Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Paul lyfter fram Edwin; Ingen Cavani på lördag; Toone och Turner i landslaget

Embed from Getty Images

Inga landskamper att skriva hem om efter måndagen, men väl en liten hög med nyheter att beta av. Paul Scholes, har uttryckt sig om vem han ser som Uniteds optimale sportchef, Edinson Cavani kan inte spela på lördag och en gammal mittback fyller år. Bland annat. 

Scholes vill se Van der Sar som sportchef

Så länge Manchester United inte rekryterar en sportchef får vi vänja oss vid att det med jämna mellanrum dyker upp spekulationer och diskussioner kring potentiella namn för en sådan post. Senast ut i raden att diskutera ärendet är Paul Scholes som i en intervju med Stadium Astro lyfter fram sin forne lagkamrat Edwin van der Sar som en tänkbar kandidat. Van der Sars namn har nämnts i spekulationerna även tidigare och Scholes väljer att ge Ed Woodward en känga, om än en relativt liten sådan.

”En sportchef skulle göra att pressen på Ed Woodward skulle minska, självklart. Jag tycker att Ed gör ett bra jobb då det gäller att styra klubben och få in pengar, men jag är inte säker på att han har tillräckligt med kunskap om fotboll för att värva spelare.”

Scholes säger också att han inte tror att Edinson Cavani är spelaren som tar United till nästa nivå.

Ingen Cavani på lördag

Cavani, ja. Precis som väntat kommer Uniteds uruguayanska nyförvärv inte att medverka i bortamötet med Newcastle på lördag kväll. Det att Cavani anslöt från Frankrike gör att han måste isolera sig själv innan han kan börja träna med laget och spela matcher. Det gör att anfallsalternativen är rätt få på lördag då Anthony Martial som bekant är avstängd efter sitt röda kort mot Tottenham.

Pellistri på plats

En som knappast heller finns med på lördag är Cavanis landsman Facundo Pellistri. Den unge yttern är dock på plats i Manchester och av att att döma snart redo för träning med a-truppen.

Unitedkvartett i lejontruppen

Fyra Manchester United-spelare finns med i den engelska landslagstruppen till bortamötet med Tyskland den 27 oktober. Backarna Abbie McManus och Millie Turner, mittfältaren Ella Toone samt anfallaren Alessia Russo sluter upp med Phil Nevilles landslag på söndag. På programmet står bland annat en intern träningsmatch den 23 oktober innan avfärd till Tyskland.

Skulle Turner eller Toone få speltid mot Tyskland blir det i så fall deras första minuter i seniorlandslaget. Russo står noterad för en landskamp sedan tidigare medan McManus gjort 18.

Kounde ett alternativ i januari?

Att det råder problem i backlinjen hos Manchester United har varit lätt att konstatera under säsongsinledningen. Alex Telles kan göra debut i helgen medan det i mittlåset inte hänt annat än att Chris Smalling lämnat. Med januari dryga 10 veckor bort kommer ESPN nu med uppgiften om att Sevillas mittback Jules Kounde är ett alternativ som United överväger. 21-åringen värderas till 65-70 miljoner euro av Sevilla, vilket kan vara i mesta laget för Ed Woodward.

Pau Torres, till vardags i Villareal, ska vara ett alternativ till Kounde.

Embed from Getty Images

Landslagskollen

Det blev till sist inga Manchester United-spelare i landslagselden under måndagskvällen. Lukas Bejger skulle ha mött Danmark med sitt Polen i en U19-landskamp, medan Noam Emerans Frankrike skulle ha mött Tyskland. Bägge matcherna ställdes dock in.

Embed from Getty Images

Grattis, Wes!

I tider då försvarsspelet är en ständiga källa till diskussion sticker vi in med ett grattis till en av Sir Alex Fergusons favoriter. Wes Brown blir 41 år just idag.