Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United presenterar Champions League-truppen

Manchester United har under förmiddagen presenterat den trupp som kommer gälla inför Champions League-spelet som väntar under säsongen. För Uniteds del startar äventyret på bortaplan mot Paris Saint-Germain den 20 oktober.

Ole Gunnar Solskjaers trupp till årets upplaga av turneringen innehåller 25 spelare och istället för att konstatera vilka som är med, uppmärksammar vi istället ett par namn som inte tar plats.

Det första, och mest anmärkningsvärda, är att Sergio Romero inte tar en av de tre målvaktsplatserna i truppen. Argentinaren har varit Uniteds cup-målvakt i flera säsonger och nästan ideligen stått för stabila insatser. Vi kan bara spekulera, men anledningen till att Romero inte finns med lär bero på att han inte tilläts lämna klubben under transferfönstret, som nyligen stängde. Detta ska, inte minst, ha upprört 33-åringens fru, som svingat vilt och riktat kritik mot United på sociala medier.

Målvaktsbesättningen består således av David De Gea, Dean Henderson, och Lee Grant. Här kommer givetvis allt ljus hamna på de två förstnämnda om vem som ska spela eller ej. Rotation lär säkerligen behövas även mellan stolparna, så räkna med att Henderson kommer involveras mer vad det lider, om det så blir i Champions League eller i ligan.

Noterbart vad gäller målvakterna är även att reservlagets Nathan Bishop inte kommer ingå i B-listan (spelare som kan adderas till truppen inför varje match) då han inte uppfyller kraven eftersom han inte spelat i United oavbrutet under en tvåårsperiod från det att han fyllde 15.

Mindre uppseendeväckande däremot är att varken Phil Jones eller Marcos Rojo tar plats i truppen. Den tidigare dras ständigt med skador och har inte spelat kontinuerligt under en längre period. Den senare har kommit tillbaka till United från ett lån i moderklubben Estudiantes och ses troligen inte kunna fylla någon funktion i Solskjaers United.

Nedan kan ni se listan i sin helhet:

Målvakter: David De Gea, Dean Henderson, Lee Grant.

Backar: Eric Bailly, Tim Fosu-Mensah, Victor Lindelof, Harry Maguire, Luke Shaw, Alex Telles, Axel Tuanzebe, Aaron Wan-Bissaka.

Mittfältare: Bruno Fernandes, Fred, Daniel James, Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matic, Scott McTominay, Facundo Pellistri, Paul Pogba, Donny van de Beek.

Anfallare: Edinson Cavani, Odion Ighalo, Anthony Martial, Marcus Rashford.

Anledningen till att varken Mason Greenwood, Teden Mengi, eller Brandon Williams är registrerade i listan ovan beror på att de tillhör B-listan. 

Värt att notera är även att Bishop, tillsammans med nyförvärvet, Facundo Pellistri, kommer återfinnas på B-listan när det inhemska fönstret stänger (16 oktober) och Premier League-truppen ska registreras. Detta kommer därför öppna en plats för antingen Jones, Rojo, eller Romero framöver.