Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Chelsea

Embed from Getty Images

Då var det dags för Uniteds femte match i Premier League för säsongen. Och det mot en av de troliga huvudkandidaterna till att vara en stor rival för en plats till nästa års Champions League i form av Chelsea. En tidig måstematch. Eller är det att dra det lite för långt?

Manchester United

Det är som vi sett i inledningen av ligasäsongen inget sprudlande Manchester United. Det har blivit två hemska förluster hemma mot Crystal Palace och Tottenham med målskillnaden 2-9. På bortaplan har United däremot varit betydligt bättre och vunnit mot Brighton (Ja, det var årets största rån) och mot Newcastle med 4-1. Även om det i den sistnämnde matchen blev ketchupeffekt-deluxe i slutskedet av matchen.

Embed from Getty Images

Däremot är det roligare läsning om man ser till cupspelet. Kanske inte fullt övertygande vinster, men än dock klara vinster borta mot Luton och Brighton gör att man är i kvartsfinal i Ligacupen.

Och i onsdags var det match borta mot Paris SG. Champions League-finalisterna för en och en halv månad sen. 2-1-vinst och det var inte på något vis orättvist. Utan att ta i för mycket var det en av de bättre insatser United har gjort under Ole Gunnar Solskjaer och fler sådana kommer behövas i framtiden om det här ska fortsätta vara ett projekt som är trovärdigt.

Men åter till ligaspelet där det blir en extra viktig match mot Chelsea under den tidiga lördagskvällen. United är just nu placerade på den mindre smickrande 15:e placeringen i ligan (en match färre än de flesta lag, ska tilläggas).

Om vi ska börja spekulera i en startelva och då börja med att konstatera vilka som missar matchen. Anthony Martial är fortfarande avstängd efter utvisningen mot Tottenham. Dessutom saknas definitivt Eric Bailly som återigen dragit på sig en skada och blir borta i några veckor framöver och även Jesse Lingard kommer saknas på grund av en ospecificerad skada.

Dessutom kan vi förmodligen räkna bort nyförvärvet Facundo Pellistri, Marcos Rojo och Brandon Williams som alla tre kommer spela i reservlagets match under fredagskvällen. Både Phil Jones och Sergio Romero är som bekant inte ens tillgängliga för Premier League-spel då de inte är registrerade.

Mot PSG saknades även Harry Maguire och Mason Greenwood som enligt Manchester Uniteds officiella hemsida kan vara tillgängliga till matchen mot Chelsea.

Dessutom lär vi för första gången få se Edinson Cavani i en trupp. Men då han inte spelat på länge, samt suttit i två veckors karantän nyligen, kan vi räkna med att han inte kommer starta matchen.

Embed from Getty Images

Okej. Nu blir det startelva.

I målet kommer med all sannolikhet David de Gea få stå. Medan Dean Henderson snällt får sitta på bänken.

Rent formationsmässigt spelade United med en 3/5-backslinje mot Paris, men det är inget jag tror Ole Gunnar Solskjaer spelar med hemma mot Chelsea. Därför borde kanterna vara givna med Aaron Wan-Bissaka till höger och Alex Telles till vänster. Men det skulle inte heller förvåna mig ifall Luke Shaw, trots allt, får fortsätta på vänsterbacksplatsen.

Victor Nilsson Lindelöf kommer spela som mittback, men frågan är vem som spelar bredvid svensken. Harry Maguire är som vi tidigare skrev tveksam från start. Och Axel Tuanzebe, som imponerade stort mot PSG, har precis kommit tillbaka från en lång skadeperiod och borde inte kunna spela matcher i en sån här tät följd. Teden Mengi står inte högst upp på Solskjaers förtroendelista och Rojo spelar som bekant med reservlaget.

Om jag ska gissa så kommer Maguire spela om han är frisk (eller halvfrisk). Annars kommer Tuanzebes kropp tvingas till överbelastning.

På det defensiva mittfältet kommer Paul Pogba, efter ett bra inhopp senast, att spela. Min personliga gissning är att han har Fred med sig. Men både Scott McTominay och Nemanja Matic kommer vara heta kandidater för den positionen.

Framåt är Bruno Fernandes given som offensiv mittfältare och troligtvis är Marcus Rashford lika given som toppforward. På kanterna tror jag att Solskjaer får något märkligt infall och spelar Daniel James på vänsterkanten (går helt och fullt på magkänslan där) och Mason Greenwood till höger. Om Greenwood inte är tillräckligt frisk kommer Mata att spela första 55 minuterna på den positionen.

Även om det fortfarande är väldigt tidigt in på säsongen är det här en tidig nyckelmatch där tre poäng kan bli hyperviktiga när säsongen slutligen kommer att summeras

Möjlig startelva:

Chelsea

Var har vi egentligen det här Chelsea? Jag har faktiskt ingen aning. Trots att många har bestämt att Frank Lampard är “the real deal” har jag personligen stora frågetecken över engelsmannens gärningar som huvudtränare.

Förra säsongen blev helt okej för Chelsea som klarade en plats i Champions League och dessutom fixade en finalplats i FA-Cupen.

Man har dessutom förstärkt truppen ordentligt under sommaren. Timo Werner och Kai Havertz hämtades in från Tyskland där tanken är att de ska höja kvaliteten längs upp i banan. Edouard Mendy hämtades in för att få bort hopplöse Kepa från målvaktspositionen. Mendy stod för en riktigt fin debut i Champions League mot Sevilla under veckan

Embed from Getty Images

Thiago Silva hämtades in för att stärka upp mittförsvaret och dessutom har man tagit in Hakim Ziyech från Ajax och Ben Chilwell från Leicester som förstärker en redan stark trupp.

Även om man såklart ska ge laget tid att spela ihop sig och tid att få in alla nya spelare på deras bästa vis har det sett knackigt ut under säsongsinledningen och dessutom har försvarsspelet fungerat lika dåligt som föregående år.

Det blev bland annat tre insläppta mål mot West Bromwich, samt tre insläppta mål mot Southampton förra helgen. Därför kom sannolikt nollan mot Sevilla i veckan som något moralstärkande inför mötet mot Manchester United.

I ligaspelet har man skrapat ihop åtta poäng på fem matcher där det har blivit vinster mot Crystal Palace och Brighton. Det har blivit oavgjort mot West Bromwich och Southampton. Och en förlust mot Liverpool.

I Ligacupen åkte man ut på straffar mot Tottenham i den fjärde omgången, efter att ha slagit ut Barnsley i omgången före.

Man sitter med ett utmärkt skadeläge där bara Billy Gilmour och Kepa ser ut att saknas.

Om vi ska spekulera i en startelva även här så borde Edouard Mendy ha gjort förstaspaden till sin efter matchen mot Sevilla.

På högerbacksplatsen lär Reece James spela, även om jag misstänker att Lampard kan vilja ha Cesar Azpilicuetas rutin. Men rutin kommer man få av Thiago Silva som borde få spela med Kurt Zouma och med Ben Chilwell på vänsterbacksplatsen.

Embed from Getty Images

Som defensiva mittfältare kommer Jorginho och N´Golo Kante få härja och det blir viktigt för United att hålla koll på dessa två som sitter inne på mycket kunskaper i både defensiven och offensiven.

Framåt i den offensiva trean tror jag på trion Christian Pulisic, Kai Havertz och Mason Mount.

Timo Werner är given framåt.

Möjlig startelva:

Historik

Här väljer vi att fokusera på nutidshistoria. Sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över Manchester United har man mött Chelsea hela sex gånger. Tre gånger i ligan och tre gånger i de olika inhemska cupspelen.

Och det får sägas ha gått ganska bra. Fyra vinster utav sex möjliga och en oavgjord. Men däremot vann Chelsea den viktiga matchen i somras i semifinalen av FA-Cupen där United stod för en svag insats.

Men annars ser Chelsea ut att passa Manchester United och Ole Gunnar Solskjaer på ett väldigt bra vis. Återstår att se ifall det håller i sig även under lördagen.

Visste ni att…

 • Om United vinner är det första gången man vinner tre raka matcher mot Chelsea i Premier League någonsin.
 • Sedan starten av förra säsongen är Chelseas matcher på bortaplan de målrikaste i ligan.
 • Om Cavani skulle hoppa in och göra mål skulle han bli den näst äldste debutanten att göra mål någonsin i Manchester United.

Matchinformation

Manchester United
Chelsea
Turnering: Premier League, omgång 6
Avspark: 18:30
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Martin Atkinson
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Bailly (muskel, mitten november)
 • Martial (avstängd, andra matchen av tre)
Tveksamma:

 • Cavani (matchform)
 • Greenwood (matchform)
 • Lingard (oklart)
 • Maguire (skada)
FORM
F19/9C PalaceHPL1-3
V26/9BrightonBPL3-2
V30/9BrightonBLC3-0
F4/10TottenhamHPL1-6
V17/10NewcastleBPL4-1
V20/10PSGBCL2-1

Chelsea

Skador och avstängningar:

 • Gilmour (knä, mitten november)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V23/9BarnsleyHLC6-0
O26/9West BromBPL3-3
O29/9TottenhamBLC1-1FS
V3/10C PalaceHPL4-0
O17/10SouthamptonHPL3-3
O20/10SevillaHCL0-0

United mot Chelsea

Totalt:18778-55-54296-226
Hemma:8839-29-20138-83
Premier League:5617-21-1872-71
SENASTE MÖTENA
V2019-08-11HPL4-0
V2019-10-30BLC2-1
V2020-02-17BPL2-0
F2020-07-19NFA1-3
SENASTE HEMMAMATCHER
V2017-04-16HPL2-0
V2018-02-25HPL2-1
O2019-04-28HPL1-1
V2019-08-11HPL4-0