Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Åsikter finns där ute hela tiden

Istanbul Basaksehir v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Manchester United har öppnat Champions League-hösten starkt och hade under gårdagen chansen att sätta sig själva ett ypperligt utgångsläge i gruppen. Istanbul Basaksehir såg dock till att det zebraklädda laget fick lämna Turkiet med noll poäng och inte särskilt mycket att glädjas över.

Det är lätt att hålla sig för skratt i United-lägret just nu. Den usla prestationen mot Arsenal i söndags följdes igår kväll upp med en insats som tveklöst står i paritet med den förstnämnda.

Det må låta negativt på många håll, inklusive här. Vi kan dock inte låtsas som det regnar. Om det knappt finns något positivt att anmärka på, varför då hålla på och konstla fram något?

Resan har givetvis börjat bra i Champions League men vi vill ha en indikator på hur bra United är för tillfället, då är de bättre att kika på Premier League-tabellen istället. Där har vi kvittot.

Vad hände egentligen nere i Turkiet igår, då?

Misstag bäddade återigen för att motståndarlaget kunde såra United, och den här gången också förlöjliga hela laget. Jag syftar naturligtvis på matchens första mål, vilket tillkommer efter en United-hörna och en efterföljande sekvens där bollen till slut skickas långt och hamnar hos Demba Ba, som blir fri från mer än halva planen.

Det är faktiskt fascinerande hur något sådant kan tillåtas hända på den här nivån.

Nästa misstag, som skulle utnyttjas från hemmalaget, stod Juan Mata för när han tappade bollen på mittplan, vilket gav de orangeklädda en omställning som resulterade i mål.

Uniteds kvittering genom Anthony Martial kom förvisso lägligt med bara ett par minuter kvar att spela av första halvlek. Men den andades trots allt inte särskilt mycket hopp.

Andra halvlek blev inte någon solskenshistoria det heller. När Scott McTominay byts in i paus i jakten efter ett kvitteringsmål svämmar inte entusiasmen över precis.

Det var också en match där bland annat Axel Tuanzebe och Donny van de Beek fick chansen. Fast ändå inte. Om sådana spelare inte ges möjligheten att visa upp sig under 90 minuter i den här typen av match, när ska det då ske (Ja, Tuanzebe spelade hela matchen mot Paris Saint-Germain)? Tuanzebe lär vi inte få se på ett bra tag igen, är min känsla.

Hur motiverar sedan Ole Gunnar Solskjaer beslutet att hålla kvar Nemanja Matic på planen, som mittback dessutom? Obegripligt.

Slutligen, hur slående är det inte att Timothy Fosu-Mensah spelar Champions League-fotbollen för United 2020? Nu räddade dock holländaren oss från ytterligare ett genant friläge från halva plan. Det får man ge honom.

Solskjaers presskonferens

Här är punkterna från Solskjaers presskonferens efter matchen.

  • Besviken, men bra respons efter 2-0. Hopp inför andra men lyckades inte bryta ner dem.
  • Alla glömmer bort att vi faktiskt möter andra spelare (situationen vid 1-0). Brist på kommunikation och bra beslut.
  • “Jag tar ansvar för den korta hörnan men sedan glömmer vi våra försvarsuppgifter.”
  • Glad att det är match redan på lördag. Chans till revansch.
  • Tvungna att förändra mot slutet.
  • Donny van de Beek gjorde vad han kunde men fick inte möjligheten att glänsa som han kan.
  • Victor Lindelöf hade ryggproblem och kunde inte spela.
  • Roy Keane menade att spelarna kommer få Solskjaer sparkad. “Jag avböjer att kommentera det. Åsikter finns där ute hela tiden. Man måste vara stark.”

Reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter İstanbul Başakşehir – Manchester United 2-1

Spelarbetyg: Istanbul Başakşehir – Manchester United 2–1

Res med oss till Manchester!