Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United i kontakt med Pochettino; Greenwood utanför landslagstruppen

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

Dagens nyhetssvep är inte av det matigare slaget – men det är ack så intressant för det. Framför allt då Manchester Evening News hävdar att United har kontaktat Mauricio Pochettino.

Avslutningsvis går vi igenom några landslagstrupper som nu har släppts. Bland annat har Mason Greenwood återigen lämnats utanför den engelska truppen.

United kontaktar Pochettino?

Det är Samuel Luckhurst på Manchester Evening News (nej, inte den skarpaste av pennor) som under torsdagen menar att United ska ha kontaktat Mauricio Pochettino. Han skriver att klubben ska vara intresserade av att anställa argentinaren som nästa manager – detta sedan Ole Gunnar Solskjaer under gårdagen inkasserade sin fjärde förlust på nio liga- och europamatcher den här säsongen.

Luckhurst hävdar dessutom att Pochettino själv ska ha varit intresserad av jobbet sedan december förra året. Samtidigt menar ”källor inom klubben” att man ska vara motvilliga till att sparka Solskjaer. Däremot verkar Everton-matchen på lördag kunna innebära förändringar gällande den åsikten. Vid förlust där ligger United nämligen på 17:e plats i tabellen.

Landslagskollen

Vi avslutar detta korta torsdagssvep med några landslagsuttagningar. Till att börja med har Mason Greenwood åter lämnats utanför den engelska landslagstruppen

Som de flesta nog redan har koll på vid det här laget fick både Greenwood och Manchester Citys Phil Foden lämna säsongens första samling efter att de brutit mot covid-protokollen. Därefter blev de inte uttagna till den efterföljande truppen. Nu har däremot Foden blivit uttagen, men inte Greenwood. Gissningsvis har det den här gången att göra med sportsliga skäl och inget annat.

Tre United-spelare har däremot tagits ut i truppen. Dean Henderson, som igår fick göra sin Champions League-debut, är en av dem. De andra två är Harry Maguire och Marcus Rashford.

Uniteds 19-årige mittfältare, Ethan Galbraith, har blivit uttagen till det nordirländska landslaget. Vinner de sin final i UEFA Nations League mot Slovakien får de möta Sverige, Polen och Spanien i det kommande EM-slutspelet.

Avslutningsvis har både Paul Pogba och Anthony Martial tagits ut till det franska landslaget.