Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal 0-1

Manchester United v Arsenal - Premier League

Manchester United förlorade, återigen, i ligan hemma på Old Trafford. Arsenal vann med 1-0 efter att Paul Pogba dragit på sig en korkad straff i andra halvlek. Den fungerande mittfältsformationen mot Leipzig återanvändes med synnerligen dåligt resultat.

Nej, Manchester United kan bevisligen inte vinna hemma i ligan i år. Ole Gunnar Solskjaer valde den mot Leipzig välfungerande diamanten på mittfältet när Arsenal gästade Old Trafford på söndagseftermiddagen. Det gick inte alls. Mikel Arteta hade läst läxan och skickade ut ett Arsenal som dels var defensiv bra men som också inte gav Manchester United någon tid alls, vilket hämmade mittfältet något alldeles otroligt.

Fungerar inte mittfältet fungerar förstås inte offensiven heller. Marcus Rashford och Mason Greenwood fick inte mycket att jobba med och hade en av sina sämre dagar på jobbet denna säsong. Mest okej var Luke Shaw, och det säger i sig väldigt mycket om United just idag.

Ole Gunnar Solskjaer fick beröm för sin coachning mot Leipzig. Nu ska han ha en hel del kritik. Det må vara hänt att kopiera en fungerande taktik från matchen innan, men fungerar det inte måste man ha förmågan att gå in och ändra. Nu blev United sönderlästa tidigt, vilket borde ha föranlett byten och en ändrad taktik. Nu kändes det mest som om United hoppades på en upprepning av mötet med Chelsea. Problemet var bara att Arsenal var bättre.

Betygsskalan: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Har ju inte särdeles mycket att göra egentligen. Tvingas inte till de där svettiga räddningarna vi sett på sistone. Chanslös på straffen, men då brukar ju inte David de Gea rädda straffar heller, även om han vet hur det känns i just det målet mot just Arsenal.

Luke Shaw: 6,5

Har han fått den där tändningen han behövde när Alex Telles kom till United? Ja, kanske. Tar många löpningar, kommer in i planen och är brytningssäker. Absolut en tillgång som han spelar just nu.

Victor Lindelöf: 6

Känns ändå som om den fina formen håller i sig, trots att matchen i sig var så usel som den var. Lindelöf kommer rätt in i situationer, sticker in den där foten i rätt ögonblick och fyller på en del offensivt.

Harry Maguire: 5,5

Kunde ha gjort mål, gjorde det inte. Känns betydligt darrigare än i de senaste matcherna och sätter stundom David de Gea i lite knepiga situationer. Tar dumma frisparkar och känns inte särdeles fokuserad.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Hade man baserat betyget enbart på första halvlek hade Aaron Wan-Bissaka knappelunda kommit undan med godkänt. Slår bort för billiga passningar och tar dumma beslut. Spelar upp sig i andra och stänger bort Aubameyang bra. Fortfarande för tam offensivt.

Fred: 5,5

Utbytt 62′. Fred börjar ju så bra. Täcker upp för lagkamraterna, bryter, städar och tar bort sina motspelare. Drar sedan på sig en varning som känns 50/50 och hämmas sedan av den. Vettigt byte.

Scott McTominay: 5,5

Kändes logiskt att han startade ändå, men trivs inte när tid inte ges. Arsenal stressade United och McTominay fick inte den där tiden han behöver med och utan boll. Riskminimerar, men det fanns knappt något att minimera idag.

Paul Pogba: 5

Orsakar straffen, och även om man kan säga vad man vill om den så är det Pogba som är syndaren. Inte alls i närheten av insatsen mot Leipzig. Känns stressad och utan det där självförtroendet nästan bara han kan ha när han ha när det gäller att slå avgörande bollar.

Bruno Fernandes: 5

Utbytt 75′. Lite oklart vad man ska tro om Fernandes. Fick knappa 20 minuter mot Leipzig och va bra då. Nu startade han och var om inte osynlig så väldigt anonym. Trivs måhända inte jättebra med formationen men ska ändå kunna göra betydligt bättre än så här.

Marcus Rashford: 5,5

Får mycket stryk av framför allt Holding, och ska man ge Arsenal något så var det att man fick bort Rashford ur matchen. Får inte ytorna han är van att få och känns frustrerad.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 75′. Nej, det här var inte Greenwoods match heller. Med rätta utbytt, och kanske borde bytet ha kommit än tidigare. Får till ett avslut i första, men är på det stora hela väldans osynlig.

Nemanja Matic: 5,5

Inbytt 62′. Det logiska bytet i sig. Matic gjorde dock ingen större skillnad jämfört med Fred på mittfältet. Positionssäker ja, men där stannar det.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Edinson Cavani: N/A

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas.