Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Alex Telles

Alex Telles blev, på Deadline Day, höstens andra nyförvärv för Manchester United. Brassen har skrivit på ett fyraårskontrakt och har som traditionen bjuder gett sin första intervju som Unitedspelare till klubbens hemsida. 

Intervjun i sin helhet finns på Manchester Uniteds hemsida samt i videoform på MUTV. Intervjun verkar vara gjord med tämligen kort varsel då Telles ska flyga iväg på landslagsuppdrag med Brasilien. Telles intervjuades på portugisiska och översättningen till engelska bidrar måhända till de något ensidiga svaren.

Hur uppspelt är du över att ha skrivit på för Manchester United?

“Det är en möjlighet man får en gång i livet. Jag är väldigt glad över att vara här och kommer att göra mitt allt för klubben. Det är en unik möjlighet och jag ska göra mitt bästa.”

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

“Jag ser mig själv som en intelligent spelare, en spelare som är bra på fasta situationer och som en spelare som bidrar med framspelningar.”

Hur mycket ser du framemot möjligheten att spela i Premier League?

“Att spela i Premier League har alltid varit en dröm för mig, och som jag sa tidigare så kommer jag att göra mitt allt för att nå bästa möjliga resultat med Manchester United.”

Du har mött ett antal engelska lag tidigare (Arsenal, Chelsea, Leicester och Liverpool). Vad är din erfarenhet av de matcherna? Gav de dig en försmak av hur spel i Premier League kommer att vara?

“Jag är i det bästa skedet av min karriär då det kommer till att vara en mångsidig spelare och det känns bra att då komma till Premier League och att spela i en så stark liga. Jag hoppas jag kan göra mitt bästa för klubben.”

Du gjorde 13 mål förra säsongen, alla tävlingar inräknade. Det är en anmärkningsvärd mängd för en försvarsspelare. Vad är din hemlighet? Tränar du på avslut?

“Jag försöker vara en annorlunda försvarsspelare då det kommer till att göra mål. Jag försöker slå öppnande passningar alltid då det är möjligt men på träningarna tränar jag en del på fasta situationer också. Bortsett från grundsakerna då det kommer till att vara försvarsspelare, som förstås är att försvara bra, försöker jag vara så mångsidig som möjligt.”

En modern back förväntas vara bra både offensivt och defensivt, ser du det som en viktigt att vara bra i bägge ändarna av planen?

“Absolut. Jag har stor tilltro till mina defensiva egenskaper, men också till mina offensiva. Jag känner att jag är på toppen av min karriär, att jag växt som spelare och att jag förhoppningsvis kan fortsätta växa.”

Du spelade med Diogo Dalot i Porto, talade du med honom innan du skrev på? Vilka råd gav han isåfall?

“Jag talade med Diogo och han skickade ett meddelande och önskade lycka till. United är en stor klubb och jag vill göra mitt bästa för att hjälpa klubben att växa.”

Hur kommer det att kännas att träffa dina nya lagkamrater efter landslagsuppehållet?

“Jag tror att jag kommer att få träffa en fantastisk grupp. Jag har pratat med Bruno Fernandes och han berättade hur välkomnande grabbarna är. Jag tror att jag kommer att passa bra in i gruppen.”

Just nu förbereder du dig för två landskamper med Brasilien, ser du framemot matcherna?

“Ja, jag ser verkligen framemot att spela matcherna, särskilt nu som Manchester United-spelare. Jag har mentaliteten att jag alltid vill vinna matcher och titlar, det är det allt handlar om.”

Till sist, har du någon hälsning till alla Unitedfans runt om i världen?

“Jag kommer hit för att ge allt. Det är en stor klubb och jag är här för att hjälpa laget att vinna matcher och göra mitt bästa inför fansen.”