Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hål i kassakistan; Porto intresserade av Lingard; Upprört hos Romeros

Embed from Getty Images

Transferfönstret är stängt, landslagsuppehållet är här och vi försöker skrapa ihop de smulor som är kvar. Rapporter från England gör gällande att Manchester United går mot ett ekonomiskt mycket dåligt resultat till följd av pandemiläget och att ett tomt Old Trafford blir väldigt dyrt på lång sikt. I övrigt noterar vi att Jesse Lingard kan gå till Porto och att Chris Smalling författat sitt avskedsbrev.

Dystra ekonomiska siffror på kommande

Med transferfönstret igenslaget är det nu meningen att Premier League-lagen ska börja fundera på vardagen igen. Någon normal vardag är det förstås inte frågan om med tanke på den pandemi som fortsatt rasar och som håller åskådarna borta från arenorna. För Manchester Uniteds del är vardagen också tuff rent ekonomiskt, enligt BBC:s Simon Stone. Stone menar att de årssiffror som är på kommande och som innefattar perioden mars-juni kommer att vara iögonfallande.

United sägs förlora 5 miljoner pund för varje matchdag Old Trafford ekar tomt. Därtill tvingades man till en rabatt till tv-bolagen på 20 miljoner pund. Uteblivna intäkter från supporterbutiken samt det att rundvandringar som normalt ordnas på arenan ställdes in har också grävt hål i kassan.

Embed from Getty Images

Pellistri rakt in i a-laget

En av fyra spelare som blev klara för Manchester United under transferfönstrets sista timmar var uruguayanen Facundo Pellistri. United pytsade ut 9 miljoner pund för Diego Forlans gunstling och enligt Simon Stone på BBC är tanken att 18-åringen ska rakt in i Manchester Uniteds a-trupp och inte gå via juniorleden. Rätt stor press på en oprövad spelares axlar kan tyckas.

Embed from Getty Images

Portugisiskt intresse för Lingard?

Med bland andra Facundo Pellistri på väg in till Manchester hårdnar konkurrensen om de offensiva platserna i Manchester United. En som kan tänkas få än mer ont om speltid är Jesse Lingard. Engelsmannen sägs nu intressera Porto och med transferfönstret fortsatt öppet i Portugal ska ett säsongslångt lån vara något som skulle kunna intressera Alex Telles tidigare klubb.

Fru Romero på krigsstigen

Sergio Romero, som tappat sin plats som förste reservmålvakt i Manchester United, blev kvar efter att transferfönstret stängt på måndagskvällen. Det uppskattas inte av Romeros fru som på sociala medier gått till hårt angrepp mot United. Eliana Guercio, som hon heter, anser att United varken är ärliga, professionella eller seriösa som inte låter Romero lämna. Everton sades höra till de intresserade klubbarna, men då United enligt uppgift vilje sälja framom att låna ut Romero gick Everton in för svenske landslagskeepern Robin Olsen istället.

Smallings farväl

Chris Smalling lämnade igår Manchester United för Roma. I och med det försvann också den spelare som varit längst i dagens trupp och av Sir Alex Fergusons värvningar återstår nu enbart David de Gea och Phil Jones. Smalling skrev idag ett kort tack och hej-meddelande på Instagram där han konstaterar att Manchester United alltid kommer att vara en del av hans DNA.

Mata månadens spelare

Juan Mata, som gjorde mål mot både Luton och Brighton i ligacupen, har röstats fram till september månads spelare i Manchester United. Det säger så gott som allt om Manchester Uniteds september. Mata fanns inte ens med i truppen i ligamötena med Crystal Palace och Brighton men spelade 90 minuter i bägge matcherna i ligacupen.

Schmeichel och Van der Sar nominerade

France Football, som normalt utser vinnaren av Ballon d’Or, håller för närvarande på med ett projekt kallat ”Ballon d’Or Dream Team”. Bland målvakterna som är nominerade återfinner vi två namn med anknytning till Manchester United, Peter Schmeichel samt Edwin van der Sar.