laget? Tar han över som förste vänsterback?

Sebastian Nemorin: Det lär hans första matcher avgöra.

Mikael Österdahl: Det måste han göra. Annars är det en fiaskovärvning.

Marcus Beijar: Med tanke på att konkurrensen inte direkt är mördande så ska han ju absolut göra det.

Elias Wiorek: Ja det tror jag och faktiskt hoppas. Tycker Shaw gjorde det väldigt bra efter uppehållet förra säsongen, men tycker han varit direkt svag i inledning och bidrar med för lite poäng för oss.

Gustav Brinck-Larsen: Det räknar jag med. Brasiliansk landslagsback, verkar ha utvecklats bra senaste åren. Jag räknar med att han förpassar Shaw till bänken.

Elias Hallström: Ja, det tror jag. Om det nu stämmer att han är offensivt lagt blir det en bättre balans på kanterna, då Wan-Bissaka på högerbacken inte är särskilt stark framåt.

Vad har du för förväntningar på honom?

Sebastian Nemorin: En ny Patrice Evra.

Mikael Österdahl: Att han är mycket bättre än Shaw offensivt och likvärdig defensivt.

Marcus Beijar: Att han går in och gör en hel del poäng, det har han trots allt gjort i Porto. Sedan kan jag honom för dåligt för att känna till han defensiva kvaliteter, men jag förväntar mig en nivåhöjning på vänsterbacken. Förmodligen också en helt galen tröjnummer.

Elias Wiorek: Bidra med mycket offensiva räder på vänsterflanken och bidra med en del poäng.

Gustav Brinck-Larsen: Att han är bättre än Shaw och Williams, särskilt offensivt. Vi har varit eftersatta på ytterbackspositionerna ett tag, nu börjar det arta upp sig (om Wan-Bissaka bara kan skärpa till sig igen).

Elias Hallström: Att han gör vänsterbacksplatsen helt och hållet till sin. Ett par assist kanske man kan förvänta sig också?

Luke Shaw och Brandon Williams fanns redan på positionen. Vad händer med de två?

Sebastian Nemorin: Luke shaw har för dålig slutprodukt. Möjligt att Telles är ersättare för Luke shaw framåt.

Mikael Österdahl: Shaw kommer antingen börja träna som en galning och få ett kortare uppsving. Eller så ger han upp och njuter det goda livet. Jag ser också framför mig att han ibland får spela mittback i en fembackslinje. Williams kan nog få en del speltid till höger. Känslan är att han behöver börja om. Om något är han sämre nu än för ett år sedan, vilket inte lyser så positivt på tränarstaben.

Marcus Beijar: Shaw blir reserv åt Telles, Williams blir reserv åt Aaron Wan-Bissaka. Så borde det bli, men fotbollen är ju allt annat än logisk.

Elias Wiorek: Luke Shaw blir backup och jag hoppas Williams får chansen som högerback då han är ingen vänsterback i grunden eftersom han är väldig högerfotad, vilket skapar stora problem när han ska slå inlägg då han alltid måste stanna upp och lägga bollen på högerfoten. Skulle passa mycket bättre i högerbackspositionen.

Gustav Brinck-Larsen: Shaw får göra så gott han kan för att försöka konkurrera med Telles under den här säsongen, sen räknar jag med att han förr eller senare lämnar. Gällande Williams ser jag det som ett bra läge att låta honom flytta över till högerbacksplatsen igen (han har spelat där förr) och konkurrera med Wan-Bissaka istället. Alternativt att han får ett lån.

Elias Hallström: Shaw blir kvar, Williams lånas ut vad det lider.