Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Newcastle United – Manchester United 1-4

Embed from Getty Images

Manchester United bortaslog, till sist, Newcastle med 4-1 på lördagskvällen. Bara sett till siffrorna var det en stor och överlägsen seger, men det var först i slutet på andra halvlek som avgörandet faktiskt föll. Sett till matchbilden kunde och borde United ha avgjort betydligt tidigare. 

Ett defensivt mittfält med Scott McTominay och Fred, yttrar i form av Daniel James och Juan Mata. Ja, på förhand sett kändes det inte som om bortamötet med Newcastle skulle bli någon särdeles frejdig och munter tillställning. Inte blev det bättre av att Luke Shaw skickade in ett självmål fram till 1-0 efter dryga två minuter heller. Det följdes sedan upp av ett bortdömt mål innan Harry Maguire lyckades kvittera.

I andra halvlek visade Bruno Fernandes att han minsann är mänsklig från elva meter han också. Det kunde ha blivit den där 1-1-matchen där marginalerna gick emot United. Så blev det dock inte, mycket tack vare Marcus Rashford. Anfallaren för dagen var stundom sådär bra som han var före ryggen gick sönder förra säsongen och var det nån typ av match Ole Gunnar Solskjaer behövde inför Paris Saint-Germain borta på tisdag var det väl ungefär den här.

Betygsskalan: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

David de Gea kan inget åt 1-0-målet, där får han bara agera statist när Shaws styrning går i nät. Räddar ett givet mål i andra halvlek med en räddning som snudd på bara han kan i världen. Styrkan i armen när han stöter ut bollen med handen är snudd på unik.

Luke Shaw: 5,5

Får förstås ta självmålet på sig, och även om det inte är mycket att göra åt drar det ändå ner på helhetsintrycket. Spelar upp sig därefter och går framåt en hel del. Känner han Telles i nacken?

Victor Lindelöf: 5,5

Får förstås ta på sig en hel del av 1-0-målet då han inte klarar av att ta bort sin motståndare när omställningen kommer. Blir hängande i rygg, men räcker inte till. Har sedan inte särdeles mycket att göra, men ska Lindelöf göra anspråk på platsen bredvid Maguire måste han vara mer felfri än så här.

Harry Maguire: 7

1 mål. Han som skulle vara skadad var inte skadad, eller? Harry Maguire hade bevisligen ont i baklåret i andra halvlek, så helt hel är han inte. Före det hann han på ett majestätiskt sätt knoppa in kvitteringen. Känns stabil bakåt även om han inte sätts på några enorma prov.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

1 mål. Fick göra sitt första ligamål, och som han gjorde det. Följde med upp i anfallet, väggade och drog till på bästa Mason Greenwood-vis. Fyller på offensivt på ett sätt vi inte sett tidigare i höst.

Fred: 6

Utbytt 69′. Klart bättre i första än i andra. Bjuder på alternativ centralt och söker de där offensiva, öppnande, passningarna före paus. Klokt byte i andra.

Scott McTominay: 6

Fylld av självförtroende efter landslagsuppehållet, kändes det som. Tar ett par onödiga, klumpiga, frisparkar men sätts sedan inte på några större defensiva prov. Gör som han brukar, spelar enkelt och riskminimerar.

Daniel James: 6

Varnad. Utbytt 76′. Dan James klart bästa minuter på en fotbollsplan sedan förra istiden, ungefär. Säger kanske mer om James insatser år 2020 än något annat, men mot Newcastle fanns det lite att känna igen från den här tiden ifjol. Försöker, utmanar och irriterar.

Bruno Fernandes: 7,5

1 mål, 1 assist. Nu vet vi att Bruno Fernandes KAN bränna straffar också. Hade förstås fått högre betyg om den sparken suttit, men kvitterar ändå ut fina siffror efter matchavgörande mål och en framspelning till Rashford. Hoppelunda på gång nu.

Juan Mata: 6

1 assist. Utbytt 90+2. Vi brukar väl prata om att Juan Mata bara spelar mot dåligt motstånd och därmed också bara är bra mot dåligt motstånd? Idag var motståndet, på pappret, bättre. I verkligheten var Newcastle rätt uselt, men Mata okej. Löper ovanligt mycket och får utlopp för sin trots allt fina passningsfot.

Marcus Rashford: 8

1 mål, 2 assist. Det blev Rashford på topp, trots allt. Det är väl ungefär så här man visar managern att det var rätt val? Ettrig, löpvillig och ett ständigt hot. Fixar en straff som känns aningen billig. Serverar både Wan-Bissaka och Fernandes innan han själv får kröna aftonen med 4-1. Adla honom.

Paul Pogba: 5,5

Inbytt 69′. Det naturliga bytet. Typ. Pogba gjorde dock inte mer väsen av sig än Fred vilket är beklämmande med tanke på motståndet. Kan skylla på formen, men verkar inte trivas.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nemanja Matic: N/A

Inbytt 90+2. Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Res med oss till Manchester!