Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton – Manchester United 1-3

Everton v Manchester United - Premier League

United är tillbaka på vinnarspåret igen efter en stark 3-1 vinst på Goodison Park mot Everton. Liverpoollaget började matchen med att ta tag i matchen men som United efter deras ledningsmål, tog över mer och mer och om man har en piss portugis i sånt här slag är det svårt att inte ta med sig alla tre pinnar hem till Manchester. Vi tog med oss två klassmål och ledning till pausvilan vilket var helt välförjänt. Andra halvlek var relativt händelselös tills matchens sista minut när United får en kontring där Bruno hittar in till en viss Cavani som får slå in sitt första mål för United. Domaren blåser direkt därefter i pipan och vi tar med oss en stark trepoängare från Goodinson. 

Inledningsvis var det en relativt jämn historia med Everton med ett litet övertag. United såg lite försiktiga ut och vågade inte gå upp i press helt utan låg rätt lågt och lät Everton styra, vilket vi brukar gilla, men det tog inte så lång tid innan vi blev straffade. I den 19 minuten drar Pickford iväg en slägga som han allt som oftast gör, och såklart är det Calvert-Lewin som vinner nickduellen mot Lindelöf och skarvar vidare till Bernard som med hjälp av Wan-Bissakas svaga försvarspel kan skjuta in bollen i första stolpen, och 1-0 Everton var ett faktum.

Som tur var som kom det en reaktion direkt från United. Man började ta över matchen mer och mer och man såg påhittiga och pigga ut och offensiven rullade på som vi inte sett så ofta den här säsongen vilket gav utslag i mål också. Bara drygt fem minuter efter Evertons ledningsmål hittade Fred in en fantastisk pass förbi Evertons mittfält som la ut bollen till Shaw som slår in en klockren pass som Bruno tajmar helt perfekt och nickar in kvittering och 1-1.

United fortsatte dominera matchen mer och mer och i den 32 minten kom även ledningsmålet helt välförtjänt när Rashford passar ut bollen till Bruno på kanten som slår in ett helt perfekt inlägg(?), nja det blev faktiskt inte en assist till Rashford som det såg ut utan ett mål då ingen är på inlägget. United har vänt genom två mål av Fernandes och ställning 2-1 till pausvilan.

Andra halvlek börjas som den första gjorde med Everton som tar tag i bollen och ett United som backar hem och försöker gå på kontringar. Det hända inte mycket i andra halvlek då de blå från Liverpool inte skapade så mycket dels på grund av en del oskärpa men också att vi försvarade oss bra. Det dröjer ända till matchens sista minut när Doucoure får ett bra läge mitt i straffområdet men som knappt träffar bollen och United kontrar med fyra spelare mot en försvarare i Everton och såklart är det Bruno som slår passningen i perfekt tajming och vem gör mål då? Jo nyförvärvet Cavani får slå in sin första strut för oss genom att han håller in löpningen helt perfekt så han inte blir offside och stensäkert rullar in bollen bredvid Pickford och 3-1 United som även bli slutresultatet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Spanjoren fick inte fira sin 30-årsdag med att hålla nollan, men en seger fick han som present från United vilket han nog är mer än nöjd med. Kan inte lastas för målet och har i övrigt inget att göra under hela matchen egentligen.

Aaron Wan Bissaka: 5

Jag tycker Wan-Bissaka inte gör en speciellt bra match idag. Går bort sig helt på Bernards mål och såg även lite skakig ut defensivt också vilket hör till ovanligheterna. Gör inte mycket offensivt heller och för att vara Wan-Bissaka når han inte upp till godkänt idag.

Victor Lindelöf: 6,5

Visst, Lindelöf ska göra det bättre på första målet i duellen mot Calvert-Lewin, men samtidigt står en viss lagkapten några få meter bredvid och tar inte initiativet som han borde då han vet att Calvert-Lewin har ett stort övertag på Lindelöf, men han lägger över det på svensken istället vilket för mig är dåligt kaptensagerande från Maguire. Gör i övrigt en bra match med några riktigt viktiga brytningar.

Harry Maguire: 6,5

Började matchen svagt när den nyssnämnda Calwert-Lewin vann nickduellen mot Maguire som så när fick nicken på mål. Sen skärpte han till sig och vann det mesta i luftrummet och borde ha fått med sig en straff när Pickford sparkar ner kaptenen. Betyget dras ner på hans ledaregenskaper som är för dåliga. Styr inte laget och lägger över det jobbiga i försvarsspelet på Lindelöf istället för att gå dit själv då han vet att han kan matcha Lewin i luftrummet.

Luke Shaw: 8

Utbytt 67. Återigen en fantastisk insats från Shaw. Ligger rätt i defensiven under den dryga timmen han spela och fyller även på bra offensivt. Står för en riktig kvalitetpass och assist till Bruno på första målet och tycker Shaw utvecklats stort sedan Telles ankomst. Blir svårt för Ole att peta engelsmannen som han ser ut just nu.

Scott Mctominay: 7

Har varit kritisk mot McTominay på senare tid, då han sett trög ut och slagit bort flertalet passningar varje match, men idag får jag ge mig. Visst han slår bort en del passningar, men han slår också några fina långbollar till framförallt Rashford. Gör ett hårt jobb defensivt ock skydder backlinjen på ett imponerande sätt som också är en av anledningarna till att Everton inte skapar så mycket alls trotts stor spelövertag.

Fred: 7

Brassen gör en fin match idag och stod för en magnifik passning genom hela Evertons försvar som leder till 1-1-målet. Bryter passningar bra och för fram bollen offensivt på ett imponerande sätt. Lite svag i defensiven då och då men sammanfattningsvis en mer än godkänd insats.

Juan Mata: 5,5

Utbytt 82. Mata gör en rätt svag insats idag. Har en del bra “Mata-aktioner” under matchen men ser för trög ut och lite slarvig i passningsspelet.

Bruno Fernandes: 9

He is our portugis magnifico! Wow, vilken spelare. Inte för att det är en nyhet att han är en fantastisk spelare men har ändå sett halvbra ut i de senaste matcherna. Men idag såg han ut som han gjorde under våren. Helt dominant idag och pressar Evertons backlinje under hela matchen. Står för två fantastiska mål och hittar instick till Martial, Rashford med flera under matchen. Är så kylig i matchens sista minut när vi får en kontring och släpper bollen i perfekt tajming till Cavani som kan lägga in den. 2+1 för Bruno idag och överlägset matchens lirare.

Marcus Rashford: 7

Underbarnet står för en bra insats, gör klockare beslut idag än vad han ibland kan göra när han försöker göra det svårare för sig. Lite slarvig i visa bra lägen men hittar fina kombinationer och rör sig bra. Ser pigg ut matchen igenom och hoppas han kan bibehålla den fina formen nu.

Anthony Martial: 6

Utbytt 82. Bra i uppbyggnadsspelet som vanligt. Borde göra det bättre på Freds passning i första halvlek men rör sig smart och samarbetar bra med främst Bruno. Gör en godkänd insats med hans mått mätt.

Axel Tuanzebe:  6

in 67. Kommer in och gör det stabilt och bra.

Paul Pogba: n/a

Inbytt 82.Spelade för kort tid för att betygsättas.

Edinson Cavani: n/a

Inbytt 82. Spelade för kort tid för att betygsättas.